maanantai 6. lokakuuta 2014

Tyttövauvalle

Viime viikko oli melkoisen hektinen. Jokaiselle illalle oli ohjelmaa ja päivät tein normaalia 9,5 tunnin työpäivää. Keskiviikkona pidin kyllä vapaapäivän, mutta senkin käyttö oli tarkkaan ohjelmoitu. Ei haitannut, tekeminen oli mieluista. Sain vihdoin ja viimein ommella valmiiksi eräälle pienelle tyttövauvalle lahjaksi tulevan peiton.

Kaikki kankaat ovat taaskin omista varastoista. Näinä hetkinä ei tunnu yhtään pahalta, että on joskus hamstrannut kankaita pitkin maailmaa, enpä olisi kangaskauppaan ehtinyt. Tässä peitossa on ainakin Thaimaasta tuotua kangasta, mutta myös itse värjättyä, uusiokäytettyä kangasta.
 Peitto on tehty kokonaan 8x8 cm neliöistä. Reunuksesta tein hyvin kevyen, siitä pinkimpi raita on omaa värjäystuotantoa.
 Sävyistä tuli hyvät, vaikka osasta kankaista epäilin, että kuinkahan sopivat joukkoon. Tälläkin kertaa kannatti olla rohkea ja ottaa tuokin ruudullinen lila mukaan. Tasapainottaa hyvin muuten niin kukikkaita kankaita.
Kangasvarasto hupeni ihan hyvin punaisten kankaiden osalta (olen järjestänyt varaston värien mukaan), mutta silmäilin muutkit värit läpi. Siivouksen kangaslaatikot ainakin vaativat, ja silppulaatikko olisi syytä käydä kunnolla läpi. Joko ommella palaset pois tai etsiä joku joka tarvitsee niitä minua enemmän. Ompelutarvikkeille suunnattu kaappi nimittäin pursuaa jos jonkinlaista kankaanpalaa ja tarviketta. Taidan uhrata puuhalle yhden vapaapäivän vielä tämän syksyn aikana.

2 kommenttia:

  1. Kaunis peitto. Itse haaveilen tilkkupeiton tekemisestä, mutta minulla ei ole tilkkuja. OP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirpparilla näkee joskus kankaita myynnissä, olen minäkin myynyt joitain paloja sitä kautta. Ja kaikki vanhat puuvillakankaat voi käyttää. Ei muuta kuin kokeilemaan :)

      Poista

Kiitos kommenteista :)