tiistai 1. kesäkuuta 2010

Puutarhurin parhaat ystävät

Puutarhafilosofiani on hyvin yksinkertaista. Muutama väline ja rento ote. Ne vähäiset välineet ovatkin sitten tärkeitä. Vasemmalta oikealle: miehen perunakuokka ja voikukkakitkin joka on tosi hyvä myös muiden rikkaruohojen kanssa. Oranssi kapea harava on käytössä kun pitää mahtua pieniin koloihin tai pensaiden alle. Vihreä harava on paras, vaikka Fiskarsin oranssikin löytyy. Tämä vaan on se minun käteen sopivin. Lapio. Ihan halpakaupasta kun sieltä löytyi se paras. Välineissä onkin tärkeintä, ei hinta tai merkki, vaan se tuntuma. Välineen pitää tuntua hyvältä omaan työskentelyyn. Kasvihuoneen kupeesta löytyy rautaharava. Tämä tuli talon mukana. Aivan mahtava muotoilu, juuri sopiva kulma ja sirous. Pieni muovinen istutuskuokka on hintansa väärti, en luopuisi. Kuten en reunimmaisesta harasta. Se tuli edellisen talon mukana. Tällä kitken kaiken mahdollisen minne se vain sopii. Käsin teen vain viimeistelyt. Kuvista puuttuu vielä kevyet ja pienet kottikärryt. Ne on käytössä koko ajan. Aina kulkee tavaraa tai multaa kätevästi jonnekin pihan kulmaan, eikä kuorma tule liian painavaksi.Tänään käsittelyyn pääsi viime kesänä uusiksi tehty pitkä kukkapenkki, joka erottaa kaksi eri piha-aluetta toisistaan. Keskeltä penkkiä menee kulkuväylä. Kivien väliin olen laittanut erilaisia mehikasveja ja ne näyttävät juurtuneen hyvin. Parissa vuodessa pitäisi olla välit täynnä.

Penkin alemmasta päästä löytyy takarivistä ukonhattua joka vain tykkäsi uudelleenistutuksesta. Eteen laitoin viime syksynä muutaman arovuokon ja niiden on tarkoitus pikkuhiljaa levitä koko etuosaan. Yläosasta laitan kuvia myöhemmin. Sinne tuli tänään mm. valkoista bellistä. Penkin takaosan reuna on vielä siistimättä. Siihenkin reunan kanttaukseen on tuo ostamani ekan kuvan halppislapia mitä parhain.
Että sellaisia parhaita ystäviä. Toivottavasti niille on käyttöä myöhemminkin tällä viikolla vaikka sääennuste näyttää aika kurjalta.5 kommenttia:

 1. Puutarhavälineistö onkin vielä kokonaan hankkimatta, lukuunottamatta tavallista lapiota ja haravaa...tänään kävinkin äitini varastoista hakemassa vähän apuvälinettä kasvimaan muokkaukseen...

  Tuo ukonhattuhan voi oikein hyvin sinulla. Onko niissä koskaan niitä pieniä, mustia kirvoja? Meillä niitä tulee joka vuosi :/

  Toivotaan kuitenkin, että loppuviikollekin olisi mukavia puutarha-ilmoja! :)

  VastaaPoista
 2. Kesäkukka: Meillä ukonhattuja kasvaa monessa paikassa. Kuvan penkissä on niitä mustia kirvoja harvoin, kasvimaan vieressä joka vuosi. Viime vuonna löytyi keino, eli Raidin punaisessa purkissa olevan valkoinen jauhe. Samainen jolla hävitettiin muurahaisia. Sitä kuivalla säällä tupsaus ukonhattuihin ja kirvat ovat mennyttä. Sade huuhtelee jauheen pois. Toimi ainakin viime kesänä :)
  Meillä ukonhattu on tykännyt kosteudesta, pitää alkaa kastella jo muutaman sateettoman päivän jälkeen jottei nuupahda. Ja kanta taitaa olla ikivanhaa :)

  VastaaPoista
 3. Upea kuokka, sitä meillä ei ole mutta muuten ihan samat kaverit ;-) ja rautaharava tullut meille myös talon mukana.

  VastaaPoista
 4. Meilläki saman näköinen rautahara tuli talon mukana. Kyllä ne hyvät työkalut vaan helpolltavat tekemisiä. Kyllä oot saanut pihasta mukavan näköisen. Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)