torstai 24. helmikuuta 2011

Pientä pintaremppaa kodinhoitohuoneessa.

Ihan pientä, ei tarvinnut koskea edes pensseliin ja maalisutiin.

Tarvittiin vain vahvat kädet, muutama ruuvin poraus ja uudistus oli siinä.
Tästä lähdettiin:
Tuo ikivanha ja huonokuntoinen korkea kaappi sai lähteä kokonaan pois. Epäkäytännöllinen harmaa vessapaperikori sai saman kohtalon. Ystävältä saatu pyykkilauta sai ehdottomasti jäädä.
Muutosten jälkeen näyttää tältä:
 Pyykkilauta käännettiin suoraan. Seinälle laitettin jo pitkään kaapissa lojunut oskarinoksa ja samalla sain ruhtinaallisesti lisätilaa pyykin kuivatukselle. Turkoosi vintiltä löytynyt porrasjakkara pääsi myös uudelle paikalle. Puhtaan pyykin korin paikka saa olla nyt toistaiseksi jakkaran päällä ja vessapapereille löysin samanlaisen valkoisen korin kuin muutkin kodinhoitohuoneen korit ovat.
Ruudullinen villaviltti on tämän viikon löytö kirpparilta. Se pääsee kuivuttuaan isännänhuoneeseen uusien sohvien suojaksi.
 Ja jos joku ihmettelee miksi katkaisijat ovat kuin keskellä seinää, niin selitys on hyvin yksinkertainen. Niitä ei saanut oven viereen koska siinä kohtaa on hirsineinässä nurkka. Vanhoissa taloissa pitää aina tehdä joitain uudistuksia kompromisseilla. Kuten tuo pöntön paikkakin. Nyt sen takana seinän toisella puolella on kylppärin pönttö. Näin saatiin kaikki vesijohdot samalle seinälle ja vedet talon sisäseinille pakkasilta suojaan. Toisen erillisen wc:n rakentaminen taas olisi ollut ihan mahdoton ratkaisu vaikka en tykkääkään pöntöstä kodinhoitohuoneessa. Kaikkea ei saa, mutta nyt talossa on kaksi paikkaa joissa käydä hädän hetkellä.

Lopuksi vielä kuva koko seinustasta. Kuivausrumpu ei enää toimi, mutta sitä en antanut viedä pois vielä. Toimii tasona silitettävälle pyykille eikä näytä pyykinpesukone niin yksinäiseltä. Allasnurkka on aina täynnä kenkää ja vaatetta, päätin olla stailaamatta nurkkaa ja näyttää sen ihan semmoisena kun se on joka päivä.
Ja nyt varmaan heräsi kysymys, mitä siellä se korkea kaappi sisälsi ja mihin se sisältö joutui.
No, kaapissa oli tasan muutama pesuainepullo ja siivousliinat ja paketti talouspaperia.
Kaikille järjestyi uusi paikka vastakkaisen seinän kaapeista.
Siksipä tuo kaappi saikin lähteä, oli ihan turha.
Nyt tuo pieni seinän pätkä on paljon käytännöllisempi.

8 kommenttia:

 1. Täällä ihmetellään vain sitä, että on tyhjä puhtaanpyykin kori ja likapyykkejä ei näy missään. Kuva on varmaan kahden eläkeläisen kodista...

  Muutenhan tuo näyttää ihan toimivalta ja väljältä.

  VastaaPoista
 2. Sirkku: Puhtaan pyykin kori on talvisin aina tyhjä. Viikkaan vaatteet suoraan kaappeihin kun otan ne narulta. Likapyykit taas on sellaisessa nurkassa joka ei näy kuviin :DD
  Tila on kyllä ihanan toimiva ja väljä. Pitää ollakin kun huone on samalla talon toinen eteinen.

  VastaaPoista
 3. Samaan kiinnitin huomiota kun Sirkkukin... minä lajittelen pyykit pesun jälkeen silitettäviin, mankeloitaviin ja teinien ja miehen pyykit omiin koreihinsa. Korien sisällöt vaan sitten tuppaavaat siirtyä älyttömän hitaalla nopeudella kaappeihin...
  Meillä on kodinhoitohuoneessa kanssa ulko-ovi, jota pääasiassa käytetään, paraatiovi on sitten vieraille:) Ja kyllä sieppaa kun sisään tulee ja huone on täynnä, kengät lattialla, takit miten sattuu ja pyykkipinot siirtämättä kaappeihin.
  Joten verrattuna meidän huoneeseen teidän huonehan ihan loistaa siisteydellään!

  VastaaPoista
 4. Katri: Mä taidan olla vähän neuroottinen noiden pyykkien kanssa :)) Toisaalta en silitä mitään arkivaatteita, kummankaan työvaatetuskaan ei nykyään vaadi silitystä. Lakanoiden mankelointia on vain kun on lakanapyykkiä ja ne vaihdan koko porukalle kerralla ja setvin viikonlopun aikana. Miehen pyykit vien nojatuolille makkariin, vanhimman pojan pyykit hänen huoneeseensa (laittaa itse kaappin) ja pienten poikien vaatteet suoraan heidän kaappeihin. Palveluahan se on, mutta selviän itse vähimmällä kun pinot ei jää kodinhoitohuoneeseen. Nyt kun teini muutti pois kotoa niin minusta tuntuu että pyykättävää on liian vähän...

  VastaaPoista
 5. Ihanan tilava on teidän khh:nne! Meilläkin on käyttämätön oskarinoksa lojumassa jossain, ei vaan ole vielä löytynyt sille sopivaa paikkaa, teiltä löytyi.

  Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 6. Näyttää hyvältä! Ihanan tilavalta...sinuna lemppaisin sen rikkinäisen kuivausrummun ja hommaisin Ikeasta tason ja neljä säätöjalkaa ja sen alle 2 metallikorihässäkkää renkailla, eikä minusta ole kovin kalliita...olikos jotain Antonius sarjaa...saisit lisätilaa vaikka hanskoille ja hatuille...ei haittaa jos muksut ne kosteanakin sellaiseen viskaa, kuivuvat kyllä...tai kengille...


  Kivan näköinen muuten tuo teidän laattalattia...ja tykkään kovasti tuosta paneliseinästä =)

  VastaaPoista
 7. Tulipa kivasti tilaa!

  Miten tulis neuroottiseksi pyykkien suhteen...ois ihanaa:)

  VastaaPoista
 8. Vekarus: On pitänyt jo pitkään heivata se kaappi pois kodinhoitohuoneesta. Ärsytti ku ovi ei pysynyt kunnolla kiinni eikä auki. Ja tietysti piti saada paikka sille oskarinoksalle :))

  Mi-Ma: Kuivausrummun tilalle on tulossa toinen rumpu, kunhan vaan saadaan se noudettua 300 km:n päästä :D Jos ei uutta tulisi, niin tuohon alle saisikin tulla kaappirivi. Laattalattiaa en ole itsekään kyllästynyt katselemaan. Oli aikoinaan hyvä valinta yhdestä Tallinnan K-raudasta.

  Annu: En tiedä, joskus olis kiva vaan ottaa rennosti ja antaa pyykkien olla :)))

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)