sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Vastaisku anemialle

Pari kuukautta on kulunut erinäisissä verikokeissa. Kaikki arvot loistavia, ei vikaa munuaisissa, ei kilpirauhasongelmia, ei muutakaan häikkää. Ainut arvo mikä keikkuu sallitun ulkopuolella on rauta. Ei sekään mitenkään pahasti, olihan hemoglobiini kuitenkin viimeksi 113. Minulle on ihan normaalia, että huitelee satasenkin pintaan.

Koska muista kokeista ei löytynyt mitään vikaa, niin tuomioksi tuli lisäraudan nauttiminen. Itse lisäsin listaan vielä B12 vitamiinin jonka arvo oli matala vaikka rajan sisällä. Lääkäri käytti mataluudesta termiä harmaalla alueella.

Apteekin rautapillereistä minulla ei ole mitään hyvää sanottavaa. Ne ja vatsani eivät ole koskaan ystävystyneet useista raskaudenaikaisista kokeiluista huolimatta. Vaihtoehto pillereille löytyi luontaistuotteiden puolelta, rautaa ja vitamiineja nestemäisessä muodossa. Testataan kuinka toimii.
Samalla ostosreissulla nappasin mukaani  tuota B12 vitamiinia, napsitaan sitäkin jatkossa pilleri päivässä. Vitamiini tuli tutuksi parissa viimeisimmässä raskaudessa kun arvot eivät olleet edes harmaalla alueella vaan lähes olemattomat. D-vitamiini on ollut nautintoaineena jo pitkään. Tämän hetkinen annostukseni voi kuulostaa hurjalta, 150 mikrogrammaa vuorokaudessa. Mutta eipä ole flunssat ja taudit pahemmin kiusanneet.

Muutaman kuukauden päästä on seurantaverikoe. Hartaasti toivon, että tuosta vitamiiniarsenaalista on apua, edes vähän. Vaikka hassuintahan on, että anemia ei oirehdi mitenkään. Kun se on ollut koko aikuisiän ongelma, on keho siihen jo tottunut. Saa nähdä onko olotilassa muutosta mihinkään suuntaan jos arvot kohoavat.

10 kommenttia:

 1. Voisit ensi kesänä keräillä nokkosta. Sen pitäisi olla hyvä hemoglobiinin nostattaja, eikä pistä pakkia sekaisin.
  Minä en valitettavasti uskalla tuota luonnonvihannesta enää käyttää, kun veri tuppaa olemaan jo liian paksua. :)

  -Pöö-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokkonen olisi hyvä, mutta luulen että helpommalla (laiskuus :D) pääsen jos tuo nestemäinen rauta alkaa toimia.

   Poista
 2. Tuttu juttu myös mulle tuo hempparin heittelehtiminen, välillä olen saanut sen kuitenkin nousemaan 128 jolloin äkkiä kipitän kaiken uhallakin veren luovukseen...se on mulle pakkomielle koska olen itse pelastunut kerran toisen ihmisen ven avulla ! Pirtsakkaa sunnuntaita sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luovutin parikymmpisenä pari kertaa verta. Nyt mua ei saa sinne, ei vaikka olis veriarvot kohdillaan. Olen täysin pistoskammoinen. Mutta hienoa että muut käy, on tullut itsekin tarvittua verta.

   Poista
 3. Minulla ihan hyviä kokemuksia tuosta Floradixistä. Hb heilahtelee pari kertaa vuodessa satasen pintaan ja tuolla nestemäisellä versiolla saan nousemaan n.110 jommalle kummalle puolelle ja taas jaksaa kummasti ;o) Vaikka sillä satasen arvollakin jaksaa vetää ihan normisti...lapsesta asti kun on näin ollut, niin elimistö on ilmeisesti jatkuvaan anemiatilaan tottunut, kuten sinäkin totesit.
  Apteekin raudat pistää mahan aivan...sanon ihan suoraan - kuralle, joten olin enemmän kuin ilahtunut, kun löysin Floradixin! :o)

  -Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaista vastaongelmaa mullakin apteekin raudoista, ja lääkäri vaan puhu ummetuksesta. Mutta kun minulla menee päinvastoin :D

   Poista
  2. Juu niin menee mullakin! Hiukan haittaa elämää kun pitää olla oma vessa mukana jokapaikassa....

   Poista
 4. Suosittelen laittamaan sen korkillisen Floradixia puoleen lasilliseen (pieneen) appelsiinituoremehuun...

  MiMa

  VastaaPoista
 5. Mulla huomattiin anemia myös yllättäen ihan muun tarkastuksen yhteydessä, olen nestemäistä lipittänyt, eniten Ferrofortea.
  Uusintaverikoe piti olla ainakin vuosi sitten, en ole vielä saanut aikaiseksi mentyä...

  VastaaPoista
 6. Ekan kerran kun sain punaoluja anemiaani, niin ymmärsin tasan miksi urheilijat harrastivat veritankkausta: olin yhtäkkiä niin täynnä energiaa että olisin voinut alkaa siivoamaan (keskellä yötä, sairaalassa). Miehen mielestä puhuin kuin pikakelauksella käyvä stan up-koomikko :) Mutta valitettavasti hitaasti nousevassa hb:ssä en ole huomannut samaa efektiä...

  Terveisin kupla, hb tälläkin hetkellä alle 90

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)