lauantai 9. marraskuuta 2019

Tuolien välivaiheita

Pientä pinnistystä on vaatinut innostus tuolien verhoilusta kankaan hankinnasta huolimatta. Olen tänä syksynä joutunut olemaan entisöintikurssilta pois muutaman kerran, sekin on omalta osaltaan syönyt motivaatiota.

Tiistaina päätin uskaltaa ryhtyä kankaan silppuamiseen ja ensimmäinen tuoli sai punaisen puvun yllensä.
 Ilman mahtavaa opettajaa tästä ei olisi selvitty. Olen tyytyväinen kurssivalintaani vaikka tämä on kauempana kuin aikaisempi kurssi jolla kävin.
 Tuolista on vielä tekemättä selkänojan tausta sekä laittamatta koristenauhat kaikkiin reunoihin peittämään verhoilunupit. Silti piti tuoda tuoli kotiin ja hiukan jo mallata miltä se näyttää salissa jonne tuolit tulevat kunhan valmistuvat.
 Kuvat hiukan fuskaavat,  kankaan väri on tummemman punainen kuin kuvissa. Opettaja osasi hyvin neuvoa nurkkien teon, tästä tuli täydellinen. Jos haluan, voin vielä muutamalla piilopistolla kiinnittää nurkan kankaat toisiinsa, pakko ei ole. Kuvasta näkee parhaiten kankaan kuvioinnin joka on aavistuksen koholla, varjon puolella on se sävy joka kankaassa oikeasti on.
 Seuraava tuoli olisi ollut tämä, mutta sen hiukan muista poikkeavan näköinen selkänoja häiritsi minua. Niinpä purin selkänojan alkutekijöihinsä ja tein uusiksi. Oli upea tunne huomata osata tehdä selkänoja ilman ohjeita ja vain muutamassa tunnissa. Nyt olen uusittuun selkänojaan tyytyväinen. Ja sain uutta virtaa korjata yhden tuolin istuinosan sillä en ole siihenkään tyytyväinen. Todennäköisesti selviän vain pehmusteiden purulla ja uudelleen rakentamisella, jousitus kelvannee sellaisena kuin on nyt.
Huomenna jos isänpäivän kiireiltä ehdin, verhoilen tämän selkänojasta uusitun tuolin reunanauhaa lukuunottamatta valmiiksi. Nauhan kiinnitykseen en tohdi ryhtyä ennen kuin opettaja on sen minulle opettanut. Kalliita materiaaleja ei ole varaa heittää yhtään hukkaan.

14 kommenttia:

 1. Tuoleista tulee aivan upeat ja ovat sitä jo nyt. Hyvä sinä.😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunuvuokko. Vuosien urakka ja nyt voi kyllä sanoa että lopussa kiitos seisoo, kannatti nähdä kymmienien tuntien vaiva.

   Poista
 2. On sulla ollu pitkä projekti nuaren tualien kans, mutta kyllon kannattanu ja nyhän oot jo kalakkiviivoolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä kestänyt, nopeammin olisi valmistunut jos olisin tehnyt tuoleja kotona enemmän. Mutta hiljaa hyvä tulee, nyt on kaksi tuolia reunanauhoja vailla, loppu häämöttää jo tämän kurssikauden aikana.

   Poista
 3. Ihan kuninkaallisen hienot tulee tuoleista, punainen on hyvä väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolit ovat tsaarillisesta Pietarista, alunperinkin punaiset joten punainen oli luonnollinen valinta. hetken pidin kädessä sinistä kangasta mutta punainen vei voiton.

   Poista
 4. Tuoleista tulee kauniit. Ihan varmasti kannattaa käyttää aikaa ja opittuja taitoja. Siten saa sisustukseen sopivia huonekaluja. Oletko hankkinut taidon huonekalujen puuosien korjaamiseen? Punakankainen tuoli näyttää puuosiltaankin uudenveroiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin sinulle haasteen. Sillä ei ole kiire, joten älä ota paineita. Haaste löytyy täältä: https://rikkaruohoelamaa.blogspot.com/2019/11/sinivalkoista-haaste.html

   Poista
  2. Puuosia näistä ei tarvinnut korjata muutamaa liimausta lukuunottamatta, selvisin siinä vähällä. Entisöinnissä on opiskeltu puuosin korjaamista mutta ei ole mitenkään vahvuuteni.

   Kiitos haasteesta, otan sen ilomielin vastaan.

   Poista
 5. Kauniita tuoleja ja taidokasta käsityötä! Verhoilu on taito, joka itseänikin kiinnostaisi kovasti. Olen joskus yhden vanhan nojatuolin verhoillut omatoimisesti, mutta huomasin hyvin nopeasti, että hyvän opettajan johdolla homma sujuisi paljon vähemmillä virheillä. Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!

  VastaaPoista
 6. Ihailen edelleen sinun monipuolisia taitojasi ja vaatiihan asiaan paneutuminen myös viitseliäisyyttä ja kärsivällisyyttä. Tsemppiä loppujen tuolien kanssa, varmasti mieli on hyvä, kun projektin saa valmiiksi ja tuolit iloksi!

  VastaaPoista
 7. Oi, että tuo verhoilutaito on hienoa!
  Olisi itsekin joskus kiva oppia edes perusjuttuja verhoiluun. Sillä taidolla moni vanha kaluste saa uuden elämän taas pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
 8. Tulipa upea tuoli. Tuossa on ollut kova työ. Veljeni vaimo verhoili, katselin joskus hänen työtään, huh kyllä siinä hyvät kädet ja sormet pitää olla ja niin pitkäjänteisyyttä.

  VastaaPoista
 9. Tuohan on hieno harrastus, arvostan! Kätevää, kun itse pystyy uudistamaan huonekalujaan. Hyvää joulua!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)