maanantai 18. helmikuuta 2013

Ulkoasusta ja vähän muusta

Tuoreimmat blogissa vierailleet ovat jo törmänneet uudistuneeseen blogin ulkonäköön. Kommentteja siitä otetaan auliisti vastaan. Kannattaisiko vielä muutella, parannella tai kenties palata entiseen? Nykyisessä tykkään siitä, että saan kuvani vähän suuremmiksi myös vaakaversiona.

Toinen tiedusteluni liittyy blogin käytettävyyteen. Osa teistä on huomannut, että kun klikkaa hiiren oikeaa painiketta kuvan päällä, pompsahtaa siihen teksti, sisällön kopiointi kielletty. Sain kommentin, että tuo häiritsee blogin luettavuutta, koska teksti pompsahtaa myös jos klikkaa samaisella hiiren oikealla sivupaneelin blogeja lukeakseen niitä. Kuinka moni kokee tuon ongelmaksi? Minulle se on helpoin tapa ehkäistä kuvieni kopiointi, vaikka oikeasti en kovin usko että niitä mihinkään kopioidaan.

Sitten siihen vielä tärkeämpään asiaan josta on pitänyt kertoa jo parin viikon ajan. Meille tulee taas vauvoja.
 Kuvasta ei ihan näy miten iso Iineksen vatsa jo on. Laskettu aika on viikolla 10, ihan parin viikon päästä. Tulevan äidin olo alkaa olla jo vähän tukala. Salin rahin päällä on hyvä levätä, siihen saa vatsan suoraksi ja mahtuu venyttelemäänkin. Lempipaikka, keinutuoli alkaa olla hylätty ahtauden takia.
Näistä pennuista on tarkoitus jättää yksi meille, ja sen jälkeen on harkinnassa Iineksen kastraatio. Hauska nähdä millaisia veijareita tällä kertaa saadaan taloon.

24 kommenttia:

  1. Voi ihanaa! Voi mahdoton! Vauvauutisia!
    Uusi blogisi ulkoasu on minusta kiva, kuvat hyvän kokoisia. Mulla ei tuota hiiren oikean painikkeen ongelmaa ole, kun käytössä on mäkki ja siinä on eri tekniikat. Joten ei ongelmaa senkään suhteen.
    Voi lutulutu... nyt iski kauhee vauvakuume! Haaveilin jo viimeksi teidän pennusta, voi eiiiii.... kun ei mulle oikein mahdu tähän kahden huushollin talouteen, kun kissoja pitää kuskata edestakaisin vähän väliä... ääh! En kestä :-D Tuo Iines on niin ihana kisumisu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulhanen on sama kuin viimeksi, uusintahäitä viettivät komeasti uudenvuodenaattona rakettien räiskyessä. Tulee varmaan vilkkaita pentuja :))
      Minä olen hääräillyt jo pesät Iinekselle ja valmistellut muutenkin. Häärään pahemmin kuin tuleva äiti :D

      Poista
  2. Voi, kisuvauvoja! :) Liikkistä :)))

    Minua ei kyllä häiritse ollenkaan tuollainen "sisällön kopiointi kielletty"-juttu. Piti ihan erikseen painaa nappia, että tajusin mitä tarkoitit :D

    Ulkonäön uudituskin on minusta hyvä ja aion pysytellä täällä edelleen :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok, mukava kuulla ettei uudistus sentään ole säikäyttänyt. Jotenkin itse kaipasin vähän muutosta. Vauvoista pitää laittaa paljon kuvia.

      Poista
  3. Voin kertoa, että mobiili antaa kopioida kuvia, eikä tekstiä tullut.

    A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok, eli voin ihan hyvin poistaa ja laittaa vain tekstin sivupalkkiin.

      Poista
  4. Pentuja teille on tulossa, ei vauvoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vauvoja, pentuja, jälkikasvua, mukeloita, palleroita, karvakasoja, Iikku kakkosia. Tulevilla on monta nimeä niin kuin rakkailla tuppaa olemaan.

      Poista
  5. En voi verrata, kun en ole vanhaa nähnyt, mutta hyvähän tämä näin on. Tuo kopioestokaan ei haittaa, koska en käytä oikealla klikkailua blogien suoraohjauslinkkeihin. Toki jos haluaa monta ikkunaa, se haittaa, mutta itse en olisi tuota huomannut edes.

    Onnea pallero pirpanoille kissavauvoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, täällä ihan kuumeisena jo odotellaan ssyntymän hetkeä.

      Poista
  6. Onpas siellä jännittävät ajat, onneksi mahtuu edes jossain kunnolla masuaan venuttelemaan ja lokoilemaan, on se vaan jännää. Eikä kai nuo termit niin kovin tarkkoja ole kisuvauvoja tai pentuja, ihan sama ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kutsutaan asioita monella eri nimellä. Rikastuttaa lastenkin kieltä kun käyttää monipuolisia ilmaisuja. Iines tykkää nukkuä lähes aina kerällä ja nyt alkaa olla jo ihan mahdotonta. Vatsa on kaunis pallo.

      Poista
  7. Ihmetyttää kans tuo anonyymin kommentti siinä määrin, että on pakko palata kommentoimaan! Mistä ihmeestä noita hiustenhalkojia oikein tulee? Get a life, suomeksi sanottuna ;-)
    Pennut, vauvat, taimet... kaikki ovat samaa sorttia. Itsekin kutsun pelargonin taimia vauvoiksi, tai ihmislapsia pennuiksi tai vaikka kuuteiksi! Suomessa on sananvapaus, hei, ja luovuus kunniaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rakkaalla on monta nimeä. Tuo kuutti on muuten yksi kauneimmista sanoista. Nyt kun siitä muistutit, alan sanoa pentuvauvoja kuuteiksi!

      Poista
  8. Paula-anonyymi puolustautuu:En toden totta kommentoinu ilkeilläkseni, enkä ole mikään eläinten vihaaja, koiria ollut itselläkin. Mutta aina on kalskahtanut pahasti korviin, kun joku puhuttelee pentuja vauvoiksi, tai toisin päin. On siinä muuten julmettu ero.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle on ihan normaalia sanoa eläinpentuja vauvoiksi. Omia lapsia puhutellaan paljon erilaisilla sanoilla, pentu oikealla äänenpainolla on jopa hellittelysana kun sen sanoo omalle lapselle. Vauva voi olla, oli sitten kissa tai ihminen :))

      Poista
  9. Ihanaa kissavauvoja tulossa :) Täällä minäkin etsiskelen meille kissavauvelia koiruuden seuraksi mutta monissa ilmoituksissa on, että pitäisi ottaa aina se kaksi kissaa pentueesta ja meille kun riittäisi yksi vain..(eli vink vink ;) Ja ulkoasu on minunkin mielestäni tosi kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toukokuun lopussa ovat luovutusiässä, viimeksi saivat tosi nopeasti uuden kodin.

      Poista
  10. Tosi kiva, kun kuvat on nyt suurempia. Jos jotain haluat säätää, niin säädä vielä suuremmaksi :)

    Ihanaa, kisuvauvoja!! Manu ehti väliin, muuten olisin ennakkovarannut sulta pennun. Me ollaan monta kertaa ihmetelty, miten paljon iloa Manu onkaan tuonut meidän eloon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok, suuremmaksi en uskaltanut laittaa, tumpelo kun olen tän tietokoneen kanssa. Kokeillaan :D
      Manu on ihan huippu, luulen että oli tarkoitettu just teille.

      Poista
  11. Ihanaa, kisuvauvoja. Voisinpa ottaa meillekin, mutta meidän koirat eivät kissoihin suovu vaikka kuinka yrittäisin.
    Vauvoja kai ne ovat kissavauvatkin. Omia lapsia olen sanonut pennuiksi ja kakruiksi ja jopa toukiksi. Kaikki ihan mukavia nimiä, kun ne hellästi sanotaan.
    Tosin korvaani kalskahti kovasti, kun yksi tuttu sanoi rotikalle, että tule mamman luo. Minä en halua olla koirieni äiti, ja minkälainen on isä jos kakru on rotikka:) Jotenkin äidittely lehmien, hevosten, koirien kissojen kyseessä ollessa tuntuu kamalalta, mutta vauva on vauva, olkoon äiti mitä lajia tahansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain syystä minäkin olen äiti vain ihmislapsille. Sujuvasti kutsun kissanpentuja vauvoiksi, mutta Iines on sitten se äiti.

      Poista
  12. Hyvältähän tämä näyttää :)

    Minuakaan ei haittaa se "kopiointi kielletty" -juttu. Toki tykkäisin, jos pystyisin klikkailemaan uudelle välilehdelle sivussa olevia blogeja. Mutta ihan ok näinkin.

    Oi,Iines saa pentuja :) Voin vain kuvitella miten suloisia taas ovatkaan. Laitathan iloksemme kuvia sitten jossain vaiheessa.

    Tuo otsikkokuva (en tiedä miksi sitä oikeasti kutsutaan) on muuten tosi kaunis! Ihana talvinen pihapiiri.

    T: yks Iines-fani

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tulen poistamana sen kopiointijutun kokonaan pois. Kun ei toimi kaikissa sovelluksissa. Pentukuvia laitan ihan varmasti, tällä kertaa aion jopa onnistua niissä kuvissa vaikka mitä vaatisi.

      Koko syksyn yritin vaihtaa otsikosta kesäkuvaa pois, mutta bloggeri ei antanut, ja nyt yhtäkkiä kun muutin ulkonäköä onnistui kuvan vaihtaminen. Tykkään pitää sinä vuodenaikaan sopivaa kuvaa.

      Poista

Kiitos kommenteista :)