perjantai 20. heinäkuuta 2018

Iloinen yllätys

Osallistuin Kukkia ja koukeroita-blogin Tuulikin  ideoimaan siemenkirjeeseen keväällä kun kirje kiersi ensimmäistä kertaa. Jatkoin mukaan tokalle kierrokselle ja alkuviikosta sain yllätyspostia, siemenkirjeen. Tai oikeasti se oli jo paketti.
 Ladoin kaikki pussit tuvan pöydälle ja ei muuta kuin availemaan ja ihastelemaan mitä kaikkea pusseista löytyykään. Omat varastot täydentyivät muun muassa punatähkän, valkoisen iisopin, törmäkukan, tomaatin ja salkoruusun siemenillä. Kiitos kaikille osallistuneille, todella kivoja kasveja oli mukana. Paketti on laitettu eteenpäin ja toivottavasti on jo perillä seuraavalla vastaanottajalla.
 Laatikko sisälsi muutakin kuin siemenet. Between blogista Rikkaruohoelämää oli kutonut minulle sukat. Luin kortin ajatuksella ja en voinut muuta kuin tirauttaa muutaman kyyneleen. Kiitos Between, kun käytän sukkia (jotka ovat täydellisesti sopivat) muistan aina kauniit sanasi. En voi muuta kuin hämmästellä miten mahtavia ihmisiä puutarhurit ovat, ystävällisiä, toisiaan ajattelevia, iloisia ja auttavaisia.
 Keltaiset vadelmat ovat hidastaneet navetan päädyn korjausta. Näitä olen kerännyt joka päivä vähintään kaksi litraa. Keltaisten vadelmien kasvupaikka on pohjamaaltaan tiukkaa savea mutta nyt kun olen saanut vadelmista kohopenkit niin savi on vain hyväksi. Näistä ei pahemmin huomaa kuivuuden vaikutusta vaikka vadelma on kasvi joka tarvitsee runsaasti vettä.
 Kirsikoita on syöty runsaasti, tässä yhden päivän annos. Jotain olen saanut pakastimeenkin talven mehunkeittoja varten.
 Pihan yksi erikoisimmista kasveista on allium 'Pskemense' joka leviää hitaasti mutta varmasti. Joka vuosi kukkia on 1-2 lisää. Kasvilla on lähes puhtaan valkoiset kukat ja hauskat, putken malliset lehdet.
Samassa penkissä kasvaa hutiostos Virosta. Nimetön lilja ei oikein ole väriltä mieleeni, myyntikuvassa on pinkimpi. Mutta kyllähän tuo pihaan mahtuu, siirsin sen jo kerran parempaan paikkaan ja nyt taidan olla tyytyväinen erikoiseen väriinsä. Muuten nyt vasta huomasin koivun pähkylät yhdellä liljan terälehdellä. Koivut ovat siementäneet karmivia määriä, meillä on osassa pihaa nurmikko keltaisenaan koivun siemeniä. Yhtenä päivänä katsoin, että sataa vettä vaikka taivas on pilvetön. No, todella satoi mutta veden sijaan koivun siemeniä.


19 kommenttia:

 1. Ihania yllätyksiä olet saanut <3 Betweenin sukista olen joskus muulloinkin kuullut, että on saaja ollut kyyneleet silmissään <3 Ihana <3
  Upeahan tuo lilja on :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Betweenin sukat ovat hienoja, olen ikionnellinen että minulla on nyt sellaiset kun olen vieläpä villasukkien suurkuluttaja. Näistä tulee pyhäsukat joita ei laiteta kumisaappaisiin mustikkametsään.

   Poista
 2. Voi että, miten ihanan yllätyksen sait! Olen itsekin saanut hämmästellä suurta huomaavaisuutta ja avokätisyyttä joskus omalle kohdalle yllättäen sattuessa ja muistan, miten joku sydämestä kirjoitettu, ihana viesti sykähdyttää. Antaa myös pitkälle voimaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätys oli mitä parhain, villasukkia kuluu talven myötä useammat. Kauneimpiin teen uudet terät mutta eihän ne enää ole samanveroisia kuin uudet.

   Poista
 3. Onpa kiva kuulla, että sukat sopivat ja kelpaavat. Kutominen on minulle mukava harrastus ja sukkia kertyy annettavaksi. Sukulaiset eivät ehdi kuluttaa antamiani sukkia ja käyttävät muutenkin villasukkia kovin vähän. Kivojen ihmisten ilahduttaminen on sekin mukavaa. Siitä tulee hyvä mieli niin itselle kuin sille toisellekin. Hyvällä mielellä jaksaa taas taapertaa eteenpäin.
  Ja eikö ollut mahtava siemenpaketti!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä todella kelpaavat, upeaa työtä ovat. Äitini huomauttaisi heti että sukat olivat jopa höyrytetyt, hän kun ei laita yksiäkään sukkia eteenpäin ilman prässäystä. Taitaa tulla uudet lempisukat :)
   Siemenpaketti oli mahtava, olo oli kuin jouluaattona.

   Poista
  2. Höyrytetty on ja se tapa on omalta äidiltä opittu.

   Poista
 4. Hyvännäköistä satoa ja hienon värinen lilja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilja on ihan kiva, se oli alkuun ihan väärässä paikassa.

   Poista
 5. No olipas mukava yllätys! Syksyiltoina on mukava vetää nuo jalkaan ja muistella lämmöllä antajaa :)
  Ja taas opin jotain uutta: keltainen vadelma! Millekäs maistuu, onko paljon eroa normi punaiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea kuvailla keltaisen vadelman makua. On punaista miedompi. Sanon nyt hassusti, siitä puuttuu punainen maku. Joo, koen maut välillä oudosti :)

   Poista
 6. Ihanat sukkayllärit. Ja hieno siemenkirje.

  VastaaPoista
 7. Ihanan näköinen paketti! Keltaiset vadelmat, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaiset vadelmat on hyviä ja näyttää että niitä tulee sen kymmenen litraa tänäkin vuonna.

   Poista
 8. Mahtavat voitot/lahjat. Ihanat sukat, sulle sopii hyvin nuo siemenpussit, kun oot viherpeukalo.
  Mäkin laitoin juuri äsken keltaisia vadelmia pakkaseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olan pakastanut lähes kaikki, huonommat menee mehuksi ja priimat vadelmapiirakkaan ja muuhun leivontaan.

   Poista

Kiitos kommenteista :)