perjantai 29. huhtikuuta 2011

Sadepäivien projekti

Minä tykkään salin sohvasta kuin hullu puurosta. Muoto, pehmeys, tyynyt kaikki on mieluista, mutta väri ei. Keltasiniraidallinen ei oikein kolahda, varsinkaan kun en pidä keltaisesta väristä muutenkaan. Tällä hetkellä budjetti ei salli sohvan verhoilua kokonaan uusiksi vaan jotain se sallii. Ja vaikka ei sallisi, niin tyynyt on pakko uusia. Sohva on 11 vuotta vanha, muuten ehjä, mutta tyynyt ovat pahasti rispaantuneita. Istuintyynyille on tulossa peitoksi tilkkupeitto. Kankaat on ostettu pari vuotta sitten Göteborgin  pohjoismaisilta tilkkupäiviltä. Ne riittää nippanappa tuohon tarkoitukseen.
 Tyynyjen kanssa pihistelen ja käytän vanhat sisustyynyt uusiksi vaikka jo vanhat ovatkin. Ne on kuitenkin täysin kunnossa eikä pesu pesukoneessakaan saanut niitä rikki tai huonoiksi. Samoin napsin vanhoista tyynyistä talteen ehjät vetoketjut ja käytin nekin uudestaan. Vanhoissa tyynyissä oli oudosti ruskeat vetoketjut. Outo valinta keltaisiin ja sinisiin tyynyihin, mutta näihin uusiin pellavaisiin käy oikein hyvin. Kankaaat minulta loppuu kesken, mutta toivon että Iskun tehtaanmyymälästä Lahdesta löytyy lisää edullisesti. Isoimman tyynyn villakangas on aiempi hankinta sieltä, maksoi 6e metri. Osaan tyynyistä laitan mummon virkkamia mallipaloja, tuleehan käyttöä niillekin.

Homma vähän lipsahti ja ompelukone imaisi mukaansa aurinkoisista päivistä huolimatta. Toisaalta silloin kun on into ommella, niin pitää ommella. Muuten voi käydä niin, ettei homma kiinnosta edes sadepäivänä.

Mukavaa ja rauhallista vappua!

5 kommenttia:

 1. Sadepäivänä on aina muutakin tekemistä kumminkin, tai sitten olo on plääh...
  Minusta tuo harmaa-keltaraita on tosi kiva, mutta kivalta näyttävät uudet suunnitelmatkin!

  VastaaPoista
 2. Täytyypä ihaillen siirtyä taas takavasemmalle;-) kuinka sä kaiken osaat ja taidat?! Sohva tulee kuule kukoistamaan vielä käsittelysi jälkeen. Ihan totta, ei hyvää löhösohvaa kannata pois heittää jos vain osaa tuunauksen;-).

  Hyvää ja iloista vappua!

  VastaaPoista
 3. Sohvan muoto on kiva mutta minustakin päällinen...hieman vanhahtava:). Mutta siitä näyttää käsittelyssäsi tulevan kyllä erinomaisen hieno!

  VastaaPoista
 4. Saila: Kuva vähän vääristää, harmaa on oikeasti ihan kunnon vaaleansininen :))

  Aamunkukka:Sohva on ihan kelpo kunhan väriä saa paremmaksi. Mietin kyllä että jos ompelisi irtopäällisen koko sohvaan. Sittenhän se oliisi kuin uusi :)

  Anis: Hehee, kauniisti ilmaistu tuo raitakankaan kauheus :D Kyllä se vaan oikeasti on liian ysäriä. Muotokin on sitä, mutta siitä tykkään.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)