keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Katveessa kuusen

Tänä vuonna joulukuusella on pituutta sen minkä huonekorkeus sallii eli himppasen yli kolme metriä. Hieman sai kurotella tikkaillakin ylimpiä koristeita paikoilleen asetellessa mutta onneksi en kapsahtanut katajaan.
 Kuusi haettiin omasta metsästä lauantaina, hyvissä ajoin ennen joulua. Mukana oli parhaimmat apulaiset, lapsenlapset jotka pääsivät mummilaan koko viikonlopuksi. Viisivuotias oli aivan tohkeissaan ja hänen kanssaan koristelimme kuusen pienimmän päiväunien aikaan.
 Uusia koristeita ostan harvoin, vain kun oikean värisiä, lasisia ja muutenkin silmää miellyttäviä tulee edullisesti vastaan. Viime joulun jälkeen löytyi alennusmyynnistä pikkuruisia lasisydämiä juuri oikeissa väreissä, valkoista, sinistä ja hopeaa.
Palloja vuosien varrelta, pienet hopeakävyt olen ostanut muutama vuosi sitten. Sohvan selustan kohdalla näkyy suklaapallo joita on kuusessa lapsia varten. Ne syödään joulun pyhinä pois. Kuusen alle hain liiteristä pärekorin, en muistanutkaan, että siellä on noin kivan kokoinen ja täysin ehjä kori. Huuhtaisin korin suihkussa ja laitoin pohjalle vanhan pellavapyyhkeen. Nyt vain odotellaan lahjoja korin täydeltä.

16 kommenttia:

 1. Todella kaunis kuusi ja koristeet.
  Mukavaa joulun odotusta sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies onnistuu joka vuosi kaivamaan metsiköstämme sen kauneimman kuusen, itse kun menen katsomaan niin siellä ei ole kuin kaiken maailman harokkeita :)
   Kiitos samoin, mukavaa joulun odotusta.

   Poista
 2. Komea on teidän joulukuusi, todella kaunis kokonaisuus. Herttaista joulunaikaa teille......❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt löytyi erityisen komea, oli viime vuonnakin kaunis mutta ei ihan näin korkea. Herttaista joulunaikaa teillekin.

   Poista
 3. Kaunista! Koristeiden väri on minunkin mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kuusessa on aina ollut vain sinisiä, hopeisia ja valkoisia koristeita, minusta kauneimmat värit vihreässä kuusessa.

   Poista
 4. Komia ja näyttävä kuusi. Oon yrittäny sanua isännälle, että hakis jo kuusen, muttei oo viälä teheny elettäkää. Onneksi on eres valamihiksi katteltuna. Mäki tapaan ostaa joulukoristehia alesta, joskus non ales jo ennen joulua.

  VastaaPoista
 5. Tunnelmallinen joulukuusi, aivan ihastuttavat koristeet.

  VastaaPoista
 6. Kaunis kuusi ja koristeet! Kokonaisuus on tyylikäs, kun värimaailma on rajattu pariin toisiinsa sointuvaan väriin. Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 7. Kaunis kuusi ja niin kauniit koristeet. Tuollainen upea kuusi tuo kaunista joulutunnelmaa. Mukavaa joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
 8. Ihanan perinteistä... iso kuusi koristeltuna ja pärekori sen alla :)
  Tosi kaunista, kun kuusenkoristeet on noin harkittuja. Minäkin ostan uusia koristeita harvoin ja niiden tulee sopia vanhojen värimaailmaan.

  VastaaPoista
 9. Komean kokoinen kuusi!
  Ihania nuo siniseksi maalatut puutarhakalusteet tuolla aiemmassa postauksessa. Tuo sininen sopii hyvin puutarhaan. Olen miettinyt josko jonkun kalusteen maalaisin, mutta se on jäänyt ;)

  VastaaPoista
 10. Komean kokoinen kuusi, ja kauniit koristeet!

  VastaaPoista
 11. Hyvää joulua ❤️

  VastaaPoista
 12. Aivan mahtava kuusi ja kauniit koristeet! Tunnelmallista joulunaikaa teille!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)