torstai 14. huhtikuuta 2011

Terveiset koleasta Tallinnasta!

Taas on harrastettu teemalla matkailu avartaa ja piipahdettu kahden sukupolven voimin Tallinnassa. Pieni Fiiattini toimi kuin unelma ja kuljetti meidät kepeästi paikasta toiseen. Mukaan takapoksiin kopsahti niitä perinteisiä tuliaisia ja sitten vähän toisenlaisia. Vai kuka teistä tunnustaa ostaneensa Tallinnasta paistinpannun?
Minä huudan heti hep ja tunnustan. Tuo meidän puuliesi tuhoaa pannuja kiitettävään tahtiin ja uusia tarvitaan vähän väliä. Nyt jostakin kodumarketista pumpsahti eteen täydellinen pannu puolella hinnalla.

Ja kun reissussa on naiset, ei vaatekaupat tietenkään saa olla rauhassa. Marks&Spenceriltä mentiin hakeman ihan vaan teetä. Kunnon englantilaista breakfastia saatiin ja siitä olikin kätevä pyörähtää sinne kesävaatteiden pariin. Ajautuminen tapahtui ihan huomaamatta, mutta heikkoluontoisen on niin vaikea vastustaa pellavan kutsua. Kesäunelma numero yksi on oikeasti kaunis syklaaminpunainen. Kuvassa jotain ihan muuta. Asun täydellistämiseksi oli tietenkin pakko ostaa ne viereisessä rekissä roikkuvat pellavaiset valkoiset caprit. Ja pari t-paitaa, ja.... (oikeasti kyllä ihan kohtuudella jos tätä nyt sattuu joku miespuolinen lukemaan)
Ulkomailla pitää tietenkin olla kamalan ennakkoluuloton. Pitää maistaa ja sietää vähän erilaisuutta. Minä toteutin tätä kohtaa suklaan kanssa. Tosin törmäys tähän tapahtui jo laivalla, mutta taisimme sentään olla jo Suomen aluevesien ulkopuolella, joten ihan selkeästi olimme ulkomailla. Testauksen päätin kuitenkin säästää terveydellisistä syistä vasta kotiin. Lupaan kertoa mille tämä maistuu, ennakko-odotukset vähän häilyvät, sillä yleensä olen maitosuklaan ystävä.
 Ja sokerina pohjalla, käännetään veistä remmistä pois jääneen siskon haavassa ja näytetään pala söpöydestä joka lähti mukaan pellavaisten kanssa samasta puodista. Tuliaisia siskon vauvalle. Ja ei, sisko ei saanut paistinpannua, vaan yllätys, yllätys, suklaata!
Mukava reissu oli. Kaikille kokeilunhaluisille suosittelen rapakon ylittämistä oman auton kanssa. Tallinnassa on helppoa, joskin ehkä nopeatempoista ajaa. Liikennesäännöt samat kuin Suomessa, opasteita hyvin. Talven jälkeen oli ihan muikeita routavaurioita, mutta niin niitä on täälläkin. Bensa oli halpaa, vain 1,24e litra! Ja ostospaikkojahan Tallinnassa riittää. Seuraava reissu pitääkin olla ehdottomasti yön yli matka, ehtii sitten käydä muissakin kuin yhdessä ostoskeskuksessa ja toisessa näytillä.

Ja nyt kotitöiden pariin...

8 kommenttia:

 1. Mimmoisias pannuja sä teidän hellalla käytät? meillä onneksi on löytynyt navetasta useampia erilasia valurauta pannuja ja patoja jotka on aivan loistavia puuhellalla :) Ennen vihasin niitä kun ei ne normi hellalla jotenkin lämmennyt tarpeeksi kuumiksi, nyt ne on käytössä päivittäin :D Ainoa mikä ei ole valurautainen on sellainen kasari missä teen kastikkeet.

  VastaaPoista
 2. Hohoi, onpa ihanan värinen paita! Kyllähän sitä voi välillä vähän hömpötellä kaupoilla pikkasen silleen, you know, vapautuneesti : )
  Välillä sitten elellään nuukemmin...

  VastaaPoista
 3. Huh, mua ei taida saada enää Tallinnaan...lapsuus siellä riittää. Varmasti muuttunut koko kaupunki ja viimeksi siellä on tullut käytyä 2003...silloinkin jo muuttunut, mutta muistot pyyhki nautinnon siitä reissusta...

  Halpaa kai siellä olis...mutta ei siltikään en lähde.....

  VastaaPoista
 4. jenninho: Mä inhoan valurautapannuja. Laitan niin paljon ruokaa että pannut pitää pystyä pesemään koneessa, tää uusi on sellainen ja sopii kuitenkin myös puuliedelle!

  Anne: Ihana on hömpötellä kaupungilla, vaikka vieraassa :)) Ja niin ettei punttitakiaiset ole mukana!

  Mi-Ma: Ymmärrän hyvin ettet halua käymään. Isä kävi siellä paljon 70-luvulla ja oliko jopa töissäkin. On kertonut paljon siitä miten ankea paikka oli. Tallinnan keskusta on ihan kuin mikä tahansa kaupunki, mutta maaseutu ei taida olla muuttunut mihinkään :)

  VastaaPoista
 5. Ja sä uskalsit ajaa siellä ja vielä jättää auton johonkin parkkiin ilman turvamiestä?!
  Jonkinsortin ennakkoluuloja minulla, kun saisi kauan houkutella, että laittautuisin sinne lähtemään.

  VastaaPoista
 6. Mun viimeisin Tallinnan reissuni taitaa olla vuodelta 2004, sen jälkeen ei ole tehnyt mieli mennä. En tiedä miksi. Me liikumme aina omalla autolla, joten sekään ei olisi syy Tallinan seikkailulle. Siellä tosiaan ei ole ollut silloinkaan kummoista ajaa. Oikeastaan autoilujännitystäolemme kokeneet ainoastaan Venäjällä, jossa ohitellaan välillä jopa oikealta ja "routaröykyt" ovat Suomeen nähden potenssiin kymmenen ja ympärivuotisia.

  Meillä on autossa aina parkissa rattilukko (asuntoautolla siis yleensä liikumme), kettinki etuovien välissä ja asunto-osan ja alalaatikon lukoissa murtosuojat, eikä ole siis mitään tapahtunut murtojen osalta (auto toki on hajonnut Autobahnille yms), vaikka tosiaan on Eurooppaa ajeltu reilusti ristiin rastiin vuosien varrella.

  Kivoja löytöjä olette tehneet ja matkailu tosiaan avartaa ja piristää aina.

  *Omppo*

  VastaaPoista
 7. Sirkku: Kyllä siellä uskaltaa, ihan tuommoisen tavallisen ja mitäänsanomattoman auton ainakin. Prisman yms. parkkipaikat on niin vilkkaita että ei siellä varmaan ole sen suurempi riski kuin täällä. Jotkut sivukujat voikin sitten olla eriasia.

  Omppo: Tallinna sopii minusta ostoksiin, mutta ei siellä sitten kovin muuta ole. Sisämaassa on ihan erilaista ja sinne haluaisin uudestaan.

  VastaaPoista
 8. Kuulostaapa kivalta reissulta. M&S:n nettikaupasta voi muuten nykyään tilata myös suomeen, ihan kohtuullisilla postikuluilla. Vaan kyllähän tuo nettishoppailun voittaa;-).

  Iloista viikonloppua ja hyvää palmusunnuntaita!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)