keskiviikko 19. marraskuuta 2014

...seuraavaksi sisustaa äiti.

Poikien huone on lähes täydellisesti heidän valtakuntaansa, sinne saa viritellä ihan mitä vaan. Nyt on jo vaihtunut jouluköynnös isoon paperiin seinällä mihin on piirretty jättikokoinen lentokone. Vastapainoksi sali on minun valtakuntaa, ja sen sisustamisesta vastaan minä. Tämän talven asetelmat ovat nyt lienee tässä.
 Salin ruokapöydälle uusin viime talven ja joulun kynttiläasetelman. Nuo lasipallot ja pienet helmet on niin kauniit, että en halunnut mitään uutta tähän tälle talvelle.
 Siskolta sain synttärilahjaksi tällaisen korkean tarjottimen johon kuuluu vielä lasikupu. Minä kuitenkin laitoin siihen kynttilät, ja niiden ympärille punaisia lasisydämiä. Taustalla näkyy punaiset kastehelmikipot jotka on esillä vain joulun aikaan.
 Kastehelmet oli hyllyllä kahdestaan orvon näköiset. Seuraksi löytyi kaapista vintiltä löytynyt lasipullo (tuo korkein) kavereineen ja kuulia. Niiden alla olevan pieni tarjotin on kirpparilöytöjä.
 Senkin toisella tasolla on aina esillä olevat turkoosit lasiesineet ja kesällä kirpparilta löytynyt metallinen kynttilänjalka. Siskolta saatu korkea tarjotin onkin muuten aika kätevä tuossa senkin päällä. Siinä on perinteisesti jouluna säilytetty joulukarkit. No, sen hetken aikaa mitä ne syömättä pysyy. Nyt karkkikulhot mahtuu senkille kynttilöiden lisäksi. Ja voi syödä suklaat nopeammin niin etteivät sula kynttilöiden lämmössä. Sukloholisti nääs löytää aina tekosyitä suklaan syömiselle.
 Äidiltä sain lahjaksi orkidean, mutta olen niiden kanssa todella surkea. Niin alkoi heti tiputtamaan tämänkin kukkiaan vaikka olen niin orkidean hoidossa säntillinen kerran viikossa kasteluineen. Ei ne vaan pysy minulla hengissä. Orkidean maljakkona on kynttiläkippo nettiputiikista Elsan lempituoli. Tummat kynttilänjalat olen hankkinut jo vuosia sitten Sokokselta.
Kissojen takia meidän talouden kynttilänpoltot keskittyy saliin, ja vain silloin kun siellä oleskellaan. Vaikka en ole mikään hysteerikko luonteeltani, niin kynttilöiden ja kissojen kanssa ei voi olla koskaan liian varovainen. Alma ei ole vielä polttanut viiksikarvojaan ja siten oppinut, että kynttilöiden lähelle ei mennä. Siksi ne kiinnostaa aivan mahdottomasti, ja äkkiäkös sitä on huitaistu kippo lattialle kohtalokkain seurauksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista :)