sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Vaimolla viiraa

Jos tuo aviomieheni ei vielä koskaan ole epäillyt mielenterveyttäni tai sitä, että keski-ikä kolkuttelee ovella niin nyt se sen tekee. Kävin tänään kirpparilla ja siellä kolahti yksi pieni pussi minuun oikein kunnolla. Eihän siinä pussissa ollut kuin muutama hassu pieni tavara, mutta voi että miten ne huusivat päästä uuteen kotiin.
Tästä pienestä ostoksesta on kai sitten seurauksena uusi harrastus. Ihan kuin minulla olisi aikaa sellaiselle, mutta eikös miltei nelikymppisen eletä vielä niitä ruuhkavuosien hurmoksia. Sitäpaitsi ei täällä ole enää pieniä lapsia. Joten pidemmittä puheitta saanko esitellä:

Sohva

 kattokruunu,
 hyllykkö,
hyllykön pikkuruiset naulakot.

Nyt puuttuu enää se koti näille esineille.
Tiedän, että teissä lukijoissa on alan harrastajia, joten nyt kelpaa kaikki vinkit mistä se tuleva uusi koti olisi parasta ja edullisinta ostaa. Huoneistokeskukseen on kai ihan turha ottaa yhteyttä tämän uuden kodin tiimoilta. Haussa olisi jotain Arvilan tyyliin, ei mitään viimeisen päälle olevaa kaupunkivillaa.

26 kommenttia:

  1. Arvilasta en tiedä yhtään mitään, mutta kyselisin itse yksityisiltä henkilöiltä ja tiedustelisin kunnalta kuka minkäkin omistaa ja ottaisin yhteyttä suoraan omistajaan. Mistään kiinteistövälittäjältä ei kannata ostaa.

    Hienoja tavaroita nuo kuvissa.

    VastaaPoista
  2. Ihana löytö!

    Onnea uuden harrastuksen pariin! Joulupukki toi tytölle isomman (ja vanhemman, jota oli tosi vaikea löytää ennen joulua ainakin) Hong gongin nukkekodin. Minusta siinä oli hinta kohdallaan. Kuten on myös heidän kalusteissakin. Tytön talo odottaa yhä pakkauksessaan...


    Ja edelliseen kommenttiin ei voi sanoa kuin :-)

    VastaaPoista
  3. Vauuuu, jee, tervetuloa mini-intoilijoiden pariin! :-)
    Aivan ihania, ouuhhh... siis noi sinun löydöt. Menin jo sekaisin ;-)
    Voi jee.
    Minä ostin taloni, joka on uudenkarhea made in Hong Kong, viime marraskuisista nalle- ja nukkemyyjäisistä Helsingistä. Missään en ole nähnyt suomalaisia maalaistaloja nukkekoteina, paitsi Kansallismuseon näyttelyssä jonkun itse tekemänä. Se olisikin hienoa jos sellainen löytyisi.
    Mutta kyllä minäkin pystyin maalaamaan valkoisen mdf-taloni ihan sympaattisen näköiseksi, mutta se on nelikerroksinen kaupunkitalo eikä mikään Arvila.

    VastaaPoista
  4. Huom. vielä. On myös mahdollista tehdä esim. vain yksi huone, ns. room box, johonkin laatikkoon. Kuka sanoo, että nukketalon pitäisi olla kokonainen talo. Monissa Euroopan maissa ensimmäiset nukketalot olivat vitriinikaapeissa, sellaistakin voi ajatella, eikös teillä ollut joku vitriinikaappi, joka varmaan seisoo ihan tyhjillään? ;-)

    VastaaPoista
  5. KesäEsa: :))

    Vekarus: Kiitos! Täytyy harkita sitä honkkarin versiota, jospa siitä saisi tuunailtua sopivan.

    Saila: Ehdottomasti koko talo! Tilkkutöiden tekemisenkin aloitin parisängyn peitteestä, joten yksi huone on ihan liian vähän :D
    Vitriinikaappeja ei ole vapaina. Netin valikoimaan aion tutustua ja samoin siihen honkkarin versioon. Tuunaamaan varmana joutuu kun omat taidot ei riitä että rakentaisi alusta alkaen itse.

    VastaaPoista
  6. Voi kun minäkin haluaisin harrastaa tuollaista, mutta nyt on elämäntilanne sellainen että ai auta kuin odotella jokunen vuosi ja olla edes haaveilematta sitä ennen... Ihania löytöjä!

    VastaaPoista
  7. Onpas ihana löytö! Honkkarista saa edullisia taloja, ne tosin eivät ole ihan aikuisharrastajan mittakaavassa 1:12, mutta jos ei anna vähän liian matalan huonekorkeuden vaivata, sellainen on ihan käypä. Noille voi todella tehdä sellaisen roomboxinkin kuin Saila sanoi,jotkut ovat tehneet sellaisen jopa kaappikelloon :)Multa löytyy yksi Honkkarin (vihreä)talo, löydät sen ja monen muun talon/roomboxin nukkissivuiltani:
    http://lissunnukkekoti.blogspot.com/ Tervetuloa miniatyyrien ihmeelliseen maailmaan!

    VastaaPoista
  8. Anniina: Ei kun haaveilemaan vaan! Minä olen haaveillut ja nyt aion toteuttaa! Katsotaan onnistunko :)

    Lissu: Kiitos, kävinkin katsomassa suloista taloasi. En muuten edes tiedä mitä mittakaavaa tuo sohva ja hylly ovat. Täytyy vähän mittailla sillä eihän liian pieni talo ole hyvä!

    VastaaPoista
  9. Luulen, että ne on 1:12! Mä ostin taloni Minimaailmasta. Etkös sen ole jo nähnytkin???

    VastaaPoista
  10. Pirpana: Jotainhan mä näin, eikös se ollut vielä kokoamatta silloin? Vai maalaamatta? Onko muuten jo valmis?

    VastaaPoista
  11. Aivan mahtavat huonekalut olet bongannut. Minullakin on edessä tuo ihana humputus, kunhan Inkivääri vähän kasvaa!

    VastaaPoista
  12. Ihania pikku huonekaluja! Mielenkiintoinen harrastus :)

    VastaaPoista
  13. Kaukana valmiista... Viime kesänä pohjamaalasin, nyt pitäis vetää viimeinen kerros maalia ja sitten sähköt. Valmista v. 2020??? Mutta nyt mulla on jo kellarikin...

    VastaaPoista
  14. Eikun nyt ostat sen kartanon;-) Honkkarissa myydään ainakin niitä vaaleansinisiä kartanomallisia nukketaloja ihan kohtuuhintaan. Sulle oma kesämökki äitienpäivälahjaksi;-)?

    Iloista viikkoa sinne!

    VastaaPoista
  15. Aion myös maalata meidän puusohvan kesällä. Valaisin on hieno ja tuollaisen kun saisi meidänkin huoneisiin.

    Aika paljon muuten löytyy nykyään tyhjillään olevia omakotitaloja ja tuo puusohva olisi sellaisessa varmaan komia. Talonpoikaiset sivustavedettävät ovat hienoja. Onko tuo 220 vai 200 cm pitkä. Millä myyt jos ostan meidän taloomme?

    VastaaPoista
  16. Ihanat! Minäkin rakastan nukkekoteja! Meillä on sellainen, mutta tilapulan takia se on mammalassa. Tulossa kotiin pian ja sitten vaan tuunaamaan...

    VastaaPoista
  17. Ihania löytöjä - ja vaikuttaisivat olevan kooltaan 1:12. Suosittelen, että ostat myös 1:12 talon ettei sitten joskus myöhemmin harmita sinnepäin oleva talo kun oikein hurahdat pienoismaailmaan :) Minimaailman nettisivuja kannattaa tutkailla talon hankinnassa - itse maksoin paljon enemmän (kuin MM:n talot) omista taloistani kun ostin ne leluliikkeestä. Ei muuta kuin mukavaa harrastuksen alkua!

    VastaaPoista
  18. Minä rakensin nukkekotini alusta asti ihan itse. Se ei tullut halvaksi, joten suosittelen valmista taloa.
    Tässä minun taloni, jos kiinnostaa:
    http://nukkekotipilvilinna.blogspot.com/

    Finn-Aimo myy paljon erilaisia nukkekoteja:
    http://www.finnaimo.fi/

    VastaaPoista
  19. No tää harrastushan sulta puuttukin ;) ! Ihania huonekaluja,ihan sun tyylisiä! Mä oon käyny monena keväänä Päijät-Hämeen Nukkekotiharrastajien järjestämillä Miniatyyrimarkkinoilla;siellä on ollut esillä valmiita taloja,tarvikkeita ym." mitä ilman ei voi elää"-juttuja. Sillä kunnon harrastaminen vaatii tiettyä paneutumista asiaan :))) Mä oon hankkinu nukkekotikirjankin vaikka en niitä voi alkaa tekemäänkään. Kevätretki kohde taitaakin olla selvillä? terveisin Tuija
    PS:miniatyyrimarkkinat on 11.6 klo 10 -16 Asko II , Askonkatu 9 Lahti (jos alkoi muitakin kiinnostamaan)

    VastaaPoista
  20. Ihania ostoksia!!! Minulla on monta kertaa ollut haaveissa tuo nukkekotiharrastus....koskahan se toteutuu:) Mukavaa alkanutta viikkoa<3

    VastaaPoista
  21. Peurankello: Ja hyvin ehtii aloittaa kun tytär on 17v :DD

    Vauhtivekaroiden äiti: Luulen että vie mukanaan kunhan pääsen sisälle. Ah sitä tilpehöörin määrää :))

    Pirpana: No mut kellari on tosi tärkeä!!

    Aamunkukka: Niin, jos nyt saisin sen huvilani jota en koskaan saa oikeana. Toisaalta talonpoikainen on mun tyyli.

    KesäEsa: Kiitos vinkeistä :)

    Kauniit Kuvat: Ehdottomasti nukketalo kotiin ja tuunaamaan.

    Tiina: Nyt on yksi suunnitelma talosta, vaatii kyllä taas vähän omaa puuhaa ja miehen apuja. Se suhde saisi kyllä oikea, mutta kumpikohan on helpompi?

    Susanna: Kiitos vinkistä! Minua kyllä houkuttaisi se itse
    tekeminenkin.

    Tuija: Tuonne mennään! Toukokuussa pitäsi muuten olla vapaapäiviäkin jos mentäisiin teelle.

    MaMMeli: Kiitos, nyt se taisi kolahtaa minuunkin.

    VastaaPoista
  22. Voi ihanuus, kuinka suloisia kalusteita! Saisko noi oikeen kokoisina...? ;)

    -Päivi-

    VastaaPoista
  23. Päivi: Oikean kokoisetkin kelpaisivat. No, onhan se yksi sohva odotellut ylisillä kunnostusta jo toista vuotta!! Että en mä kyllä ihan tiedä millä ajalla sita nukkekotia teen, mutta ei se mitään, nää kalusteet oli vaan ihan pakko ostaa.

    VastaaPoista
  24. Mielestäni 1:12 on siinä mielessä hyvä, että se on se suhde, missä tavaroita (yleensä) myydään, ja siihen kokoon löytyy ohjeita tavaroiden tekemiseen. Tsekkaapa mahtava sivusto: http://nukketalo.org/
    Yllä olevan osoitteen Väinölä-talo on muuten tehty kaappiin!
    Ja: nukkekodissa on se hyvä puoli, että vaikka sen parissa touhuiluun ei aina, ja pitkään aikaan, löydy aikaa - se ei happane, eikä karkaa mihinkään :D

    VastaaPoista
  25. Tervetuloa vaan minimaaliman pariin =)
    Mulla rojekti seisoo erinäisten juhlien takia, mutta jospa saisin mökkini tännään jo pois varastosta. Sormia jo syyhyttää päästä laittamaan tapetteja...

    VastaaPoista
  26. Tiina: Kiitos! Juuri tuota hain takaa, että kumpi suhde on jatkon kannalta helpompaa. Jotenkin ajattelin, että nukkekoti on sitten loppuelämän projekti :D

    Minttu: Muistelinkin että sulla oli oma nukketaloprojekti, pitää käydä taas kurkkimassa.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)