sunnuntai 26. elokuuta 2012

On ne molemmat keltaista

Tänä kesänä puutarhassa on erikoistuttu keltaiseen. Omaan maan satoa on syöty keltaisina porkkanoina, keltaisina kirsikkatomaatteina, keltaisina kesäkurpitsoina ja keltaisina vadelmina. Porkkanat jää vakituiseen listalle, mutta keltainen kesäkurpitsa ei ole yhtä hyvää kuin vihreä lajitoverinsa. Siitä pysymme jatkossa vihreällä linjalla.

Vadelmasato oli lopulta niin hyvä, että viikonloppuna laitoin hillo- ja mehutehtaan pystyyn. Hillosta tuli äärettömän hyvää, mutta kuten aina minun vattuhillosta, liian löysää. Laitoin hilloon 800g vadelmia ja 650g hillosokeria, ohjeen mukaan 400g sokeria pitäisi riittää, mutta ei riitä vadelman kanssa. No löysyydestä viis, maku on enemmän kuin kohdallaan.

Pienet ja käytännölliset hillotökit toin Tallinnasta. Ostopäätökseen vaikutti just nappiin menevä koko ja Suomeen nähden törkeän edullinen hinta. Kannet piti ostaa erikseen, mutta silti tuon pienen vajaan kahden desin tölkin hinnaksi jäi alle 0,40e. Siihen hintaan jo raaskin ostaa uuden ja siistin tölkin kun Suomessa en ole löytänyt tölkkejä alle puolentoista euron. Nyt vain harmittelen, että miksi ostin vain 10 tölkkiä. Olisihan noille enemmänkin käyttöä ja lahjaksi on mukavampi antaa hilloa uudessa kuin käytetyssä tölkissä.
 Mehu on keitetty sekin kaltaisesta vadelmasta vaikka ei uskoisi. Mukaan meni vahingossa parikymmentä punaista vadelmaa ja ne värjäsivät mehun hailakan punaiseksi. Olin ajatellut ettei ämpärillisessä keltaista vadelmaa haittaa muutama punainen vadelma, mutta kummasti ne riitti värjäämään koko mehun. Keltaista vattumehua se on silti, väristä viis. Eikä varmana tarvitse edes mainita, että meni tässäkin maku just niin kuin piti. Täydellistä vaapukkamehua.
Aamulla alkaa työt kuuden viikon loman jälkeen. Pientä töiden aloituspaniikkia tässä pukkaa, mutta eiköhän se siitä taas kun rytmiin pääsee. Mukavaa työviikkoa kaikille!

p.s. Kiitos tunnustuksista joita olen saanut tässä viimeisten viikkojen aikana. Yritän löytää aikaa paneutua niihin. Eka työviikko on illoiltaankin kiireinen, tiedossa ainakin ekat vanhempainillat ja alkavat harrastukset.

10 kommenttia:

  1. Oi, siellä ollaan ahkeroitu :) No oli kyllä edullisia hillopurkkeja O.o, kannatti ostaa :)

    Tsemppiä ekaan työpäivään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatti ostaa ja olis kannattanut hamstrata enemmänkin :D
      Eka työpäivä meni sutjakkaasti, ilmeisesti on jo rutiinit selkärangassa.

      Poista
  2. Eikös ole kuule mukava tunne, kun alkaa kellarin hyllyt notkumaan täysinäisistä pulloista ja purnukoista... Siinä näkee kättensä työn jäljen, ihan konkreettisesti. Ja lapset tykkää myös osallistua marja- ja hedelmäsirkukseen. Minä tunnen tässä vaiheessa vuotta aina suurta sympatiaa Veikko Huovisen Hamstraajaa kohtaan.

    tv Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se mukava tunne ja olisi vielä mukavampi jos olisi se kellari! Pihassa on ollut joskus kunnon maakellari mutta se on purettu pois. Haaveissa on saada tilalle uusi kellari.

      Poista
  3. OIoioi, ootpas ollut ahkera :) Täälläkin alkaisi omenashow!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän omenashow oli siineä, että jokainen perheenjäsen söi yhden ompun :D Arvaa maistuiko hyvälle!

      Poista
  4. Tuo on varmaan yksi niistä "tilallisen" vuoden parhaista hetkistä. Keitellä ja hillota ja säilöä.

    Ennenkuin luin tekstiä, niin katoin että olet vielä keitellyt raparperimehua, niin on sen väristä. Ihmettelinkin pitkää satokautta ;)

    Mukavaa ekaa lomanjälkeistä työviikkoa! Mullon vielä tämä viikko lomaa, sitten paluu arkeen 3 kuukauden vapailta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on muuten ihan raparperimehun väristä. Vattuhillosta sisko sanoi että ihan kuin sammakonkutua :DD
      Työniloa sitten kun työarki alkaa!

      Poista
  5. Kannattaa kokeilla vadelmiin marmeladisokeria. Sillä saa hyvän paksua hilloa, eikä tule ylimakeaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä!! Taidan ostaa heti marmeladisokeria kaappiin etten unohda vinkkiä.

      Poista

Kiitos kommenteista :)