perjantai 21. marraskuuta 2014

Kuinka hankalaa voi olla maton ostaminen?

Alusta alkaen olen tiennyt, että kun eteisen kunnostus on pulkassa, hankitaan sinne punainen villamatto. Iso ja muhkea, kirjava, kuviot itämaiseen tyyliin. Siis ihan helppo juttu eikä mitään mahdottomia vaatimuksia. Kirppareilta ei mattoa tullut vastaan, joten keskitin etsintäni netin myyntipalstoille. Lupaavia ehdokkaita tuli tasaisesti, opin, että pitää olla nopea jos haluaa maton edullisesti. Aika monesti jäin toiseksi. Sitten ehdin, mutta matosta ei ollut kuvaa. Myyjän kuvailujen mukaan matto oli kuitenkin juuri sitä mitä etsittiin ja ei kun ajettiin hyvän pitkä matka paikalle. Matto siellä oli, mutta tyystin erilainen kun mitä meille oli puhelimessa kuvailtu. Kauppoja ei tullut vaan opetus siitä, että älä mene edes katsomaan jos et näe kuvaa ensin.
Ei se mitään, parin viikon päästä tärppäsi uudestaan. Sovittiin noutopäivä kun matto ei ihan naapurissa sijainnut. Pari päivää ennen hakua sain viestin, että mattoon tuli kynttilästä palojälki. No mutta, ei eteisen maton kanssa ole niin nuukaa, ostetaan silti. Vaan ei voida, matto on kuulemma roskiksessa. No, uskoo ken tahtoo, minä sanoin myyjälle, että lienee on toisen ostajan lattialla jo. Paska temppu jos suoraan sanon.
Viime lauantaina tuli myyntiin kolmas matto ja jee, kuvissa näytti olevan ok eikä matkakaan ihan mahdoton, käydään samalla Ikeassa. Pikkasen tuo on kompromissi vaatimusten suhteen, kuten täydellisen punaisen värin, mutta ehkä sekin matto vielä löytyy. Tämä käy siihen saakka, sillä en jaksa enää etsiä sitä oikeaa. Matto on kuitenkin kaunis, iso, villainen ja riittävän kirjava jotta siinä ei näy lika heti kättelyssä.
Hintakin oli ihan kohtuullinen vaikka jälkikäteen tajusin, että myyjä odotti meiltä tinkimistä kuten hänen kulttuuriiinsa olisi kuulunut. Ajatella, olisin saattanut saada maton vieläkin edullisemmin, mutta kuten sanottu, halusin vain maton autoon ja pesun kautta lattialle.
Nyt olen katsellut mattoa tuossa paikallaan pari päivää ja taidan olla siihen sittenkin tyytyväinen vaikka kuvio ei ole sitä mitä mielikuvissani ajattelin. Rusehtava sävykin on ok ja erittäin hyvä rapaisten kenkien kanssa. Joten ei muuta kuin ajatukset uuteen suuntaan, ja etsimään sopivan kokoista (pientä) ja väristä villamattoa eteisen vaatekaapin eteen. Ja tietenkin sellaista joka käy väreiltään ja sävyiltään tähän jo olemassa olevaan. Luvatkaa ettei ole mahdotonta.

16 kommenttia:

 1. Mattokauppasi ovat kuin jostakin sketsistä :) anteeksi, että näen tuskassasi koomisia piirteitä. Kauniin maton löysit lopulta, villa on helppo pitää puhtaana ja hyvä matto kestää kulutusta. Olen joskus tehnyt mattokauppoja basaareissa ja hyvinkin menee päivä tai pari tinkiessä :)
  Kyllä se mattokaverikin vielä löytyy, ei ole mahdotonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotona tuntuu olevan elävä legenda äidin mattokaupat :D Olen ihan varma, että mattokaveri löytyy, ja samalla löytyy juuri se Täydellinen iso matto tuon tilalle. Sitten en enää vaihda vaikka mikä olisi.

   Poista
 2. Kaunis matto! Mulla kaikki ostaminen on aina tuollaista, sitä ei saa mitä haluaa, tavarat on loppu tai sitten ite sössii jotain. Just jouduin tilaamaan kolmet samanlaiset kengät postista. Älä kysy miksi... Hämmennyttävä tapahtumaketju.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, kolmet samanlaiset kengät :D Toivottavasti kahdet saa palauttaa. Mattoepisodit laajeni siinä vaiheessa kun laadin osto-ilmoituksen. Minulle myytiin milloin mitäkin mattoa kauniina itämaisena mattona, koko heitti vaaditusta, mutta tarjoajien mielestä sillä ollut niin nyt väliä. No pikkasen on jos haluaa ettei matto nouse seinälle :D

   Poista
 3. Melkoinen episodi, mutta matto on kyllä kaunis. Heti kun laittaa itse ilmoituksen tarjotaan ihan mitä sattuu. Kun myytiin autoa pois, ilmoituksessa luki myydään pois tai vaihto kuplaan. Kaikkea tarjottiin vaihdossa veneestä moottoripyörään. Ihme lukutaidottomuutta tai kuvitellaanko sitä, että kyllä se ostaa vaikka tämä ei ole edes sinnepäin.

  Mutta jos on maton osto hankalaa, niin kyllä eteisen maton ostaminen on varmasti se vaikein osio. Mulla on myös eteisen matto ollut haussa siitä asti kun päästiin rattaista eroon eli yli kaksi vuotta. Vaatimuksia täyttävää kun ei ole tullut vielä vastaan. Pitäisiköhän laittaa se oma ilmoitus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ostoilmoitus voi joskus kannattaa, minunkin pitäisi tehdä pienestä matosta jos tupsahtaisi vastaan sitä kautta. Käytettynä on löydyttävä kun ei näillä palkoilla marssita kauppaan ja osteta kunnon villamattoa uutena.

   Poista
 4. Ihana matto:) Meillä oli vanhassa kodissa punainen villamatto olohuoneessa, ja hitsi miten siinä näkyi koiran karvat sun muut. Aika usein piti imuroida:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta villamatosta lähtee karvat hyvin pois imuroimalla. Koiran karvat on kyllä vihon viimeisiä, kissat tiputtaa lähes kaiken pihalle kun ulkoilevat niin paljon.

   Poista
 5. Kaunis matto, kelpaisi mullekkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on se nyt hyvä. Paremman näköinen se on eteisessä kuin myyjän kuvissa.

   Poista
 6. Tuohan on mun silmiin ihan täydellinen tuohon tilaan! Aivan ihana <3 Mullekin kelpais :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täyty myöntää, hyvin se sopii vaikka sellainen tummanpunapohjainen vähän vielä kaihertaa mielessä.

   Poista
 7. Kaunis matto. Miten maltatkaan panna sen eteiseen. Tai ymmärrän kyllä, koska juuri eteiseen olet sitä haaveillutkin. On kyllä lämmin tervetulotoivotus jokaiselle tulijalle.
  Minäkin haaveilin kauan villamatoista, mutta en löytänyt oikein mitään. En kyllä panut mitään ilmoitustakaan. Sitten kerran repäisin, kun Stockmann myi näitä kanta-asiakashintaan, ja nostin rahat pitkäaikaisista säästöistäni ja ostin olohuoneeseen kaksi mattoa samantien. Nuo matot on niin hankalia, kun ovat yksilöllisiä, jokainen vähän eri kokoinen, uusinakin tietysti. Minunkaan mattoni eivät olleet sen kokoisia, kuin olisin halunnut, mutta valitsin mieluisat värit ja kuviot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä maltan laittaa eteiseen. Juuri siksi sinne haettiin käytettyä mattoa koska tulee kuraantumaan ja likaantumaan. Villamatto onneksi hylkii likaa hyvin. kahta samanlaista on kyllä hankala löytää. meillä salissa on ainoat uutena ostetut villamatot, eikä nekään ole samanlaisia keskenään. Mutta ei se mitään :)

   Poista
 8. Minun kaunis, punainen villamattoni päätyi parin mutkan kautta äidille kahden ruskean lisäksi ja joudun varmaan odottamaan perinnönjakoa että saan ne takaisin :/
  Mutta tuokin matto on kaunis! Todella kauniit kuvioinnit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikuinen laina :) Nyt kun silmä on tottunut, niin on se kaunis matto.

   Poista

Kiitos kommenteista :)