tiistai 15. joulukuuta 2020

Alman jouluangsti

 Almalla on vaikeaa. Joulu tulee ja ihmiset hääräävät ihan eri asioita kuin tavallisena arkena. Välillä levitetään salin pöydälle papereita ja naruja eikä niillä saa leikkiä. Ei sellaista voi ymmärtää. Jostain kuusestakin on puhuttu ja parhaalle päiväunipaikalle on laitettu jotain pahalle haisevia kasveja joita kutsuvat hyasinteiksi. 

Huopatonttu on revitty palasiksi ja palaset kuljeteltu ympäri taloa. Parhaat osat tästä spektaakkelista olemme tietysti saaneet nauttia kovan maukumisen säestyksellä nukkumaan menon jälkeen.
Hyasinttikulhon toisella puolella on tyttötonttu ja toisella puolella oli poikatonttu. Poika on ollut kadoksissa jo pari päivää. Tyttö haluaisi kavaljeerinsa takaisin mutta Almapa ei kerro kätköään. Ei hän voi kuulemma sille mitään jos yksi tonttu ottaa hatkat.
Joulu on kamalaa aikaa. Odottakaahan vain kun kuusi on tuotu sisälle. 
(Onneksi kuusi sidotaan joka vuosi katon koukkuun kiinni.)
Koputan puuta, kukat ovat saaneet olla toistaiseksi rauhassa.


14 kommenttia:

 1. :-D Ymmärrän kyllä Almaa! Saattaisin minäkin nakerrella tonttuja, jos joku tänne sellaisia uskaltaisi tuoda!
  Pikaista normielämän paluuta ja tyhmien koristeiden häipymistä. Tai Alma huolehtii niiden häipymisestä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alma selkeästi ei ole tonttujen ystävä, kaikki muu saa olla rauhassa :D

   Poista
 2. Voi Alma ressukkaa. Pienen kissan elämä taas hetkeksi sekaisin, mutta kohta taas normalisoituu.

  VastaaPoista
 3. Alma parka :(
  Mutta jos son saanu poikatontusta uuren ystävän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tonttu löytyi tänään, saas nähdä kauanko saa olla paikoillaan. Ensi vuonna vain enkeleitä esille niin on Almalla helpompaa.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Alma on persoona, rakastettava mutta joskus vähän rasittava <3

   Poista
 5. Onpa Almalla mietittävää! Meidän kissat repi pienempänä aina kuusesta palloja alas, mutta nyt ne on niin vanhoja että kuusikin saa olla ihan rauhassa.
  Kerran meillä jopa kuusikin rojahti pitkin pituuttaan lattialle, kissat hyppäs säikähtäneenä pois alta ja palloja meni paljon rikki.Kaatuminen ei tosin ollut kissojen vika, mutta ei kerrota sitä niille! Meidän olohuoneen katto kohoaa 6 metrin korkeuteen ja ahneuksissamme hankimme niin ison kuusen, että se ei enää pysynyt jalassaan. Hauskoja jouluhetkiä Almalle ja muille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusenkoristeet on saaneet olla yllättävän rauhassa mutta kuusessa ei olekaan tonttuja. Kuusen sitominen kattoon on silti ollut hyvä idea :)

   Poista
 6. Almalla on salainen suhde poikatonttuun.
  Kissat on taitavia kätkemään tavaroita. Juuson jäljiltä löytyi palloja ja hiiriä mitä omituisimmista paikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ai, voi tulla tyttötonttu mustasukkaiseksi :) Mitä ahtaampi paikka niin sitä mieluisampi kissalle piilottaa sinne aarteensa.

   Poista
 7. Voi Alma-ressukkaa ja varsinkin tuota tonttua, joka jo menetti henkensä :D Toivottavasti poikatonttu ei ole jossain pimeässä loukossa kidutettavana... Kohta varmaan ilmestyy lunnasvaatimus :D

  VastaaPoista
 8. Tämä on varmasti kisulle erilaista mutta toisaalta jännää aikaa. On esillä myös paljon kiinnostusta herättäviä kohteita. Sinulla on kaunis liina, taitavaa käsityötä.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)