perjantai 15. kesäkuuta 2012

Kukikasta

Tänä vuonna on puutarhassa kukkavuosi. Moni  aiemmin nihkeästi kukkinut kasvi tuntuu kukkivan nyt koko elinvoimallaan. Kasvihuoneen edustan kurjenmiekkoihin on tulossa satoja kukkia.
 Ensimmäiset kukkivat jo.
 Kurjenmiekkojen vieressä on toinen kukintaansa aloitteleva. Akileijoja on tässä kaksi, tämä punainen ja vitivalkoinen. Kiva nähdä risteytyvätkö keskenään ja mikä on väri sen jälkeen.
 Valkoinen särkynyt sydän selvisi talvesta ja ponnisti kauniin kukinnan. Paikka vain on sellainen, että loistonsa jää vähän syrjään.
 Jopa yrttipenkissä kukkii. Tämä hennon kaunis esitys tulee salvialta. En tiennyt että salvia kukkii näin sievästi. Jätän ensi vuonnakin katkaisematta vanhat versot jotta pääsen nauttimaan tästä uudemman kerran.
 Virolaiselta taimimyyjältä hankittu kerrottu tervakukka on kukassa ihan kohta. Lähden itse parin päivän reissuun, pitkään en malta olla pois etten missaa tätä kukintaa.
 Ja sokerina pohjalla. Pyykkikalliolta siirretty mikä lie pioni on innostunut tekemään monta uutta juurivesaa. Taaempi on vanha kasvustoa ja etualalla näkyy uudet pienet nykeröt.
Se on sitten hiljaiseloa muutaman päivän, vuorossa on siskon terassin sisustamista ja sitä ennen tietenkin vähän sisustukseen sopivaa shoppailua. 

Rentouttavaa viikonloppua muillekin!

7 kommenttia:

 1. Shoppailu ja terassin sisustaminen kuulostaa varsin mukavalta viionloppupuuhalta! Toivottavasti sää suosii, taitaa olla jokin sade tulossa huomenna ainakin tännepäin. Toivottavasti terassissa on katto :-)
  Mahtavia nuppu- ja versolöytöjä, minäkin juuri ihmettelin kurjenmiekan montaa kukkavanaa. Toisaalta, kun viisi vuotta alkaa olla kulunut ensimmäisten kasvien istuttamisesta, niin ne vasta nyt alkavat olla runsaimmillaan.

  VastaaPoista
 2. Minulla on oikea ikävä edellisen kodin isoa särkyneen sydämen ryhmää.

  VastaaPoista
 3. Ah,miten kauniita kuvia,niin kesäisitä.Minä oottelen,.kunhan nuo värililjat alkaa työntää kukkanuppuja ja aukasevat ne loistoonsa,huoh,istutin kurjenmiekka sipuleita alkukeväästä maahan ja eivät nousseet paljoa maan yläpuolelle,mutta kukka oli kaunis:)

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo valkoinen särkynyt sydän! Hyvää viikonlopun jatkoa :)

  VastaaPoista
 5. Onnea! Kylällä on nyt syytä juhlaan! Kerrassaan hienoa että koulu "pelastui", on tärkeä osa kylää ja yhteistöä.
  terveisin
  kesämökkiläinen

  VastaaPoista
 6. Saila: Aika kärsivällinen saa olla näiden kukkiensa kanssa, usemapi vuosi ennen kuin ovat komeimmillaan.

  Peurankello: Sitä "oikeaa" versiota, punaista on kyllä vielä saatava pihaan.

  Tansku: Joskus antavat odottaa itseään pitkään kaikki istutukset, tänä keväänä erityisesti. Nyt on puutarha parhaimmillaan!

  Mari: Kiitos!

  Kesämökkiläinen: Tuohan on sitten hyvä uutinen, lehdessä ei vielä ollut lopullista tulosta. Tosin meille kyläkoulu ei ole enää vaihtoehto kokemiemme asioiden jälkeen. Toiselle ihana ope on toiselle pahin mahdollinen, valitettavasti.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)