lauantai 29. joulukuuta 2012

Merimuseo Tallinnassa

Siitäkin huolimatta, että kotimaa on täynnä museoita joihin lapsia viedä, teimme eilen matkan Tallinnaan ihan vain museossa käydäksemme. Tallinnan vanhan kalasataman liepeille avattiin tässä joku aika sitten uusi museo liittyen mereen ja ilmailuun. Siljan kanta-asiakaslehdestä tuon bongasimme, ja nettisivujensa perusteella totesimme ehkäpä käymisen arvoiseksi.

 Matkaan mukaan nappasimme lasten serkkutytön vaikka kohteemme olikin ehkä hiukan poikamaiseen makuun sopivampi.
 Museo on rakennettu vanhaan lentokonehangaariin. Itse rakennus on jo näkemisen arvoinen, satavuotias betonirakennelma jonka valtavaa kokoa on vaikea kuvista käsittää.
Yksi museon vetonauloista on sukellusvene Lembit, jonka uumeniin oli vapaa pääsy.

 Ja sinnehän me tietenkin änkeydyimme, pienen pieniä tikkaita ja koloja kulkien.
 Naisena ja kyökin valtiaana oli metka nähdä sukellusveneen keittiö. Periaatteena lienee ollut silloin 1936 kun sukellusvene on valmistettu, että pieni ja yksinkertainen on kaunista. Kaksi kattilaa ja uuni on ollut riittävä metodi ruuanlaittoon.
 Koko museo oli aivan mahtava paikka siinä, että lähes kaikkeen sai koskea ja lähes kaikkea sai kokeilla. Oli simulaattoria simulaattorin perään. Minun, ahtaan paikan kammoisen onneksi sukellusvenesimulaattoriin oli niin pitkä jono, että siihen emme menneet.
 Poikien mielestä sukellusveneen jälkeen paras juttu oli piste jossa sai testata kauko-ohjattavia veneitä. Siinä olisi vietetty varmaan koko päivä jos muita museovieraita ei olisi ollut.
 Viimeiseksi rakentelimme kasan lennokkeja joille oli tehty oma lentorata. Parhaimmat lensivät useamman ympyrän läpi.
 Ehdottomasti oli käymisen arvoinen paikka. Liput ei ole hinnalla pilatut, kaksi aikuista ja neljä lasta pulitti perhelipusta vain vaivaiset 15 euroa. Kaikesta tekemisen määrästä johtuen, suosittelen varaamaan aikaa vähintään muutaman tunnin jotta ehtii katsoa kaiken rauhassa läpi. Lisäksi museossa oli kahvila joka tuntui olevan kovasti suosiossa. Itse emme ehtineet siinä käydä.

Ylhäällä mainittujen nettisivujen mukaan museoon on laivasatamasta kävelymatka. Ainakin kesäsäällä se pitää paikkaansa, mutta meillä oli mukana jo totuttuun tapaan oma auto. Lasten kanssa auto helpottaa liikkumista huomattavasti ja mahtuu mahdolliset tuliaisetkin vaivattomammin mukaan.

2 kommenttia:

 1. Kivan kuuloinen museo, kun saa tehdä ja kokeilla kaikenlaista! Sellaiset paikat, missä pitää vain tuijottaa lasivitriineissä olevia esineitä kyllästyttävät lapsia ja aikuisiakin, ellei esineissä satu olemaan juuri jotain, mistä sattuu olemaan erityisen kiinnostunut (siis aika harvoin). Hieno siis tuollainen paikka, uudentyyppinen museo!
  Teidän joulukuvat näyttää niin tunnelmallisilta. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli oikeasti hyvä museo. Naapurissa osataan! Kesäaikaan pääsee vielä tutustumaan mm. jäänmurtajaan.

   Poista

Kiitos kommenteista :)