keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kello viiden tee

Olen henkeen ja vereen teen juoja. Kahvi ei ole maistunut koskaan, pidän sen tuoksusta, mutta maku on vähemmän tykästyttävä. Kaakao on taas mielestäni lasten juomaa. Teetä kuluu nykyään parista mukista noin kuuteen mukiin vuorokaudessa. Tällä tahdilla myös teen laadulla ja maulla on väliä. Minulle kauhun paikka on joutua kylään jossa eteen lykätään Pirkka pussiteetä tai vaihtoehtona toffeen makuista teetä. Jos olen nyt rehellinen, niin en laske kumpaakaan teeksi. Minulle makuteet eivät ole teetä ja ne halvimmat mustat teet on sanonko mistä, suosta. Jos kahvin juojalle kahvin laadulla on väliä, niin sama suotakoon teen juojille.

Toisaalta hinta ei kerro kaikkea, esimerkiksi Lidlin musta tee on ihan kelpoa, päivittää jopa suomalaisten ikisuosikin Liptonin mennen tullen. Oma suosikkini Tetley löytyi sattumalta eräältä Viron matkalta. Sen reissun jälkeen olen hamstrannut Tetleytä joka kerta maassa käydessäni, ja aika kasa sitä taas kotiin tuli.
 Oikea teen asiantuntija ja nautiskelijahan ei tietenkään koskisi pussiteehen. Mutta minä kosken ihan ajan puutteen ja käytännöllisyyden takia. Jos meillä menisi teetä kannutolkulla päivässä olisi teenlehdet automaattinen valinta pussiteen sijaan. Toisaalta siihen kannuunkin on mukava lykätä valmis pussi josta saa vaivattomasti hyvää juotavaa. Siihen tarkoitukseen piti saada oma teensä. Keltainen paketti on minulle uutta, Marks & Spenceriltä kokeiluun ostettua. 80 pussia pitäisi riittää joksikin aikaa jos sattuu olemaan erityisen hyvää.
 Sinisessä paketissa on 50 neliön mallista narutonta pussia. Yhdestä pussista saa kannullisen teetä. Tämä paketti on tuttu ja turvallinen valinta, sitäkin pitää saada joka kerta kun pääsen M & S:n myymälään.
Onneksi matka Viroon on lyhyt ja kätevä. Vielä jos asuisi siinä ihan sataman kupeessa sen kun hyppäisi laivaan ihan vaan teetä hakemaan. Nyt teeretket pitää yhyttää muun reissun yhteyteen.

 Eilen kotiuduimme miltei yöllä ja tämä päivä onkin mennyt pyykkiä pestessä. Vuorossa on vielä päivän viides kuppi teetä ja pala suklaata ennen saunaa. Varsinainen reissupostaus sitten seuraavaksi.

12 kommenttia:

 1. Nii-in, joku asuu ihan siinä sataman kupeessa - keittiön ikkunasta näkyy Tallinnan laivojen piiput - mutta ei vain ole koskaan saanut aikaiseksi lähteä meren taakse.
  Opiskeluaikoina teimme opintokäynnin Tallinnaan Georg Otsilla ja jotenkin olen siihen reissuun jämähtänyt. Mutta voi olla, että kun tytär seuraavan kerran reissuaa, laitan teetilausta mukaan.

  VastaaPoista
 2. Heh, onpahan siinä teepino :-D Mutta olen samaa mieltä, vaikka olenkin kahvinjuoja, tai oikeastaan kai sekakäyttäjä ;-D
  Tavalliset perinteiset pussiteet, mitä Suomessa juodaan, ovat kuin pölyä pussitettuna. Englannista saa todella maukasta perusteetä kaikista kaupoista halpaan hintaan, esimerkiksi juuri tuo Tetley, tai PG Tips. Ne ovat ihan peruskamaa siellä, mutta miksei täällä?! Ihanaa, että löysit näitä kumminkin vaikka matkan takaa. Kai Tetleyn tai jonkun muun hyvän merkin on pakko joskus rantautua Suomeen. Tai saisi sieltä Pohajmeren poikki myös tulla esim. Taylor's of Harrogate tai joku muu "parempi" teemerkkikin...

  VastaaPoista
 3. Sirkku: Pistä ihmeessä teetilausta menemään, et taatusti pety Tetleyn makuun :) Tallinna on muuttunut todella paljon viimeisen 20 vuoden aikana. On ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka!

  Saila: Samaa mieltä "suomalaisista" teepusseista. Taylor`s of Harrogate teetä saa nykyään Prismasta, ainakin Lahden Launeen myymälästä! Sitä minulla on aina kaapissa ja oli muuten äsken mukissakin. Makuna tietysti lempimaku English breakfast. Jos tässä kaikki menee hyvin ja saan lomaa marraskuussa niin pääsen tankkaamaan teekaappia Lontoosta. Oikeastaan ei niillä muilla jutuilla niin väliä, kunhan löydän sieltä hyvää teetä :D

  VastaaPoista
 4. Käy Lahdessa käydessäsi Trion Punnitse & Säästässä (pohjakerroksessa, siinä ruokakaupan vieressä). Siellä on ihan törkeen hyvä teevalikoima ja löytyy tuota Tetleytäkin.

  VastaaPoista
 5. Siellä on myös tuota PG tipsiä, minkä joku oli tuolla ylempänä maininnut.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Kiitos! Enpä ole käynyt pitkään aikaan tuossa puodissa. Tuovatkohan itse maahan koska tukusta Tetleytä ei löydy. Vaan ihan sama, pääasia että löytyy lähempääkin :))
  Ja PG tipsiä pitää testata.

  VastaaPoista
 7. Itse en juo lainkaan tavallista teetä, vaan vihreää ja valkoista teetä ja rooibosta/yrttisekoituksia. Muttaniitä haalin kaikkialta reissuista.

  VastaaPoista
 8. Just pohdin tässä aamulla kahvia litkiessä, että oijoi, nyt meinaa riistäytyä tää kahvin juonti. Muutamassa työpäivässä on tuplaantunut kuppien määrä. Aiemmin kaksi puolta kuppia, nyt varmaan kolme kupillista yhteensä. No, ehkei se vielä ole "kuolemaksi" :)

  VastaaPoista
 9. Minä pidän teestä, mutta en juo sitä päivittäin. Kesällä en ole montakaan kupillista juonut, tosin en kahviakaan ( =lattea ).

  Minusta todella hyvää teetä on Clipperin musta tee. Earl grey-teet ovat makuuni ja ylipäänsä mustat teelaadut. Välillä juon myös makuteetä, esim. Keisarin morsianta.

  - Kristiina -

  VastaaPoista
 10. Mun kokemus on kyllä sellainen, että kertaakaan ei ole kahvin juoja luonani kylässä ruvennut kyselmään toisenlaisen kahvin perään, vaikka keitän ihan tavallista kultakatriinaa. (Tosin joillekin tuntuu olevan ylen tärkeää, lorauttaako kahvin sekaan rasvatonta maitoa vai kevytmaitoa vai täysmaitoa vai kevytkermaa vai kermaa...)

  Mutta teenjuojilla tuntuu olevan kovin tarkkaa mitä juo. Tällaisia repliikkejä olen kotonani kuullu: en juo kuin vihreää teetä, juon vain/ en juo koskaan earl greytä, en juo pussiteetä/en juo haudutettua teetä (kyllä, tällaiseenkin olen törmännyt!), juon vain yrittiteetä, haluan maustettua/en halua maustettua, olisko rooibosjuomaa? Huh. Minulla on kohtalainen valikoima, mutta yleensä teenjuojavieras haluaa juuri sitä mitä ei ole tai mikä on loppunut.

  VastaaPoista
 11. Katja, käsittääkseni niillä on ihan oma tukkunsa, joka tuo maahan ja toimittaa sitten ketjun kauppoihin.

  VastaaPoista
 12. Äh, taas tätä bloggerin sekoilua. Kirjotin pitkät vastaukset ja kaikki hävisi taivana tuuliin. Uusi yritys ja toivottavasti toimii.

  jarna: Valkoista teetä en ole paljoa juonut, mutta vihreää juon joskus.

  peurankello: Eihä tuo kuulosta ollenkaan pahalta :))

  Kristiina: Earl grey on myös hyvää vaikka virallisesti kuuluukin makuteehen.

  anonyymi: Onpas sulle sattunut nirsoja teen juosia. Itse juon kylässä sitä mitä tarjotaan enkä valita vaikka en tykkäisi, en siis sillä kirjoittanut makuasioista. Monet kahvilat voisivat panostaa enemmän siihen teepuoleen.

  Anonyymi: Todennäköisesti tuovat itse Tetleyn maahan.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)