lauantai 2. kesäkuuta 2012

Tähän on päädytty

Meni hermot, meni yöunet, meni hyvä tuuli ja kaikki muu vastaava.

Jos teillä kellään ei ole ollut hyttyset tämän kevään riesana, niin voin kertoa että meillä ovat.
Ja ihan silleen suuremman luokan mittakaavalla.
Pari unetonta yötä riitti, ja sitten keksittiin ratkaisu.
Ei niin kaunis, mutta niin maan perusteellisen toimiva.
 Ja jotta aviosopu säilyy, on molemmilla omat.
Ininä on enää pieni kiusa kun tietää, että se ininän aiheuttaja pysyy tiukasti harson toisella puolella.

Viime yö oli kuulkaa jo melkoisen mukava.
Kauniita hyttysettömiä öitä kaikille!

14 kommenttia:

 1. Voi ei! Minua ihan nauratti! Hullunkuriset harsot. Meillä hyttyset pysyvät pihalla onneksi ihan itsekseen, kun ovet pidetään kiinni.

  VastaaPoista
 2. Susanna: Meillä ovet käy vähän väliä, kolme lasta ja kolme kissaa ramppaa sisään ja ulos koko ajan, ja joka ovenavauksella tulee lauma inisijöitä sisälle :D

  VastaaPoista
 3. Voi mähnä! Hyttysiä oli täälläkin tosi paljon viikko-pari sitten, nyt se eka populaatio tuntuu laantuneen. Sisälle niitä ei onneksi niin paljon tullut. Ininän kuuntelu on todellakin raastavaa kun haluaisi nukkua! Siinä tulee ihan vainoharhaiseksi.
  Rauhallisia ja leppoisia öitä sinne!

  VastaaPoista
 4. Saila: Meillä ei ole ikinä ollut hyttysiä niin paljon kuin nyt. Eikä auttanut edes mäntysuopa keväällä joka lätäkössä ja ojassa, jossain ne silti sikiää ja löytää juuri meille.

  VastaaPoista
 5. Minulla on vanha talo ja varsinkin makuuhuoneen lattian raoista noita tuppaa. Joka vuosi tähän aikaan inisee makuuhuoneessa kymmeniä illuja, joten tuollainen verkko on ehdoton. Tänä vuonna tosin illuja tuntuu olevan miljoonittain enemmän kuin aikaisemmin, luulin ettei se voisi olla enää mahdollista :/

  p.s illut on muuten fiksuja, ne löytävät jotenkin tiensä myös verkkojen sisään...

  VastaaPoista
 6. ☺☺ onneksi meillä ei ainakaan vielä ole pahemmin hyttysiä näkynyt...luvattu on paha hyttyskesä....pitäisiköhän ostaa valmiiksi verhot...:)

  VastaaPoista
 7. Ihanat! Ihan kuin Afrikassa.
  En tiedä miten olette kemikaalivastaisia tms mutta se semmoinen pistorasiaan laitettava hyttyskarkotussysteemi toimii. Offin taitaa olla. Siinä on jotain vaihtosieniä joista se laita töröttää jotain möhnää ilmaan ja hyttyset kuolevat/pysyvät poissa. Ihan ehdoton vehje, mä en enää suostu lähtemään mökille jos ei tuota ole.

  VastaaPoista
 8. Ostin tuommoisen parivuodetta varten viikko sitten Partio-aitasta. Meille ei hyttysiä tule omaan hirsimökin sisälle ellei ovea sitten pidetä auki. Mutta olin huolissani Aittaan tulevista vieraista, sinne niitä insisijöitä pääsee, joten ajattelin tuon harson pitävän vieraatkin hyvällä mielellä Männiköllä.
  Terasiinkin tuon voi asentaaa ja tehdä itselleen mukavan löhöilynurkkauksen, jos vain sää lämpenisi edes hitusen.

  VastaaPoista
 9. Hei!
  Hienot "rankiset" olet laittanut.
  Pohjois-Suomessa , varsinkin ennen vanhaan erittäin käytetyt.

  VastaaPoista
 10. :D hauskat ! meillekin tulee hyttysiä sisälle kun makkarissa on partsin ovi ja se on kesäisin sitten aina auki. onhan siinä sellainen hyttysverho, muttei se niitä verenimijöitä estele...

  joten meillä on käytössä sellainen pistorasiaan laitettava pallero, johon tulee hyttystyyny. puree kuin häkä itikoihin ! se on meillä mukana aina jos ollaan muualla yötä kuin kotona ;)

  VastaaPoista
 11. IIK, mä luin lehdistä, että olisi varsinainen hyttyskesä tiedossa. Se on siis totta. Ne on kyllä kamalia inisijöitä.
  Ihana tuo teidän virityksenne, toivottavasti pysyvät verkon ulkopuolella jatkossakin.

  Lapseni oli pienenä kerran kerännyt hyttysiä purkkiin ja piilotti purkin sängyn lähelle. Koko yön inisi ja tinisi ja hämärässä jahtasin sitä kelmiä, joka vaan inisi koko ajan. Aamun valossa sitten tajusin tuon purkin. Turhaan olin valvonut lähes koko yön hyttysjahdissa :)Niitä ei ollut ollenkaan vapaana, vain purkissa.

  VastaaPoista
 12. Maija: Ne on fiksuja, mutta jos oisin nyt niitä fiksumpi :D Käänsin verkon patjan alle niin ettei ole yhtään aukinaista kohtaa.

  Irmastiina: Näin jos on hyttysiä koko kesän, niin hulluksi tulee :D

  Anonyymi: Kiitos vinkistä, olen jotenkin ajatellut että ei nuo "rasiat" ja vastaavat toimi oikeasti. Nyt voisin ostaa kokeiluun.

  Maijua: Muitakin jotka ei siedä inisijöitä :D Lämmintä saisi jo tulla, tuntuu ettei kasvimaallakaan mikään kasva lämmön puutteessa.

  Anonyymi: Rankisista en ole kuullutkaan puhuttavat, kiitos, opin taas uuden sanan. Ei jossain aitassa vois edes kuvitella nukkuvansa ilman harsoja.

  äiti kuudella: Kiva kuulla että rasiat toimii, taidan ostaa meille sellaisen heti huomenna!

  Anonyymi: Kyllä niitä on hurjasti enemmän kuin viime kesänä ja pistelevät näköjään joka farkkujen läpi, ja työhanskojen. Sen huomasin tänään pihalla.

  VastaaPoista
 13. Lisäys rankisesta. Tämän löysin,tässä linkki, toivottovasti toimii kopiomalla...
  http://www.levinyt.fi/news.php?id=2210
  -marju-

  VastaaPoista
 14. -marju-: Kiitos, linkki toimi!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)