sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kirjarakkautta

Elämäni pitkäkestoisimpia rakkaustarinoita ovat kirjat. Lapsuudesta muistan, että koskaan en saanut lukea tarpeeksi, omasta mielestä viikonloput ja lomat olisi voinut lukea aamusta iltaan, mutta vanhemmat oli toista mieltä, piti mennä ulos, tehdä kotitöitä tai jotain muuta tavattoman tylsää. Kirjojen kanssa ei ollut, eikä ole koskaan tylsää.

Kirjoja minulle on kertynyt ihan kiitettävä määrä, satoja. Mutta iän karttuminen on tuonut jotain mukanaan. Eteisen tyhjennyksestä alkanut into hankkiutua kaikesta turhasta eroon, on laajentunut kirjoihin. Isännänhuoneen ja vanhempien valtakunnan notkuvat ja pölyiset kirjapinot saa kyytiä, ja säästän vain ne kirjat josta oikeasti pidän, ja sen yhden jossa on mummon omistuskirjoitus. Ja no, ehkä muutaman muunkin säästän.

Operaatio kirja on edennyt vaiheeseen valitse. Nojatuolissa uusiin koteihin lähtevät, ja lattialla osa minulle jäävistä kirjoista.
Lasikaappiin mahtui taaskin vain osa ja nyt minua häiritsee Remekset tuolla Gabaldonien ja Utrioitten seassa. Ja pois en voi siirtää, sillä kirjat on ehdottomasti oltava aakkosjärjestyksessä. Ehkä sittenkin kuitenkin siirto. Isännänhuoneen kaapissa on vielä viisi laatikollista kirjoja, joten luulen, että löytyy jotain aiheeseen sopivampaa Remesten tilalle. Alahyllyn tietokirjoihin en koskenut, ne on kaikki tärkeitä joko minulle tai miehelleni.
 Loput mitkä eivät mahtuneet lasikaappiin, pitää mahtua tuohon takan viereisen kaapin päälle. Mallasjuoman vanhat limulaatikot on oivia kirjahyllyinä. Ja niiden eteen mahtuu kuten ennenkin vielä yksi rivi kirjoja.
Nyt vain nopeasti kirpparipaikkaa varaamaan ennen kuin tulen katumapäälle.
Kirjoihin kiintyy.

9 kommenttia:

 1. On kummallista, miten kirjojen pois pistäminen on vaikeaa! Meillä on kaamea kirja-/tilaongelma, mutta kumpikaan ei suostu niistä luopumaan. Olen miettinyt ihan samaa, että olisi vaan pakko. Kirpparit tuntuu kuitenkin olevan niin täynnä kirjoja näinä päivinä, etten ole kuitenkaan ihan varma siitä, että ostaisiko niitä kukaan. Kerro sitten, saitko sinä ne menemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppareilla näkyy kirjoja, mutta uskoisin niiden menevän kaupaksikin, tietokirjat menee ehkä paremmin, mutta niistä en voi luopua. Romaaneista lähtee 1/3. Yritän muistaa infota miten kävi, marraskuun lopulle sain pöydän.

   Poista
 2. Meikällä alkaa pöytä 7.11. Nyt kun sais vielä hinnoiteltua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnoittelu on kaamea homma, tänään sain haettua kirjoille pahvilaatikot ja siitä se lähtee. Marraskuun lopulla alkaa pöytä.

   Poista
 3. Samojen ongelmien kanssa täällä painitaan. Kirjoja tuntuu olevan ihan liikaa. Suurin osa odottaa laatikoissa loppusijoitustaan, mikä sitten lieneekään. Keväällä yritin kirpparilla myydä, mutta huonosti kävi kirjojen kauppa. Edes puutarhakirjat eivät menneet, vaikka yritin laittaa pienet hinnat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä etsin aina kirppareilta puutarhakirjoja ja koskaan en niitä näe! Minä haaveilen, että isännänhuoneen remontin jälkeen sinne vois ostaa billnäsin kirjahyllyt, mutta voi olla että haaveeksi jää ilman lottovoittoa :)

   Poista
 4. Hei, oliko siellä poistokasassa tuo Tahatonta tohellusta. Jos oli, kiinnostaisi. T. Tarja H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahaton tohellus jää kuten muutkin tietokirjat. Se on tosi hyvä, olen lukenut pariin kertaan.

   Poista
 5. Minä myös rakastan kirjoja :) Olen lukenut tämän syksyn aikana taas ihan urakalla! Nyt kirjat on meidän takkahuoneessa, vanhassa tuvassa, odottamassa esille pääsyä...

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)