lauantai 14. toukokuuta 2011

Ulkomaalaus

Siinäpä se tämän kesän työleiri lyhyesti sanottuna. Tarkoitus ei ole ehtiä putsata ja maalata kaikkia ulkoseiniä. Tärkein on laajennusosan seinäpaneelit, kunhan ne saa maalattua tämän kesän aikana. Siinä sivussa raapataan talon itäseinustaa puhtaaksi ja maalataan sekin jos ehditään. Mitään stressiä ei asiasta oteta. Eikä siitä että eteisen remppa saattaa siirtyä ensi vuodelle.

Siinä se itäinen seinusta on, koivikosta ja tieltä päin kuvattuna. Laajennusosa sulautuu aika mukavasti paikoilleen. Vielä kun sen saa samaan maaliin kuin koko talon, ja listat paikoilleen, niin luulen sen näyttävän siltä kuin olisi ollut siinä aina. Sivukuistihan siinä olikin, nykyistä jatketta pienempi vain.
 Työtä riittää. Lateksi on paikoitellen muka kovinkin kovaa kiinni. Yläosasta se ei irtoa ollenkaan, joten siltäosin harkitaan lateksin jättämistä öljymaalin alle. Tästä alaosasta on pakko poistaa kaikki jottei ala ampumaan sitä öljymaalia myöhemmin pois. Kuvatsa näkyy talon perustuksetkin kaikessa yksinkertaisuudessaan. Isot lohkareet on ladottu vierekkäin kallion päälle ja tuettu kiilakivin. Sen päälle on sitten tehty hirsikehikko. Eipä paljon parempaa perustusta voisi olla.
 Kaikki listat on heikossa hapessa ja samoin koko alakierto. On vaan niin jykevää puutavaraa, alakierronkin paksuus liki 5cm, ettei meinaa valmiina löytyä juuri oikeanlaista. Ensin harkitsimme tilalle kyllästepuuta, mutta sitten järki voitti. Jos tuossa kestää tavallinen puutavara liki 90 vuotta niin kestää se jatkossakin, vaikka olisi ihan sitä nykyaikaista tehokasvatettua broileripuuta.
 Tästä talon eteläseinustasta meneekin myös paneelit uusiksi lähes puoleenväliin saakka. Niitä ei kannata rapsutella, senkun napsii pois ja uutta tilalle. Uutta samanlaista teetettiin jo laajennusosaan ja niistä yli jääneet käy paikkapaloiksi muualle. Tulevat värisävyt näkyykin sitten olevan siinä, ne on taidettu esitellä ennekin. Harmaata ja kuvasta poiketen astetta vaalempaa ja harmaampaa listoihin. Sitä ihan samaa sävyä jota löytyy tuon lateksin ja sen alla olevan vihreän öljymaalin alta.
Lopuksi pakko sanoa, että onhan mukava kun tämä bloggaus taas toimii! Hermoja raastavat pari päivää kun ei päässyt edes omaan blogiinsa :DD

9 kommenttia:

 1. Melko ärsyttävä tosiaan oli bloggerin katkos.

  Teidän taloon on tehty laajennusosa aika nätisti. Jos se olisi saman värinen kuin muu talo, tuskin sitä edes huomaisi.

  VastaaPoista
 2. Hommaa riittää mutta hienoa että teillä on jo puutavara valmiina. Eteinen voi tosiaan talon ulkokuorta paremmin odottaa vuoroaan.

  VastaaPoista
 3. No siinnä onki työmaata.
  Näin keväällä se kesän työlista tuppaa vähän venymään.
  Tuo onki hyvä ajatustapa, että jos jää seuraavalle vuodelle, niin sitten jää.
  Käy ihan lähes hermon ja varsinki kukkaron päälle jo pelkällä suunnitteluasteella, ainaski meillä tuo listailu..
  Tänä vuonna opittiin suunnitelmia jo heti alkuun typistämään ja siitäkin saattaa jäädä osa vielä pois.
  'Meilläkin lähinnä maalaushommia, ikkunoiden ja ovien korjausta/maalausta. Kaikki muu on ehditty nyt varhain jo saada alta pois. HUH.
  Tulehan kurkistelemaan kesän mittaan blogiini, jos kiinnostaa samanmoiset hitaiden hommien edistymiset =)

  Niin ja tuo laajennus muuten sopii tosi kivasti taloon.

  Sutimisiloa =)

  VastaaPoista
 4. Moi, meillä raaputettiin kuumailmapuhaltimella ja lastoilla koko talo yhtenä kesänä ja seuraavana kesänä vasta maalattiin, loppukesästä, satavuotias talo. Itse asiassa koko juttu oli tosi mukavaa, isäni kanssa keikuttiin monen metrin korkeudessa ja korkeanpaikankammonikin meni menojaan ja sain viettää laatuaikaa isäni kanssa.

  Onnea ja menestystä projektillenne :)

  VastaaPoista
 5. Susanna: No niin oli ärsyttävä, eikä sivuilla tietenkään mitään infoia katkon syystä tai pituudesta. Jossain vaiheessa tuli jotain tietoa. Laajennusosa maalataan samanväriseksi kuin muukin talo, keltainen väri saa nyt lähteä.

  Saila: Naapurista löytyy kaikenlaista. Kuten lähimetsästä kaadettua Kunnon Puuta. Mies taiteili tänään laajennukseen alakierron ja kyllä on komea!

  Onnenkyynel: Käyn aina välillä kurkkimassa, tunnustan olevani kehno kommentoija :) Remppailoa sinnekin!

  -tarjah-: Me olemme vähän hysteerisiä sen kuumailmapuhaltimen kanssa. Ei uskalleta käyttää edes talon ulkoseinään jottei tule entistä taloa. Mies hakee (kunhan ehtii) vuokraamosta maalijyrsimen, kokeillaan seuraavaksi sillä. Samalla saisi paneeleista nukkapinnan pois. Ja kiitos, tsemppaus lämmittää aina :)

  VastaaPoista
 6. Mainostavat petroliöljymaalia, jotta sen voi vetää hyvin kiinni olevan lateksin päällekin.
  ..vinkkinä vain, jos ette ole maalia jo hommanneet. "Normaali" pellavaöljymaali ei ole yhtä varma. Pohjamaali auttaisi kuulema asiaa viimeksimainitun kanssa.
  Nuo lateksimaalatut seinät ovat kyllä vihoviimeisiä..
  -p-

  VastaaPoista
 7. -p-: Petroliöljymaalilla ajateltiin maalata. Tuo "koepala" on maalattu pellavaöljymaalilla ja on pysynyt yllättävän hyvin vaikka maalattiin vielä tarkoituksella huonosti. Kyllä pari kertaa on ollut itku lähellä kun rapsuttelee sitä lateksia kahden kauniin öljymaalin päältä pois.

  VastaaPoista
 8. Rather you than me! Nimittäin maalaaminen sujuu, mutta kaikenmoinen hiominen on täyttä tuskaa, yäk. Mutta hieno siitä tulee!

  Poutapäiviä teille toivoen,
  Iiris

  VastaaPoista
 9. Iiris: maalaus on sitä mistä minä tykkään, raappaus ja hiominen ei :D
  Mietin jo että mitä kustantaisi palkata muutama teini raappaamaan seinä loppuun.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)