sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Pihalla

on vähemmän lunta kuin viime talvena.
Sen sijaan pakkasta on enemmän. Muutaman aamun ihan tavallinen lukeman on ollut mittarissa -30 astetta.
Ulkoilua on ollut luvattoman vähäistä auringosta huolimatta.
Bloggeri ilmoittaa kuvatilan olevan täynnä.
Parilla deletellä ja jipolla sain näille kuville tilaa. Tulevien kuvien tilasta pitää maksaa dollareilla.

Pihatie on talvisin erityisen kaunis. Vasemmalla oleva pieni metsikkö on täynnä eläinten jälkiä,
männikössä käy vipinä ympäri vuoden.
 En tiedä olenko koskaan maininnut meidän kuusiaitaa. Sen vanhimmat kuuset on luultavammin istutettu n. 90 vuotta sitten ja on puut ovat saaneet kasvaa sen jälkeen ihan vapaasti. Kuusiaidalla on ihan oma tarkoituksensa. Se pitää pahimmat pohjoisen puolen pelloilta tulevat tuulet ja lumet pois pihasta. Lisäksi se on lintujen ja oravien mieleen ja sillä käy ainainen kuhina ja kahina.
 Talo paistattelee päivää tiukasti paikoillaan. Sokkelista ei ole näkyvissä yhtään. Sitä mitä katolta putoava lumi ei ole peittänyt, on mies peittänyt lumella. Lunta on huhkittu kivien päälle parissakin erässä. Tämän talon kaltainen saumaamaton kivisokkeli ei ole ikinä täysin tiivis. Niinpä se on talvisin kylmä ja ainut keino saada talon alapohjasta veto pois, on kasata lumet kivien yläreunaan asti. Joidenkin mielestä suuri riski rakenteille, mutta oikein tehtynä meidän mielestä ei.
Nämä löysät sunnuntait kera sisustusohjelmien on aina yhtä pahoja.
Piti laittaa vähän tuulemaan kodinhoitohuoneessa.
Siitä myöhemmin kunhan mies saa käytettyä akkuporakonettaan.
Minähän en miesten koneisiin koske!


15 kommenttia:

 1. Ihanat talvimaisemat! Ja voi noita teidän tiluksia... pistäå vallan huokailemaan! :)

  Sunnuntait menee kyllä liian helposti löysäilyyn, sitten illalla on sellanen nihkeä "sunnuntaihiki", kun ei ole saanu mitään aikaseksi. Onneksi huomenna on jo maanantai... ;)

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  -Päivi-

  VastaaPoista
 2. Naurattaa tuo kuusi"aita", mutta onhan se aita tuokin, vähän on vaan meinaan korkea! :-D
  Minustakin kuuset ovat ihania, minulla on pari pihakuusta ja niissä on aina kesällä lintujen liikettä. Ja syövät tiput käpyjen siemeniä nyt talvellakin.

  VastaaPoista
 3. Päivi: Huokailuttaa kun alkaa tuo lumimassa sulaa :)) Toivottavasti menee sinne suuntaan kun pitääkin! Mä sain tänään ihmeen paljon aikaiseksi, liekö asiansa sillä ettei mies ollut kotona ja estelemmässä mun "hyviä" ideoita!

  Saila: Non, noh, aita se vaikkakin korkea :DD Eikä sitä nyt enää voi leikata! Minä tykkään erityisesti tuosta kuusesta joka näkyy aitan kulmalla. Aivan tasainen ja ihan mielettömän tuuhea. Toivottavasti elää vielä pitkään.

  VastaaPoista
 4. Tulin tänne kysymään, että mihin se lumi teidän tiluksilla sulaa? Siis sitten kun sulaa;)

  VastaaPoista
 5. Taas tuli erroria...

  Kauniit ovat maisemat teillä talvellakin!

  Meillä ei aiemmin ole avaruus kolahtanut, mutta tänään siitä tuli suosikki ja saimmekin sitä seurata sekä aamulla että illalla :-)

  VastaaPoista
 6. Nina: Tavoite on talosta poispäin peltojen suhteen :D Pieniä puroja ja ojia tehdään joka kevät jotta vesi poistuu sinen minne pitääkin. Tässä kohtaa on etu kun talo on tontin korkeimmalla kohdalla.

  Vekarus: Tuo errori on niin rasittavaa! Sitä on ollut taas enemmän liikkeellä. Avaruus on ihan hyvä, aika jännittävä välillä :)

  VastaaPoista
 7. Kuinka paljon dollareina?

  Meillä on vielä enemmän lunta kuin viime vuonna!

  VastaaPoista
 8. Mahtava aita teillä! Ja kyllä tuo lumen pakkaaminen kivijalkaa vasten on ihan hyvä jippo. Rossipohja olis muuten jäätävä...hrrr. Voi kun olis meilläkin, huoks!

  VastaaPoista
 9. Samojen kuvakiintiö ongelmien kanssa painin minäkin, mulla on koko ajan se 80-86%:a kiintiöstä täynnä. Sitä mukaa pitää vain poistella vanhemmista postauksista kuvia, huoh. Sen lisätilan ostaminen on tehty niin helpoksi mutta mä en periaatteessa lämpene ajatukselle koska ILMAINENhan tämän piti olla, ihan niinkuin Gmail. Saa nähdä miten käy;-).

  Iloista talvilomaviikkoa sinne ja pysytään lämpöisinä!

  ps. komeat on kuuset, ihan niinkuin teidän tyyliin sopiikiin!

  VastaaPoista
 10. Mahtava aita teillä! Ja hienoa, että sillä on myös tuo tuulensuojamerkitys. Me ei asuta varsinaisesti peltojen keskellä, mutta kun täällä tota peltoa muuten riittää, niin tietää, kuinka paljon aukeilla tuulee. Ja kuinka ihana ajatus, että on aita, jota ei tarvitse leikata :)

  VastaaPoista
 11. Teidän lumimäärä näyttää muuten oikeastaan aika "vähäiseltä"!
  Ihania noi polut talolle tossa vikassa kuvassa. Meillä menee vähän saman tapaisia nykyään. Vielä joulun tienoilla piha oli kauttaaltaan hienosti kolattu, mutta luonto voitti tämän erän.

  VastaaPoista
 12. Vähäiseltä tosiaan näyttää lumimäärä, pitääpä laittaa kuva meidän lumivalleista:) Ja seinän viereen mekin kasataan lunta aina, keväällä sit vähän lapioidaan pois ja toivotaan että viime kesänä tehdyt kaadot toimii (ja liruja mekin tehdään). Olis muuten liian kylmät lattiat meilläkin, vaikka uudelleen eristetyt onkin ja turha sitä on lämpöä hukkaan heittää.

  VastaaPoista
 13. Leena: Minimi taisi olla 5 dollaria, yhtään en muista mitä sillä sai kuvatilaa kun periaatteessa en haluisi ostaa.

  Sissi: Niin olis jääkylmä ja sitä kautta lattiatkin.

  Aamunkukka: Periaatteessa en haluaisi ostaa, mutta toisalta en halua kuvien häviävän blogista. Täytyy pohtia mitä tekee.

  Sara: On ainakin helppohoitoinen :))

  nanna: Kun vertaa viime talven kuviin, niin oikeasti sitä lunta on vähemmän. Polkuja riittää, ne on poikien luolatunneleita :))

  Kirsi: Just niin, harakoiden ilmaa ei viitsi lämmittää yhtään!

  VastaaPoista
 14. Tee blogiisi kokonaan uusi kirjoittaja. Ainakin ennen tämä on tuonut lisää kuvatilaa...tai siis tämä uusi kirjoittaja saa saman verran kuvatilaa käyttöönsä, mitä sinä olet nyt käyttänyt:)

  VastaaPoista
 15. Anonyymi: Kiitos vinkistä :)) Täytyy tutkia miten saan lisättyä uuden kirjoittajan.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)