tiistai 28. lokakuuta 2014

Tupaan uusi valaisin

Eipä tuvan vanhassa valaisimessa mitään vikaa ollut. Tykkäsinkin vielä siitä, mutta kun kohdalle sattui samanlainen, mutta täydellisillä osilla oleva valaisin, päätin vaihtaa. Tähän uuteen mies joutui tekemään vähän sähkötöitä, sekä vaihtamaan kattoon tukevamman koukun. Valaisin painaa, siis oikeasti painaa todella paljon. Mutta onhan se edellistä vähän kookkaampi ja koristeellisempi.
 Ainut mikä tästä puuttuu on tuonne maitolasikuvun sisään tuleva kirkas lasikupu. Mutta koska tällä on oikea öljylampputausta, emme tiedä löytyykö mistään sellaista lasikupua joka mitoiltaan tuonne sopisi. Kunhan pääsen jonain vapaapäivänä kaupunkiin, selvitän asian.
 Yläosan iso punnus toimii myös hissinä, mikä on ollut kätevää valaisimen öljylamppuaikoina. On saanut laskea valaisimen turvalliselle korkeudelle öljyn lisäämistä varten. Ja korkeus on ollut säädettävissä. Ja on muuten edelleen. Pienenpieni posliiniosakin punnuksen alaosassa on tallessa. Mikä lie on ollut käyttötarkoituksensa, kenties savun ohjaaminen?
 Valaisimen yläosa ei alunperin tähän kuulu, siis tuo katossa kiinni oleva osa, mutta sillä saimme näppärästi kattokoukun ja sähköt piiloon, sekä valaisimeen lisään korkeutta. Tuvan huonekorkeus on himppasen yli 3 metriä, joten valaisimissakin saa olla pituutta.
Nyt vanha valaisin odottelee uutta kotia. On muuten samanlainen kuin tämä, mutta siinä ei ole tuota punnusosaa, epäilemme ettei ole koskaan ollutkaan, on systeemiltään hitusen eroavainen tästä. Valalsin on täysin toimiva ja ehjä, ja siinä on sisäosan kirkas kupukin olemassa. Ja käy leveäkantaiset lamput. Jos olet kiinnostunut, niin laita sähköpostia sivupalkin osoitteeseen. Valaisimella on kohtuullinen hinta.

9 kommenttia:

 1. http://www.tunnelmantuojat.fi/kauppa/product_catalog.php?c=60 Tässä sulle illaksi selattavaa lampun varaosia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, selvisi ainakin se, että uudesta valaisimesta puuttuvan osan nimi on liekkilasi.

   Poista
 2. Oi kuinka kaunis tuo vanha öljylamppu onkaan! Ja sopii tietysti vanhan talon tupaan kuin nakutettu. Joku toinen sitten saa upean valaisimen teidän edellisestä lampustanne.
  Teidän uusi eteinen näyttää hienolta. Pidän tuosta hillitystä harmaasta väristi. Mukava yksityiskohta siellä on vanha puhelin ja vuoden 1925 (isäni syntymävuosi) ja 1926 puhelinluettelot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi kaunis valaisin, siksi halusin ehdottomasti vaihtaa edellisen tilalle. Minäkin tykkään siitä hillitystä harmaasta vaikka olen myös värien ystävä. Mutta ihan kiva kun on yksi rauhallisempi huone :)

   Poista
 3. Todella upea! Olen katsellut samanlaisia, mutten ole vielä raaskinut ostaa. Keittiössämme on samaa tyyliä oleva muka-vanha mistälie hongkongista, aikoinaan opiskelija-budjetilla hommattu :) Kauniit tapetit, oikein mukavan värisetkin. Pidän itsekin tuollaisista lämpimistä sävyistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuvan tapetti on kaunis vaikka raaskittiin laittaa sitä vain yhdelle seinälle. Tuvalla saa kyllä olla hirttäkin näkyvissä mielestäni.

   Poista
 4. Lampun painoa saat kevennettyä, jos poistat punnuksen sisällä painona olevan rautamöhkäleen. Tämä siis, jos et hissitoimintoa tarvitse. Yksinkertaista ja nopeaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, hyvä tietää tuo konsti jos haluamme keventää valaisinta. Nyt toivottavasti suurempi koukku kestää, sillä hissitoiminnon haluamme pitää. Se on ihan hauska :)

   Poista
 5. Hieno! Lapsuuteni Lundby-nukkekodin keittiössä oli samanlainen. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)