maanantai 7. kesäkuuta 2010

Äitiiiiiii!!

Mulla on jano. Äiti: Ota siitä pöydältä mehua, osaat kaataa itse. Äitiiiii! Tuu pyyhkimään. Äiti: Juu odota hetki, pyyhin ensin nää kaatuneet mehut. Äitiii! Voitko vielä mut Villelle kolmeksi, kello on nyt kymmentävaille. Äiti: No voinhan minä, mutta Villelle on matkaa 15km. Äitiii! Voinko lainata sun tietokonetta? Tietenkin just nyt ja heti. Äiti: Et voi! Tällä koneella olen nyt minä ja juon kupin teetä.


Se ois nyt kesäloma. Ei kylläkään sen äidin loma jonka työt nelinkertaistuu kun kaikki lapset ovat kotona. Vessapaperia kuluu sen verran että harkitsen jo tilaavani sitä suoraan rekalla omaan pihaa. Samalla kyydillä auto voi tuoda pakastimellisen jäätelöä ja muutaman säkin leipää ja maitoa. Ei meinaan tahdo pieni Punto riittää sen ruuan rahtaamiseen mitä kesällä kuluu.
Vaan on tässä hyviäkin puolia. Ei tarvitse miettiä pärjäävätkö lapset keskenään yksin kotona. Sopeutuuko kuopus varahoitopaikkaan ja miten saa kesäloman riittämään ekaluokkalaisen koulunaloitukseen. Tätä kaikkea on luvassa kesällä 2012. Siihen asti vain nautitaan ja unohdetaan ne huonot puolet.
Teekupposen jälkeen alkaa pihan kastelu. Se huutaa vettä kun ei täällä ole satanut ainakaan viikkoon.
(sarjakuva on lainattu Itähäme-lehdestä)

10 kommenttia:

 1. Kylläpäs kuulostaa tutulta. Kesä on raastavaa aikaa äideille. Kun on suunnilleen tottunut tilanteeseen ja homma sujuu, kesä onkin ohi. Minä yritän vielä tehdä tässä töitä samalla, hoitoja asiakkaille. Onneksi nuorimmainen on muutaman päivän viikossa hoidossa. Kolmessakin on riittävästi.

  T. rouva Mieskolainen

  VastaaPoista
 2. Tutulta kuulostaa, lapsille pitää kaikki tapahtua nyt ja heti :)

  Minulle muuten soitti juuri viime viikolla puhelinmyyjä, joka möi wc- ja talouspaperia kotiinkuljetettuna.. Olisin tilannut, mutta kun oli juuri muutto pahimmassa vaiheessa.

  VastaaPoista
 3. Pitäisköhän suunnitella uranvaihtoa nyt tosissaan... Se, mitä hyvää sanotaankin niistä opettajien pitkistä kesälomista, niin huoh, sait justa pilattua kun tajusin jutun ;D

  VastaaPoista
 4. Rouva Mieskolainen: Ja tuo vielä päälle. Kun heinäkuun lopulla on saanut systeemit rullaamaan, alkaa taas ne koulut...

  Vauhtivekaroiden äiti: Miks tuollaiset myyjät ei koskaan soittele mulle??

  Mari A.: Pitäisi olla kotiäideillekin ihan lakisääteinen kesäloma. Lapset (ja mies) haettais jonnekin kesäleirille ja äiti sais pari viikkoa makoilla sohvalla ja syljeskellä kattoon :D
  Ihanaahan tää on, mutta ah niin raskasta joskus :))

  VastaaPoista
 5. Voimia kesäloman hoitamiseen! Yritä ehtiä huilata välillä! Olisikohan meillä lomaan tänä vuonna, saa nähdä...

  VastaaPoista
 6. Vitsit, nyt mä tiedän miksi markettien edessä on niitä kauppiaita, joilla on vessa- ja talouspaperia paaleittain myynnissä :D
  Mä olen aina ihmetellyt kuka niitä ostaa, hihi

  Paitsi, että edelleen ihmettelen, kenellä on tilaa niitä varastoida.

  VastaaPoista
 7. Vekarus: Minä kyllä laitan kesän mittaan lapsia kiertoon, eli mummolat ja leirit ovat käytössä. Yksi päiväkin itekseen antaa kummasti voimaa jaksaa :)
  Toivottavasti saatte lomaa järjestetyksi! Meillä se on aina miehellä mietinnän paikka. Nyt olis pakko saada edes pari viikkoa jotta saadaan tupa remontoitua.

  Nanna: Nyt tiedät mihin paalit häviää :D Turha edes kuvitella että joku kuuden rullan paketti meillä kauaa haisis. Se säilytys on kyllä ainainen ongelma. Mä olen ratkaissut sen niin, että paalit on siivouskomerossa ja imuri kodinhoitohuonen lattialla :)

  VastaaPoista
 8. NIIN tuttua! ;)
  Ja vaikka se ihanaa onkin kun koululaiset saa levätä, niin samaa onnea se ei tuo äidille. Meillä ainakin se kinaamisen määrä on joinakin päivinä ihan kamalaa..
  Helpointa on keksiä puuhaa pareittain eli laittaa koululaiset pihalle toiseen väliin ja sitten eri aikaan pienten kanssa. ;)

  VastaaPoista
 9. Meillekin voisi tuoda rekalla wc-paperia, jäätelöä, maitoa, leipää.. ;D

  Voimia sinne kesälomaan!

  VastaaPoista
 10. Terveisiä sateenharmaasta Britanniasta! Meillä oli just viime viikolla loma kouluista, ja nyt alkoi kesälukukausi, jota jatkuu heinäkuun 23. asti. Sitten huilitaan pikkasen, ja takasin menevät syyskuun alkupuolella. En tykkää kesälukukaudesta, sillä kesä ei tunnu koskaan oikein 'alkavan', on vaan. On ollut vielä puhetta, että kuuden viikon loma on liian pitkä, ja miettivät, pitäiskö muita kouluvuoden lomia rustata, että saatais kesä lyhyemmäksi. Se hyvä puoli siinä tietty olis, että sitä huussipaperia viiden hengen perheessä kuluis vähemmän, eikä tarttis olla itse sinkoomassa joka suuntaan kuskaamaan lapsia ja niiden kavereita ihan alvariinsa.
  Kesänalkua! T. Iiris

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)