lauantai 29. marraskuuta 2014

Tavoite: huomiseksi

Otin heti aamusta itselleni urakan, kodinhoitohuoneen kaappien tyhjennyksen ja uudelleen täytön vähemmällä tavaralla. Sillä 6-7 vuodessa näihin on kertynyt kaikenlaista tavaraa jota en oikeasti tarvitse. Kuva ei kerro kaikkea, hyllyjä on kolme lisää kuvasta poiketen. On askartelutarvikkeita, kankaita, vanua ja ties mitä tarkkaan hamstrattua.
 Eikä se jää ekaan kuvaan. Kaapin vasemmalla puolella on toinen kaappi, viereistä suurempi. Tämä on kuin pieni vaatehuone, syö itseensä kaiken varapatjojen ja joulukoristeiden väliltä.
 On mummon virkkaamaa verhoa, kirpparilöytöjä, vanhoja lakanoita värjäykseen ja vanhoja Aku Ankkoja.
Tavoite on saada huomenna sunnuntaina homma valmiiksi. Tänään puuhan keskeytti kirpparipaikan tyhjennys. Kirjat oli tällä kertaa kaupan, vein 7 laatikkoa ja toin 4 takaisin. Niistä jätin yhden ja loput vien kierrätyskeskukseen. Ei käynyt kauppa kirjojen osalta kovin hyvin, mutta olen silti tyytyväinen, paikkamaksu tuli katettua ja muutama roponen kilahti rahapussiin. Huhtikuussa uudestaan, siihen mennessä on tavoitteena käydä läpi lähes koko talo. Kaikki ylimääräinen kylmästi pois vaikka se välillä tuntuukin pahalta minunlaiselta hamsterilta. Kaappien siivouksen ohessa lienee syytä opetella hankkimaan entistäkin vähemmän. Ei sekään mikään huono juttu.

10 kommenttia:

 1. Tsemppiä urakkaan. Komeroiden tyhjennys on välillä paikallaan. Kun vain raskisi luopua kaikesta turhasta, mitä kaappeihin ja komeroihin kertyy. Kirpparitouhut on kyllä kivoja, mutta oma aikansa niissäkin menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu olevan enemmän kuin paikoillaan, ei noihin kaappeihin mahtuntu enää mitään. Ja mulla on vähän haaveena saada yksi lipasto vanhempien valtakunnasta pois. Lipaston vaatteet mun vaatekaappiin ja sieltä taas tavarat tuonne kodinhoitohuoneeseen. Ainaista muokkaamista :)

   Poista
 2. Siinäpä hommaa onkin. Minun pitäisi tehdä sama homma vierashuoneessamme, jossa on yksi kaappi täynnä erilaista, tarpeetonta tavaraa. Mukavaa adventtia, Katja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, siivotessa meni ensimmäinen adventti. Mutta kyllä on nyt hyvä olo, molemmat kaapit siivottu ja uudelleen järjestetty, kaupan päälle jaksoin vielä siivota oman vaatekaappini jotta siellä jatkossa on vain vaatteita.

   Poista
 3. Mun pitäisi tarttua samaan hommaan. Pitkän tähtäimen suunnitelma on käydä KAIKKI kaapit, laatikot, hyllyt ja kellarikomero läpi ennen seuraavaa siivouspäivän kirpparia. Myyntiin vaan kaikki ylimääräinen, vaikka kuinka haluttaisi säilöä ja säästää. Onneksi on aikaa ennen h-hetkeä :)

  Raivausintoa sulle ja mulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki ylimääräinen pois täältäkin. Nyt on urakka tehty ja hyvä on mieli. Ei yhden ihmisen pidä puolen maailman irtainta säästää :D

   Poista
 4. Mä raivasin viime viikollan niin, että kellarin ovelle syntyi vuori jätesäkkejä ja Ikean kasseja. Kun mies tuli töistä ilmoitin sille, että saa viedä ne kaatikselle ja sinne meni. Tyhjensin mm. lähes kokonaan meidän kirjahyllyn. Säästin pari metriä kirjoja, osan annoin kavereille, mutta 4 Ikean kassillista lähti kaatikselle. Täällä ei kukaan osta kovakantisia kirjoja ja kierrätyskeskuskaan ei huoli kuin uutuuksia. Kaatiksellakin ne pitää lajitella rakennusjätteeseen, kun pokkarit menee energiajätteeseen. Mutta kyllä on mukavaa, kun romua on vähemmät ja kaapit ei tursua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle ihan uusi juttu ettei kierrätyskeskus huoli kuin uutuuksia! Täällä sentään vielä käy, pahalta tuntuisi viedä kaatopaikalle. Kaappien siivouksesta saa kyllä hyvän mielen. Ja huomenna kierrätyskeskus saa täältäkin muutaman säkin tavaraa.

   Poista
 5. Vaikka urakka on melkoinen, niin uskon, että siivous toimii myös "terapeuttisena" kokemuksena. Näin ainakin minun kohdalla on. Voi sitä hyvää mieltä, jonka saan, kun on saanut jonkin paikan järjesteltyä uudelleen. Intoa ja iloa uurastukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se terapiaankin, jotenkin kaappeja siivotessa siivoontuu oma päänuppikin. Nyt on urakka tehty!

   Poista

Kiitos kommenteista :)