tiistai 5. heinäkuuta 2011

Omasta pihasta

Ei meillä ennen olla kerätty mustikoita muutaman metrin päästä talon seinästä.
Tänä vuonna näyttää mustikkaa tulevan muidenkin vuosien edestä. Tänään noukin puolisen litraa ja sain vasta osan talteen.

Aika kätevä tapa saada talven mustikat talteen, ihan noin työajalla noukittuja lasten ahmiessa niitä suoraan suuhun siinä vieressä. Lasten suihin ne taitaa upota sitten talvellakin.
 Mustikoiden lisäksi pihastamme löytyy edelleen mullasta ehjiä lasitölkkejä ja -purkkeja. Tämä minikokoinen vihreä ihanuus löytyi eilen kaivinkoneen mellastamalta talon edustalta. Nätti kun mikä! Ei mikään älyttömän vanha, mutta hyvän värinen ja hauskasti täynnä pikkiriikkisiä ilmakuplia. Melkein kuin riihimäen tölkki minikoossa.
Tähän loppuun säästin parhaimman uutisen.
Mies kävi tänään ikkunan alusen kimppuun ja hetken päästä selvisi, että vaurio rajoittuu vain ikkunan alle kahden hirsikerran korkeudelle. Tosin sama homma oli toisenkin ikkunan alla, mutta ei se mitään, siinä samalla voi korjata molemmat. Sen pahemmin lahonneen alusen alta löytyi aika iljettävä kimalaisen pesä toukkineen. Yrittivät vielä toukankuvotukset pinkopahvin välistä sisälle taloon.
Vaan tuhotuksi joutuivat!
Nyt on kaikki purkutyöt tehty ja huomenna jos alkaisi uusien alusten rakentaminen. Sitten vaan uutta ulkovuorausta päälle ja se on siinä!

16 kommenttia:

 1. Jes! Hyviä uutisia kaikin puolin siis! :)

  Mustikoita näyttää tulevan tänä vuonna paljon! Kattelin meidänkin metsikköä ja ihan siniseksi vetää jo nyt paikoitellen.
  Virittelen siis poimurit kuntoon ja suuntaan pöpelikköön! :D

  VastaaPoista
 2. Hyvä juttu, ettette joudu isoihin hommiin!!! Hyviä remontteja ja kelejä sopivia;)

  VastaaPoista
 3. Sanoit sä, että pihasta löytyi? Oletteko keksineet purkkien alkuperälle mitään selitystä?

  Älkää puhuko ruoholahtelaiselle mustikkametästä mittään...itku meinaa päästä...

  VastaaPoista
 4. Ruusa: Kaikin puolin :) Nämä ekat keräsin käsin, mutta huomenna nappaan lasten poimurin mukaan!

  Peurankello: Helpotus oli kun vaurio ei ollut suurempi. Harmi se teidän talonne juttu, jaksamista sen kanssa!

  Sirkku: Selitys on hyvin yksinkertainen purkkien löytymiselle. Ne nakattiin ennen "tunkiolle" tai vain pensaitten juurille. Tai unohtui pusikoihin. Suurin löytö on ollut viisilitrainen riihimäen lasitölkki ja ehjä vauvan sinkkivanna. Kaikki multaan hautautuneina. Toki enemmän löytyy vain posliininsirpaletta kuin aarteita.

  VastaaPoista
 5. Meilläkin on löytynyt pihasta vaikka ja mitä. Suurin osa suoraan lasinkeräyksee, mutta myös emalimukeja, ehjiä kuppeja ja sinkkiänpäreitä. Oli ihanat tikkaatkin, joissa näin jo kärhön kieppuvan, mutta hajosivat kun niitä kaivettiin esille.

  Oih, mustikkaan =)

  VastaaPoista
 6. Ai, teilläkin on aarrepiha. Se oli aikaa ennen kunnallista jätehuoltoa :-D Omaa historian kerrostumaa siinäkin. Ihana purkki! Ja vanna ja iso tölkki kuulostavat hienoilta!
  Onneksi vaurio ei ollut suurempi, mikä helpotus!
  Minulla on myös pari niin huonokuntoista ikkunan karmin alaosaa, että ne joutuu tekemään uudestaan vanhaan taloon. Niissä vanhoissa on kauniit kaaret sisäpuolella ja haulaisin samanlaiset - saa nähdä kuka sellaiset osaa sitten tehdä!
  HIeno asenne tuo rauhallisuus, ja sellainen mikä kai vanhan talon kanssa tuleekin. Hirsitalon runkoa voi tosiaan aina korjata ♡

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoisia pihalöytöjä :)
  Mustikoita näyttisi olevan anoppilan pihassakin kivasti, mutta meidän poikia ei saa keräämään mitään. Voivat kuulemma maistaa, jos äiti kerää. Ja äidille kuulemma liikunta tekee ihan hyvää...

  VastaaPoista
 8. Oi nami nami. :) Voi kun suloinen lasipurkki, hauskoja tuollaiset pihamaan löydöt.

  VastaaPoista
 9. Olipa hyvä uutinen, että seinä ei vaadi suurempaa remonttia..☺

  VastaaPoista
 10. Hieno homma seinien kanssa! Meilläkin pari ikkunan alusta piti paikata, mutta eipä tosiaan ole paha homma. Silti kylmää ennen kuin tuhon laajus on selvillä :D

  Ihana purkki!

  VastaaPoista
 11. Olipas hyvä onni, että pääsette vähällä seinien kanssa!
  Mukavaa kun ei tartte lähteä kaus mustikkaan ja käy kerääminenkin työohessa :)
  Meijän pihassakin on ollut joskus kaikenlaista, mutta anoppi on ehtinnyt kerätä kaikki emali- ja lasikupit.

  VastaaPoista
 12. No tuosta uutisesta saa ilosta huokaista. Ei se aina menekään pahimman kautta.

  VastaaPoista
 13. Kylläpä melkein maistaa mustikat, tätä lukiessa. Hieno purkkilöytö. Vanhojen talojen pihat on loistolöytöpaikkoja.
  Ikävä löytö ikkunan alla edellisessä postauksessa, mutta onneksi siitä selviää vaihdolla. Useinhan nuo ikkunanalukset meneekin uusiksi.
  Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
 14. Hömhöm.. Niitä "iljettäviä" kimalaisia on kiittäminen siitä että mustikkaa on syötäväksi. ;)

  -Teija

  VastaaPoista
 15. Teija: Saavat olla kunhan eivät talon seiniin pesi :)

  Leena: Mootorisahalla nappastiin kaksi hirsikertaa pois ikkunoiden alta. Tehdään nyt koeluontoisesti selainen paikkaus, että selluvillalevyä tilalle ja tuulensuojalevy ja paperi ulkopuolelle. Siihen päälle ulkovuorauspaneli ilman tuuletusrakoa kuten oli aiemminkin. Toivottavasti tulee toimimaan, mutta ajateltiin että tuosta saadaan tiiviimpi kuin että aletaan survoa hirrenpätkiä tilalle.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)