tiistai 4. joulukuuta 2012

Kakkaroita

Sain sunnuntaina leipomispuuskan. Ihan oli pakko saada jotain sellaista hyvää jota voisin syödä itsekin hyvällä omallatunnolla. Kehittelin sitten ilman mitään ohjeita kakkaroita, kai noita voisi pikkuleiviksikin sanoa.

Kulhoon 2dl mantelijauhetta, pussin pohja hasselpähkinäjauhepussista, ruokalusikallinen sulatettua voita johon on sekoitettu samankokoinen hitunen hunajaa. Sekaan n. 1dl murskattuja pähkinöitä. Koko hässäkkään sekaan pari kananmunaa. Ja sitten kakkaroiksi uunipellille. Uunissa n. 10-12 minuuttia 150 asteessa niin että reunat ovat kunnon ruskeita.
 Pähkinät oli rainbow pähkinäsekoitusta, sattui löytymään kaapin perukoilta. Olen nimittäin yrittänyt opetella syömään pähkinöitä ihan sellaisenaan, mutta yrityksen asteella se vielä on. Kakkaroissa ne kyllä menettelee.
 Minttusuklaalle oli ihan oma käyttötarkoitus. Murustelin siitä paloja tulikuumien kakkaroiden päälle ja täytyy sanoa, että nuo suklaakakkarat hävisivät suuhun ihan ekana. Jos jollekin lukijalle maistuu Maraboun 70% minttusuklaa niin suosittelen ostamaan noita 10g minipakkauksia, joulun alla niitä taas saa, täällä meillä päin edullisin hinta on Robinhoodissa.
Ei nuo nyt ihan lemppareita olleet ilman sitä suklaata, mutta menettelee kun hätä iskee. Ja mietin, että oiva eväs ottaa jonnekin mukaan jos tietää aterian jäävän väliin. Tuossa mun satsissa oli rasvaa 150g, proteiinia 37g ja hiilareita 28g. Ei paha per kakkara kun niitä tuli 13 kappaletta ja helposti olisi saanut jaettu vaikka 15 osaan.

Kokeile jos uskallat!

4 kommenttia:

  1. Aika hyvä! Se on fiksua tehdä jotakin niiden hetkien varalle kun tekee mieli hyvää, ettei aina tule otettua sitä epäterveellistä vaihtoehtoa. Mulla toimii aika hyvin jogurtti, juuri sellaiseksi hetkeksi kun kaipaa makeaa ja hyvää, vaikka valmisjogurteissahan on hirmuisesti sokeria! Että ei se ihan terveysruokaa ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jogurtti toimii mullakin! Lidlin kreikkalaista voisin syödä vaikka sen kilon pöntön kerralla, ja ihan sellaisenaan. Aamuisin syön sitä ihan hyvän kasan ja joskus iltapalaksikin. Jääkaapista löytyy aina vähintään kaksi pönttöä, siis jogurttia :)

      Poista
  2. Tiedätkö mitä tulit vahingossa keksineeksi? Saksalaisen pikkuleivän ;-). Tuntuu, että täällä lykätään pähkinärouhetta ja mantelia ihan kaikkialle leivonnaisiin. Ja eihän se ole ihmekkään, kun pähkinäpuita kasvaa suunnilleen joka pihalla. Parhaimmillaan pikkuleipätaikina koostuu suurelta osin pähkinäjauhosta, ja siinä on sitten vain pikkaisen tukiaineena vehnäjauhoa, kananmunaa, voita ja jotain mausteita. Ostin juuri eilen kaupasta joulupipareita nimeltä Zimtsterne. Juuri sellainen pähkinäinen paistettu taikina ja päällä sokerikuorutus. Kyllä on hyvää!

    tv Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saksan sisko on pari kertaa lähettänyt leipomiaan pipareita ja ne on juuri sellaisen pähkinäisen makuisia!
      Mun vartalon turmio olisi asua Saksassa :D

      Poista

Kiitos kommenteista :)