lauantai 12. joulukuuta 2020

Nolouden huippu

 Sain blogien ja instagramin esimerkeistä ihanan idean ottaa puutarhasta kielon juurakoita kasvamaan sisälle ruukkuun. Ajatuksena oli tietysti saada kielon kukkia joulupöydän koristeeksi. Vaan kuinkas kävi. 

Juurakot multaan ja sisälle ikkunan eteen kasvamaan. Jotain pientä ja hentoa alkaa nousta mutta ei näytä kielolta. Ei hätää, kyllä ne kielotkin sieltä ihan varmasti nousevat.

Kasvaa, kasvaa...

Juu-u. Siinä on komea vuohenputken alku ja vieressä muutama muu. Olin sitten kaivanut otsalampun kanssa vuohenputken juurakoita enkä kielon. Meillä onkin sitten joulupöydässä hienot hennonvihreät vuohenputket koristeena.

Taidan kuitenkin heittää vuohenputket kompostiin ja miettiä muuta koristetta. Pihan koristeena on syyshortensia jonka kuivahtaneet kukinnot ovat kuin kultapalloja matalalta paistavassa loppuvuoden auringossa.
Mukavan aurinkoisista keleistä onkin saatu nauttia marraskuussa. Joulukuussakin jonkin verran. Tänään sumuista ja tuntui kuin päivä ei olisi noussut ollenkaan. Hyvä hetki käpertyä sohvan nurkkaan ja yrittää leikkiä talviunilla olevaa karhua.
Pimeän ajan valoja eli kausivaloja on tullut hitunen lisää, tai on tulossa kunhan huomenna virittelen. Navetan ikkunoiden "kynttilöihin" vaihdoin paristot, johan alkoivat toimimaan. Samanlaiset on myös aitan ja saunan ikkunoissa. Kunhan löydän jostain samanlaisia lisää niin ostan myös liiterin ikkunaan. Efekti on kuin oikea kynttilän liekki lepattaisi ikkunan takana.

Vielä pitäisi jaksaa painaa töitä parisen viikkoa ja sitten alkaa joululoma. Tulee tarpeeseen, edellisestä lomasta on aikaa jo monta kuukautta.


27 kommenttia:

 1. Voi ei :-D No mutta ehkä niistä voisi tehdä jonkun trendikkään villivihanneslisukkeen joulupöytään ;-)
  Ihanan näköinen tuo teidän navetta kynttiöineen, todella kotoisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä muuten voisi :D Vähän eksotiikkaa mutta silti jotain tuttua. Ehkä uusi perinne? Pimeällä ikkunarivin kynttilät ovat hienot.

   Poista
 2. Kiitos makoisista nauruista ja anteeksi, sillä en naura vahingonilosta, vaan siksi, että itselleni voisi hyvinkin sattua samalla tavoin. Monta kertaa suunnittelin hakevani kielon juurakoita ja sitten tulikin pikkupakkaset vaivuttaen koko idean unholaan. Ehkä ensi vuonna...
  Navetta näyttää hienolta ikkunoilla palavine kynttilöineen. Kuin eläimillekin olisi tehty joulu - vaikka navetassanne ei eläimiä olekaan. Ostin Tokmannilta antiikkikynttilän näköisiä patterikynttilöitä. Niiden liekki näyttää ainakin kaukaa katsottuna hyvin luonnolliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Nauroin itsekin makeasti kun asian tajusin. Tekevälle sattuu. Ledkynttilät ovat kehittyneet valtavasti, nuo ovat oikeasti hautakynttilät, todella aidon näköiset kun ottaa hatun ja uloimman kuoren pois.

   Poista
  2. Enpä tiennytkään, että myös hautakynttilöitä on ledeinä. Sellaisia ei taida kannattaa läheisten haudoille viedä, koska lähtevät "kävelemään".

   Poista
 3. Onhan sinulla aarteita puutarhassa vieläkin - noista syyshortensioista saat vaikka kuinka ihanan asetelman, mieti vaan lisukkeita. God jultid!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hortensioita vois käyttää joulupöydän koristeena, viime vuonna taisi olla havunoksat.

   Poista
 4. Tunnelmalliset valot navetan ikkunalla.
  Mukavaa joulun odotusta.

  VastaaPoista
 5. No mutta näinkö sinulle kävi 😂
  Nämä vuohenputket kyllä on syötäviä joten ne kyllä kannattaisi hyödyntää jotenkin koristelussa 🤗

  VastaaPoista
 6. 🤭 iik!
  Voi ei.
  Tai hei...onhan se aika uniikkia.
  - Kellä on vuohenputkea joulupöydässä?
  ...Voi muuten olla sieväkin 💚💚💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenties tästä lähtee vuohenputkea joulupöydässä-buumi liikkeelle :D

   Poista
 7. Vuohenputki!! Nyt kyllä naurattaa, anteeksi! Idea kieloista ruukussa oli kiva. Mökkipihassa kielot ovat varsinainen riesa ja olen niiden juurakoita kaivanut maasta vaikka kuinka, kuten myös vuohenputkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea oli kiva, toteutus ontui vaikka kaivoin juuri siitä missä kieloja kasvaa. Vaan kun siinä kasvaa vuohenputkeakin.

   Poista
 8. Hih, tuoretta salaattia joulupöytään :D Aamun parhaat naurut sain, anteeksi vain :D Näitähän voi sattua ihan kelle tahansa. Ensi vuonna sitten kieloja. Täällä oli marraskuu taas totuttuun tapaan harmaa ja pimeä, ja joulukuu jatkaa pääsääntöisesti samalla linjalla. Onneksi on sentään lunta maasa. Toivottavasti teilläkin saadaan valkea joulu. Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, piristystä päivään :) Ensi vuonna kieloja.

   Poista
 9. Sattuuhan sitä :D En ainakaa tiärä, minkälaane o kialon juurakko. Vois ihan käyrä samallaane kämmi. Mutta navetta valooneen näyttää komialta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään erota kielon juurakkoa, onnellisesti vain kaivoin siitä missä kieloja kasvaa. Navetta on hieno valoineen.

   Poista
 10. Aina ei onnistu, ei edes joka kerta :)
  Upea ulkorakennus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei edes joka kerta :D ehkä sentään ensi kerralla. Tuo navetta on komea, varastaa huomion taloltakin.

   Poista
 11. Hauska juttu! Voisi sattua minullekin, vuohenputkea löytyy täältäkin sen verran monesta paikasta.
  Hienoja kuvia, nyt meillä näyttää onneksi vähän valkoisemmalta, vaikkei lunta olekaan kuin kuuran verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on täälläkin valkoisempaa kun on kuuraa. Toivon kyllä että maa sulaisi vielä, ostin alesta vähän raaskuja jouluruusuja ja haluaisin saada ne heti maahan.

   Poista
 12. Ihan mahtava!!!
  Toisaalta tähän aikaan se vuohenputkenkin heleä vihreys ois aika mukavaa :D

  VastaaPoista
 13. Vaikea noista juurakoista on selvää saada... :) Minä kaivelin yhtenä syksynä ison kasan kielon juurakoita ja istuttelin hyvissä ajoin ruukkuihin. Suunnittelin kauan, kuinka hienot asetelmat minulla jouluna olisikaan. Kasvoivat ja kasvoivat, jouluna oli yksi pikkuruinen kielon kukka ja kaikki muut pelkkiä lehtiä, suurin osa rentoja ruipeloita, jotka kaatuivat ennen aikojaan. Se siitä projektista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että jos mun ruukku olisi kasvanut kieloja niin juuri noin olisi käynyt :D

   Poista

Kiitos kommenteista :)