keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Seuraava potilas

Verhoilussa koitti kevätlukukausi. Sen myötä käsittelyyn ja korjattavaksi pääsee uusi yksilö, pietarilaisten tuolien toinen karmituoli.
 Hiukan on tämäkin yksilö kärsinyt matkan varrella. Mutta enpä usko että nykytuoli kestäisi saman kuin tämä tuoli jolla on ikää jo 126 vuotta. Entisaikaan huonekalut tehtiin korjattaviksi.
 Tämän yksilön kanssa pääsen harrastamaan taas kerran puuosien korjaamisia. Puuttuva pala on tallessa, sattuu vain olemaan niin hyvässä piilossa etten muista missä.
 Kannoin tuolin navetan ylisiltä sisälle taloon lämpenemään ja kuivumaan. Yksi utelias teini-ikäinen karvapallo tuli heti nuuhkimaan tuolia. Hmmm. ihan kun tämä olisi ollut joskus nukkumapaikkanani navetassa.
 Harmittaa, että tuolien alkuperäinen lähetyslappu on tässä kunnossa. Se todistaa kaluston saapuneen Pietarista Kausalan asemalle, jossain tuossa on vuosilukukin 1892. Yritän vielä pelastaa lapun ja jos se onnistuu, niin liisteröin lapun tuoliin kiinni, kaikki varmin tapa säilyttää paperi. Muovin alle ei saisi kätkeä mitään.
Mielenkiintoista nähdä mitä tuoli on syönyt sisuksiinsa, näyttäisi olevan jopa vaahtomuovia. Kankaat ovat menneet niin rikki että meriheinät tursuaa ulos, tai siis se muju mitä meriheinistä on jäljellä.

Tuolin kanssa pääsen nopeasti alkuun, ensimmäistä tuolia en uskaltanut purkaa kovinkaan ronskisti, nyt uskallan ja tiedän, että nopeasti huonot pois niin pääsee rakentamaan uutta. Mitään ei tarvitse säästää joten purkamisen apuvälineiden käyttö on sallittu.

8 kommenttia:

 1. Teet niin upeaa työtä ja kiva, kun nautit tällaisesta entisöinnistä. Onnea projektille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllähän minä tuosta nautin, ihan kuin myös entisöinnistä.

   Poista
 2. Hieno tuoli ja todella hyvä että se saa osaavien käsien ansiosta uuden, arvoisensa elämän. Laitatko tuoliin tuon samaisen Annalan kankaan jatkossakin?Toivottavasti käsinojan osa löytyy ja pääset korjaamaan kaunotarta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoleihin tulee punainen kangas kuten niissä on alunperin ollut. Tuo raitakangaskin on nättiä mutta ei ole aikakauden mukaista. Vielä on aikaa etsiä kadonnutta palaa, liimakin on postissa vasta tulossa. Tilasin luuliimaa että korjaukset tulee tehtyä oikein.

   Poista
 3. Vau, on siinä tuolilla ikää ja hieman vaikeaa on kuvitella Ikean tuolin olevan missään kunnossa 126 vuoden jälkeen :-D

  VastaaPoista
 4. Ihana kun jollakin on innostusta tämmöseen ja taitoa ennen kaikkea !

  VastaaPoista
 5. Mahtava taito tuo entisöinti!
  Blogissani on sinulle haaste :)
  https://puutarhaterapiaa.blogspot.fi/2018/01/haasteena-huhtikuu.html

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)