sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Havuja kahdella tyylillä

Kuopiosta, savon ytimestä on selviydytty kotiin. Vaikka shoppailureissulle lähdettiin, oli pääosassa kolmen sukupolven naisten yhdessäolo, kuitenkaan niitä ostoksia unohtamatta.

Kesällä avatusta Ikeasta hain ison kasan kynttilöitä. Ikean kruunukynttilät ovat osoittautuneet käytössä hinta-laatusuhteeltaan parhaimmiksi. Enkä voi haukkua tuikkujakaan. Ensi kertaa ostin heidän tuoksukynttilöitään, tuoksuna viinimarjat. Koekäytön perusteella täytyy sanoa että sopivat tämmöisen hajuherkänkin hajuaistille. Tuoksu oli mieto mutta hyvä.

Perheen askartelijahirmulle löysin Ikeasta jotakin niin täysin turhaa, mutta hauskaa. Pahvikuusi oli hitti ja se koristeltiin heti poikien huoneeseen. Kahdenkympin kuusi oli tarjouksessa kuudella eurolla.
 Lasikuistin pääoviin löytyi Kuopion torilta perinteiset havukranssit, ja tietenkin ilman mitään koristeita. Viime vuonna tein kranssit itse, mutta se työn määrä oli niin iso, että ilomielin maksan jollekin muulle hyvin tehdyistä ja tuuheista kransseista. Nämä vaikuttavat juuri sellaisilta.
 Kuisti on niin onnettoman näköinen puoliksi muovitettuna ja maalattuna. Ensi kesänä on pakko ottaa lopputiristys ulkovuoren rempan kanssa ja saattaa kuisti lopulliseen asuunsa. Tosin valmiista ikkunoista on vielä turha haaveilla. Mutta edes paneelit seiniin ja maalia niihin. Pariovet maalaan siniharmaalla, se saa luvan riittää niiden remontiksi kun toimivat ovet ovat. Ylisillä olevat alkuperäiset ulko-ovet saavat vielä odottaa vuoroaan.
Ja kuten kuvasta näkyy, on täällä lunta jo ihan kivasti. Talon etuosan kivijalka saatiin lumella täysin peittoon. Se onkin ainut keino saada talon lattioista kunnolla lämpöiset. Perustuskivet on saumaamattomat ja kivien väleistä puhaltaa tuuli alapohjan sisään mennen tullen. Lumi estää tuulen puhalluksen ja pitää alapohjan lämmön vielä plussan puolella. Riittää ihan vaan yhdet villasukat varpaiden lämmöksi.

8 kommenttia:

 1. Hauska kuusi ja täysin huoltovapaa :)

  VastaaPoista
 2. Huoltovapaa eikä haittaa vaikka kaatuisi leikin tiimellyksessä :D

  VastaaPoista
 3. Kiva kuusi tosiaan, eikä tarvitse juhannuksena neulasia lakaista ;)

  VastaaPoista
 4. Komiat kranssit olet matkalta löytänyt! Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kransseista kyllä näkee että on tekijä osannut hommansa.

   Poista
 5. Tuohan on vanha perinteinen keino talon eristämiseksi talvella tuo lumen auraaminen kiinni talon seinään. Mukava kuulla, että se todella toimii!

  tv Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vaan oikeasti toimii. Emmekä pelkää talon homehtumista tai kastumista. Lumi on lauhoilla ilmoilla saman tien irti seinästä.

   Poista

Kiitos kommenteista :)