sunnuntai 13. elokuuta 2017

Näkötorni, kirkko ja lähde

 Tämän sunnuntain retkikohteena oli muutama nähtävyys Hollolassa. Kaupassa meidän piti vain käydä mutta sateen takia päätimme retkeillä vähän kauempana, saderintaman ulkopuolella.
 Ensin kiipesimme Hollolan kirkonkylällä sijaitsevalle Linnavuorelle jossa taasen on Kapatuosian näkötorni. Näköalatorni oli nimensä veroinen, hulppeat maisemat yli Vesijärven.
 Torni on maksuton ja auki yleisölle periaatteessa aina. Torni remontoitiin joku aika sitten, eipä siellä yhtään pelottanut jos korkeudesta johtuvaa huimausta ei sellaiseksi lasketa.
 Koska olimme kirkolla oli pistäydyttävä myös itse kirkkoon. Tiekirkkona Hollolan kirkko on avoinna yleisölle. Kirkko on minulle entuudestaan tuttu, olen päässyt siellä ripille.
 Kirkko on rakennettu noin 1510. Siis viisisataa vuotta sitten. Melkoinen urakka sen rakentaminen on varmasti ollut.
Viimeiseksi kävimme Kiikun lähteellä joka on Suomen suurin lähde. Kiikussa on 14 lähteensilmää joista pulppuaa 7000l vettä vuorokaudessa. Lähde on muutaman metrin syvä ja se on upean turkoosin värinen, johtuen veden kirkkaudesta. Auringon paistaessa luulisin turkoosin värin olevan vielä voimakkaampi.
Kaukanakin reissaaminen on kivaa mutta koen lasten olevan hyvä tietää omienkin nurkkien nähtävyyksiä. Eikä nähtävyydet tarvitse aina olla suureellisia, pienetkin elämykset riittävät.

20 kommenttia:

 1. Upea kirkko ja tuo lähde on kyllä iso.Kauniita maisemia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähde on todella iso, ei suotta Suomen suurin.

   Poista
 2. HIenoja paikkoja! Lähde on todella kaunis. Ja kirkko niin hieno! Voi että, olisi kiinnostavaa käydä, kun sukua on tuolta päin, varmaan esi-isäni ovat käyneet samassa kirkossa ainakin joskus, joskaan ei kotikylän kirkko ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hollolan kirkko on minusta yksi kauneimmista kirkoista, mahtava kivikirkko. Ja linnavuori on heti sen takana, ehkä sitä on aikoinaan tarvittu puolustukseen.
   Kivoja retkikohteita jos sattuu näille seuduille.

   Poista
 3. Kannatan lähimatkailua, uskomattoman paljon nähtävää löytyy jokaisen kotikulmilta. Tuolla kirkossa olen joskus käynyt, siellä on ikiaikainen tunnelma. Mahtava torni, ylhäältä näkee aina paremmin. Lähde on kuin vanhoista tarinoista, se saa mielikuvituksen liikkeelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jos listaisi 50km säteellä olevat nähtävyydet niin lista olisi todella todella pitkä. Ja niin voisi tehdä ihan missäpäin Suomea vain. Hollolan kirkossa on tunnelmaa, melkein voi kuulla ikiaikaiset virret seinistä kaikumassa.

   Poista
 4. Hollolassa on tullut usein käytyä, Asta Pulkkisen ateljeessa.
  Lähellä on niin paljon mielenkiintoista nähtävää, että joskus tulee miettineeksi, miksi kummassa pitää kauas matkustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähellä olevat on monesti liian lähellä, niihin ei tule kiinnitettyä huomiota vaikka pitäisi.

   Poista
 5. Kiikunlähde on ehdottomasti must see -listallani, upean näköinen paikka! Ja kuinka kaunis kirkko, tuonnekin on päästävä :) Kannatan toden teolla lähi- ja kotimaan matkailua, Suomi on täynnä mielenkiintoisia paikkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ajaa kiikunlähteelle Hollolan kirkonkylän kautta niin kirkko on matkan varrella, ja näkötorni. Löytyy vielä Hollolan kotiseutumuseokin mutta sen jätimme toiseen kertaan.

   Poista
 6. Nyt kun lähiruoka on niin must, voisi ajatella siihen samaan fiilikseen myös lähimatkailu. Yllättävän läheltä löytyy yleensä aika paljon uusia asioita ja paikkoja. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi 100-vuotta teemaksi kävisi lähimatkailu. Taidan haastaa kaikki bloggarit postaamaan lähiseudun nähtävyyksistä!

   Poista
 7. Upea lähde! Pitää merkitä muistiin, kun Lahti ei ole niin kovin kaukana Kymenlaaksosta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahti ei ole kaukana, eikä sen takana oleva Hollola. Kannattaa käydä katsomassa lähteen upea turkoosi väri.

   Poista
 8. Läheltäkin löytyy mukavia matkailukohteita. Ihanan kirkkaalta tuo lähde näyttääkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiikunlähde on hieno paikka. Siellä käy päivittäin kymmeniä ihmisiä ihmettelemässä lähteen sineä ja kirkkautta.

   Poista
 9. Onpa iso lähde! Enpä muista että olisin ikinä käynyt Hollolassa...

  VastaaPoista
 10. Tosiaan ei tarvitse pitkälle lähteä kun löytyy vaikka mitä. Minä rakastan käydä katsomassa kirkkoja ulkoa ja sisältä.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)