tiistai 22. joulukuuta 2020

Pieni pihakierros

Kovin on harmaita päiviä. Harmaudesta huolimatta tein tänään pienen kierroksen puutarhassa.

Toisessa näsiässä on isot ja pulleat silmut. Toivottavasti nämä ovat kukkia. Jos ovat, kukkii näsiäni ensimmäistä kertaa.
Vanha betonirengas on saanut mukavasti sammalta pintaansa. Renkaalle olen suunnitellut muuta käyttöä kuin tyhjän panttina seisominen. Se saa siirtyä uuden kasvihuoneen luokse kunhan kasvihuone valmistuu.
Kamerani vetelee viimeisiään, samoin puhelimeni. Kumpikaan ei suostunut makrokuvauksen joten tänään, 22.12. kukkiva esikko on hiukan tärähtänyt eikä vain sen takia, että kukkii jouluna.

Ruusuherukassa on vielä vihreitä lehtiä. Se ei tunnu välittävät pienistä pakkasista. Isommissa versojen kärjet paleltuvat ja lehdet ovat mennyttä mutta riemuitaan nyt näistä jotka loistavat jouluista vihreyttään.


Itseni ei vihreä joulu haittaa, oikeastaan tykkään tästä todella paljon vaikka sateesta ja märästä en pidäkään.
'Illusia' atsalea aikoo sekin juhlistaa tulevaa kevättä isoilla silmuilla ja kukilla. Jotenkin näistä pullistuneista silmuista tuli ihan mieletön kevätfiilis. Talvipäivänseisaus on ohitettu ja kunhan joulut on juhlittu alkaa lyhyt laskeutuminen kevääseen. Lomaa on säästössä alkavaan puutarhakauteen.
 Oikeastaan kausi alkoi tänään sillä löysin marketista jouluruusuja puoleen hintaan. Vitonen Ellenistä ei ollut paha hinta joten otin useamman ja kävin istuttamassa jouluruusut maahan otsalampun valossa. Maa oli aivan sula, enkun tökkäsi lapion maahan ja istutuskuoppa oli valmis.

Enää kaksi yötä jouluun.
 

20 kommenttia:

  1. Niinpä, enää kaksi yötä jouluun. Me menemme jo huomenna joulusaunaan tyttäremme perheen luo. Ihan samanlaiset maisemat on täällä länsirannikollakin. Ihanaa joulua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Hieno jouluruusulöytö! Nurmi on nyt aivan ihanan vihreää, niin kuin kuvissasikin. Lupaavia nuppuja! Melkein menisin sanomaan, että näsiässäsi on kukkanuput, mutta en ihan uskalla vannoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää ottaa jouluruuista kuvat valoisan aikaan. Viime vuonna näsiässä ei ollut tuollaisia nuppuja joten liputan kovasti kukinnan puolesta.

      Poista
  3. Nuo on näsiän nuppuja, joten kukinta on taattua keväällä. Ihmeesti nuo selviää pakkasestakin. Jouluruusuja huojennuksessa haluaisin minäkin löytää. Mukavaa joulunaikaa vihreästi tai toivottavasti myös valkoisessa hunnussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näsiä on pari vuotta sitten istutettu, arvelinkin että juurtumisen jälkeen saattaa alkaa kukkia. Nyt on sitten juurtuminen tapahtunut. Jouluruusuja näkee harvoin huojennuksessa, siksi ostin neljä :)

      Poista
  4. Ihana jouluruusu alet. Minunkin pitää vähän katsella silläsilmällä kukkia kun menen kauppaan

    VastaaPoista
  5. Vitosella jouluruusuja ja vielä punaisiakin (?)! Voihan vitonen! Täällä ei löydy kuin valkoisia ja niistäkin saa pulittaa marketissa vähintään 6.90€ ja kukkakaupassa jopa yli 20€. Hyvä löytö! Minä en oikein innostu mustasta joulusta, vaikka miten pääsisi silmuja ja viimeisiä kukkia etsimään. Tärähtänyt esikko :D Iloista joulun aikaa, olipa se vihreä tai valkoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, nimi ei jäänyt muuten muistiin kuin että joku Ellen se oli, ei kuitenkaan Double Ellen. Lisäksi oli joku vihreänä kukkiva ja kehtaanko edes sanoa mitä maksoi, alle kolme euroa! Minä kun en ole talvi-ihmisiä niin talvi tuntuu lyhyemmältä kun ei ole lunta :)

      Poista
  6. Minustakin näyttää, että näsiä olisi valmiina kukkimaan! Vihreä joulu on oikein mukava💚

    VastaaPoista
  7. Tuohon hintaan olisivat jouluruusut minullekin kelvanneet. Erinomainen joululahja niin sinulle kuin puutarhallekin.
    Vihreä maisema kelpaa hyvin, kunhan sateiden kyllästämä maa ei saa ylleen paukkupakkasia. Parhaillaan sataa räntälunta, mutta plussaa on luvassa jatkossakin.
    Näsiäsi lupailee kaunista kukintaa. Johan tässä voi alkaa ajatella kevättä, vaikka joulu onkin jo huomenna.

    VastaaPoista
  8. Mahtava jouluruusulöytö! Onpa siellä vihreä maisema. Kyllä nuo näsiän nuppuja minunkin mielestäni ovat, ihanaa kukintaa luvassa! Hyvää joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi joi, kyllä mielipiteet ovat nyt niin vahvasti nuppujen kannalla että uskallan alkaa tosissani odottamaan näsiän kukintaa.

      Poista
  9. Ihana tärähtäny esikko :D Mullekki kelepaas vitosen Ellenit ja tuallaane sammalootunu simenttirengas! Laitakko vettä vai kasvia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasveja laitan mutta nyt kun puhuit vedestä niin eipä sekään olisi hullumpi juttu, pitääpä pohtia asiaa uudestaan.

      Poista
  10. Hyvää joulua sinulle - ja Almalle!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)