lauantai 20. tammikuuta 2018

Kaappien siivousta

Talvella, puutarhakauden ulkopuolella on hyvää aikaa siivota kaappeja. Tammikuussa on vuorossa kodinhoitohuoneen kaappien läpikäynti. Mitä säästetään, mitä kierrätykseen ja mitä loppusijoitukseen. Asiassa ei ole aina yksinkertaisia päätöksiä kun talossa asuu tällainen pienen hamsterin sielun omaava käsitöiden tekijä. Tällä kertaa kuitenkin ajattelin osata olla raaka tavaroitani kohtaan.
 Kodinhoitohuoneen kalusteet olivat keittössä kun ostimme talon. Hyväkuntoisia kalusteita ei kannattanut hävittää vaan käyttää uudelleen, kodinhoitohuoneessa välttävät, vain vetimet vaihdettiin uusiin. Ompelukone on saanut olla viime aikoina liiankin rauhassa. Ei vain aika riitä kaikkeen. Ruskeassa pajukorissa säilytän korjattavat tekstiilit ja silitettävän pyykin. Yleensä pino on yläkaapin alareunaan saakka tai vähän ylikin.
Kissanruokaa tuli hamstrattua alennusmyynnistä koko alkuvuodeksi. Mietin niille kuitenkin parempaa paikkaa, kaiken ei tarvitse olla esillä.
 Niinpä hyötykäytin yhden ylimääräisen korin ja loput kissanruuat saivat paikan kaapista josta lisääntyi tilaa siivoamisen myötä.
 Kodinhoitohuoneen verhot on ommeltu vanhasta pyyheliinanaulakon liinasta. Pesin verhot ja laitoin silitettyinä takaisin paikoilleen. Aika paljon niissä olikin kärpäsen kakkaa ja muuta likaa. Tähtivalo on ikkunassa ympäri vuoden.
 Silityspinot ovat korkeita sillä silittäminen ei ole lempipuuhaani. Lakanat yritän ehtiä mankeloimaan. Aina ei ehdi ja silloin pinot kasvavat.
Kodinhoitohuoneen siivous jatkuu vielä, seuraavaksi on vuorossa iso peilikaappi. Se on saanut rauhassa imeä tavaraa itseensä jo muutaman vuoden ajan. Korkea aika käydä läpi ja katsoa mitä oikeasti tarvitsen ja mitä en.

12 kommenttia:

 1. Ihana tuollainen ompelu- ja työtila! Hyvä idea, että ompelukone on koko ajan esillä, ei jää sen takia hommat aloittamatta. Mulla ainakin on hirveä kynnys kaivaa kone kaapista. Sama juttu imuroinnin kanssa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa nyt tulisi ommeltua enemmän kun pöytä ja kone on kaivettu esiin kaikesta ryönästä minkä alle ne oli hautautuneet. Imurin kanssa voin lohduttaa ettei siihen tule tartuttua yhtään sen useammin vaikka on esillä eikä kaapissa, ei ainakaan minulla :)

   Poista
 2. Meissä kaikissa ihmisissä taitaa asustaa pieni hamsteri. Mieheni lievä painostus on saanut minutkin karsimaan sitä ” muka tarpeellista tavaraa.”

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla mies ei paljoa painosta koska tietää saavansa takaisin totuuden autotallista ja omista varastoistaan :D

   Poista
 3. Talvkuukaudet ovat erinomaista järjestelyaikaa. Minä kävin viime viikonloppuna kirjaston kirjahyllyt läpi. Lähti dekkareita kirpparille. Niitä kun harvemmin tulee moneen kertaan luettua.
  Juhlava pino Latzia mutta onpa teillä syöjiäkin enemmän. Latzia Juusokin syö mielellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dekkareita minäkään harvemmin luen uudestaan. Latzia menee kunnioitettava määrä kun kissoja on neljä ja kun alesta saa niin silloin tulee hamstrattua. On märkäruuista lähes ainoa joka maistuu meillä.

   Poista
 4. Talvella onkin hyvää aikaa siivoilla. Tosin itse kuvittelen aina että löydän sitä aikaa, mutta joko olen tosi laiska ja hyvä keksimään syitä miksi en kerkiä tai sitten oikeasti on niin paljon muuta puuhaa että ylimääräiset siivoilut ovat vain ajattelu asteella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se aloittamisen vaikeus, kesällä taas ei ole aikaa muuta kuin puutarhalle. Kodinhoitohuone on ollut monta vuotta läpikäymättä, nyt oli pakko tehdä jotain kun kaapit pursuvat yli.

   Poista
 5. Kaappien siivoaminen on palkitsevaa. Hommaan ryhtyminen on vain usein vähän hitaamman sorttista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloittamine on se vaikein osuus, ja kun aloittaa niin pitää olla reilusti aikaa tavaran läpi käymiselle. Tunti ei riitä mihinkään.

   Poista
 6. Ei tuu kissiille ainaka het näläkä :) Siivota mäki talaviaikana yritän. Homma eristyy hitahasti, mutta varmasti. Ei tosiaankaa, imuri ei kulije ittellänsä, vaikka kuinka lojuu laattialla :)

  VastaaPoista
 7. Mä tykkään tällaisista siivousjutuista. Ahkera olet kun jaksat mankeloida. Ihana olisikin nukkua sileillä lakanoilla. Tulee aina niin hyvä mieli kun saa yhden nurkan siistiksi ja nyt juuri on hyvä aika :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)