maanantai 15. tammikuuta 2018

Kevään merkkejä

Sain tällä kertaa Pirjolta blogista Tuplasti terapiaa, haasteen viidestä huhtikuun kevään merkeistä, niistä jotka ovat lähinnä omaa sielua. Vastailin samaiseen haasteeseen jo aiemminkin, silloin tein postauksen huhtikuusta joten tähän postaukseen vaihdoin kuukautta ja valitsin kevätkuukaudeksi maaliskuun.

Täällä II-vyöhykkeellä maaliskuu on ihan selkeä kevätkuukausi, aurinko paistaa kunnon volyymilla, lumet sulavat pois, linnut laulavat äänensä kirkkaaksi ja luonto herää talviunestaan.
 Tämä kuva hennosta tomaatin alusta on otettu 14.3.2017. Ei ole kuin kaksi kuukautta niin salin etelän puoleisen ikkunan eteen on aseteltu samanlaiset taimet. Ikkunalla valoon kurkottelevat tomaatit on varma kevään merkki. Toinen on multainen keittiönpöytä ja siellä täällä pyörivät siemenpussit.
 Aurinko on minulle kevään tärkeimpiä merkkejä, se saa mielen loistamaan pimeän ja kylmän talven jälkeen. Olo on virkeämpi ja jalka nousee puutarhaa kohti kevyemmin kuin talvella. Lumet sulaa silmissä auringon avulla.
Ei maaliskuuta ja kevättä ilman piippoja. Keväällä innokkaan puutarhurin tunnistaa siitä että puutarhassa ollaan pyrstö pystyssä ja nenä maata kohden. Jokainen maasta ponnistava piippo on käytävä tervehtimässä ja toivottamassa tervetulleeksi uuteen kasvukauteen.

 Minulle sana maaliskuu tuo aina mieleen kissat, ne kun tuntuvat heräävän muun luonnon lailla eloon maaliskuussa. Leikatutkin kissat ovat täysin eri painosta kuin ne talvella uunin pankolla makaavat keitetyt makaronit joita myös kissoiksi kutsutaan. Kivimuurien päältä on hyvä tähyillä missä on kesän parhaimmat saalinpaikat.
Maaliskuussa 2017 ei puutarhassa kukkinut vielä yksikään kasvi paitsi yksinäinen esikko. Onneksi lasikuistille saa tehtyä kauppojen kukkasipuleista kukkivan kokonaisuuden, tosin tässä kuvassa paras kukinta on vielä edessäpäin. Viileä kevät näkyi viileän lasikuistin kukkasissa.

 Tällä viikolla näin jo kaupoissa myynnissä tete-narsisseja ja helmilijoja. Olin vähän pöyristynyt, että näin aikaisin ja jätin ostamatta. Ei nyt sentään vielä tammikuussa huusi sieluni, säästetään jotain maaliskuuhun ja kevääseen.

Kiitos Pirjo haasteesta, ken ei ole tätä vielä saanut niin voi napata tästä, alla tarkemmat ohjeet.

Alkuperäinen haaste kuuluu näin:

"Huhtikuu on kuitenkin kevätkuu ja tämä haaste lähteköön kiertämään tuoden kevätmieltä tuokioksi lukijoille ja kirjoittajille! Haaste on yksinkertainen:

1. Tee postaus, ja kerro mistä haasteen sait
2. Kerro huhtikuusi viisi tärkeintä kevään merkkiä, jotka ilahduttavat sinun sieluasi voimakkaimmin. Etelärannikolla kevät on jo maaliskuussa ja pohjoisessa toukokuussa. Muokkaa haasteen kuukausi sinun kevääksesi. Huhtikuu on tässä vain keskiverto.
3. Laita haaste kiertämään haastamalla kolme blogia."

24 kommenttia:

 1. Kyllä nuo sipulikukat on sitten kauniita. Kaupassa oli todellakin jo niitä myynnissä. Minä jätin ostamatta myös ja ostin tulppaani kimpun. Hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tulppaanikimppujen aika, sipulikukat tulee vähän myöhemmin. Menee muuten sisäinen kalenteri minulla sekaisin :)

   Poista
 2. Voi miten ihanan keväiseltä teillä on näyttänyt jo maaliskuussa. Meillä näytti jopa huhtikuun puolella osin huomattavasti talvisemmalta.
  Ihan samoin ajattelin nähdessäni Lidlin mainoksen Tete a Tete narsisseista. Liian aikaista ehkä vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on ihan maaliskuun lopulta, ei joka vuosi ole noin lumetonta mutta viime vuonna oli, oli todella vähäluminen talvi. Kuvan ottamisen jälkeen maa oli valkoinen muutamaan otteeseen. Joskus on tehty ekat kylvöt huhtikuun puolen välin jälkeen mutta se vaatii lämpimän kevään.

   Poista
 3. Oi, nämä kuvat olivat niin voimaannuttavia! <3
  Kohta tuo kevät on jo täällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvista tuli hyvälle mielelle, kevät on ihan kohta.

   Poista
 4. Valoko sen tekee, vai mikä, mutta täällä on nyt aivan yhtä lumetonta, kuin tuossa yläkuvassasi ja silti selvästi niin talvista, ettei voisi kuvitellakaan vielä elettävän maaliskuuta. Yksi hujaus ja taas ollaan maaliskuussa. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo sen tekee, vaikka kuinka katsoisi niin tämän vuodenajan valoisa hetki ei ole mitään kevään valoon verrattuna. Nyt valo on harmaata ja utuista, keväällä kovaa ja kirkasta.

   Poista
 5. Ihanaa että sulla on maaliskuu se kevään heräämisen kuukausi! Meillä kun sama saattaa olla vasta toukokuussa. Siinä on pitkä ero! Joka tapauksessa postauksesi toi taas kevään elävästi mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on pitkä ero, rannikolla taitaa kevät tulla myöhemmin mutta toisaalta syksy tulee myöhemmin, meri vaikuttaa.

   Poista
 6. Voi kuinka lumetonta siälä on jo maaliskuus. Meillon silloo viälä täys talavi. Ihan pari poikkeusta on ollu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kevät oli todella lumeton ja vaikka välillä satoi uutta lunta suli se heti pois. Yleensä meillä on maaliskuussa enemmän lunta.

   Poista
 7. Ei mene kuin hetkinen, ja ollaan tuossa keväässä, ihanaa! Kuvat auttavat viemään nopeammin perille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvien avulla sitä jaksaa. Onneksi valoisan aika on jo selkeästi pidentynyt.

   Poista
 8. Voi tuota kevään valoa! Kohta ollaan keväässä.
  Sipulikukat kannattaa vielä jättää kauppaan. Minulla on narskuja tulossa sisätiloissa. Laitoin multiin samaan aikaan jouluamaryllisten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät koittaa ihan kohta. Pääsiäisen aikaan voi jo ostella sipulikukkia, ne saa siten melkein heti maahan kun lakastuvat sisätiloissa.

   Poista
 9. Nyt, kun näitä kuvia katselee, ei kyllä enää millään jaksaisi odottaa! Tänäänkin oli taas niin harmaa päivä, mutta onneksi posti toi Impectalta tekemäni siementilauksen. Toivo elää......
  Tämän haasteen taidan napata mukaani, vaikka vielä olisi pari muutakin haastetta odottamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä haasteista on kiva tehdä talvella ja muistella samalla kevättä ja kesää.

   Poista
 10. Valoa kohti joka päivä, miten ihanaa nähdä kevättä jo kuvissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaliskuuhun ei ole kuin reilu kuukausia aikaa, se on ihan kohta kevät nurkilla.

   Poista
 11. Voi ei kevät! 💕☀ Tule tule jo!

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo, kevään kuvista ei oikein muuta saa kuin kivoja.

   Poista

Kiitos kommenteista :)