torstai 19. kesäkuuta 2014

Luumulehdosta

Jos joku asia on puutarhassa ikuista, niin ainakin kasvien siirtely. Vasta muutama viikko sitten laitoin pensasmustikat luumulehdon kasvulaatikoihin, ja jo aloin siirtää niitä marjatarhan puolelle. Luumulehdon laatikoista tuleekin vain yksikerroksiset ja niihin laitetaan yksivuotista kasvamaan, kuten pinaattia ja salaattia.

Muuten koko paikka on saanut olla ihan rauhassa. Tänä vuonna siirretyt siperiankurjenmiekat kukkii komeasti, ja kohta on kukassa rohtoraunioyrtti.
 Toivottavasti viihtyvät uudella kasvupaikalla, vähän savinen maa tässä kohtaa on.
 Keskellä kasvaville kirsikkapuille on tapahtunut jotain mystistä. Kumpikin on ilmeisimmin kuollut, enkä tiedä mihin. Ei pitäisi olla kuivuudestakaan riesaa tänä vuonna. Ja istutuskuoppien maa parannettiin ennen istuttamista, joten ihan savijankossakaan eivät ole. Joten uusiksi menee kirsikat.
 Türista tuotu mysteerilaukka "narsissilehtinen laukka" kukkii ihan kohta. Nuppuja on kaksi, ja varjelen niitä kuin pientä lasta jotta saan nähdä mitä tuli hankittua.
 Tuoksukurjenpolvikin heltyi kukkimaan muutamalla kukalla. Ja olen huomannut mistä kasvi on saanut nimensä. Tuoksuu melkoisen voimakkaasti, vaikka tavallinenkaan kurjenpolvi ei ole mikään tuoksuton.
Mustikoiden muutosta laitan kuvia kunhan koko operaatio on valmis. Juhannuksesta en vielä tiedä mitä jaksan tehdä, aamulla herätessä kurkku oli kuin hiekkapaperia höystettynä kaktuspiikeillä eikä päivän mittaan ole yhtään helpottanut, päinvastoin. Lihaksia kolottaa ja olo on muutenkin kipeä. Ja juuri kun puutarhassa pilkahtaa aurinko ja celsiukset ovat kivunneet mittarissa yli kymmenen.

1 kommentti:

  1. Voi, ihailen juuri tuota iiristä, kun sain sitä eilen hillittömän juurakon omaan pihaan :)
    Toivottavasti tauti ei vie pahasti mennessään!
    Ja voihan kirsikka sentään! :/

    Hyvää juhannusta sinne!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)