torstai 4. toukokuuta 2017

Lisää keltaista ja liilaa

Lidl teki sen taas. Sai ostamaan puutarhaan uusia taimia. Pari vuotta sitten ostin Lidlistä vuoripionin hyvällä menestyksellä. Kukkinut se ei vielä ole mutta hengissä on. Ja kun mainoksesta luin että taas on pioneja tarjolla olin ovien takana aamulla heti kahdeksalta, kiitos iltavuoron.
 Pionit olivatkin yllätys yllätys puuvartisia, paeonia suffruticosa. Piti ihan kaupassa googlettaa mitä on ostamassa.
 Värejä oli tarjolla keltaisen ja liilan lisäksi ainakin valkoista ja tummanpunaista. Keltainen ja liila eivät ole minun värejä mutta nyt valitsin ne ihan tarkoituksella. Tämän värisiä pioneja meillä ei kasva. Kasvupaikka näille aarteille on syytä valita huolella. Aurinkoinen mutta suojaisa eli ei ihan helpoin.
 Pionien lisäksi myyntiin oli tullut koristeheiniä. Lisää haastetta tarvitaan aina joten ostin kaksi. Toinen on tämä punertava silkkiheinä imperata cylindrica "Red Baron". Aiemmin heinät ovat menestyneet pihassani huonosti mutta toivotaan että tämä punainen paroni viihtyisi.
Toinen koristeheinä on kuparisara carex comans "Frosted Curls". Huurteiselta tuo näyttääkin, on todella kaunis.

Onko kellään kokemusta näistä pioneista tai heinistä? Kaikki vinkit selviytymiseen otetaan kiitollisena vastaan.

24 kommenttia:

 1. Oho, koristeheiniä Lidlissä! Hitsi kun en ole kaupungissa...
  Nuo molemmat heinät ovat hieman talvenarkoja, joku suojaus olisi hyväksi. Kumpikin on menestynyt mulla 2-3 vuotta, mutta sitten tuli huono talvi ja vei kummankin. Mutta haluaisin silti hankkia noita lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, oho. Lajeja oli muitakin mutta nuo kaksi otin ihan ulkonäön tähden. Enkä odota että selviävät talvesta, meidän piha on paikoin vyöhykettä III vaikka virallisesti on II. Eikä nämä vähälumiset talvet auta asiassa.
   Mutta olkoot vaikka vain yhden kauden kaunottaria.

   Poista
 2. Mielenkiintoisia löytöjä ja kivat värisävyt kukissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika huikean liila on tuo toinen pioni. Saapa nähdä onko oikeasti sitä.

   Poista
 3. Vautsi,täytyykin käväistä Lidlissä kun käyn kaupungissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät. Meidän Lidlin laatikossa oli tasan yksi keltainen pioni. Onneksi olin paikalla kun laatikkoa vasta tuotiin purkuun. Sain sen mitä lähdin ostamaan.

   Poista
 4. Oi, mitä aarteita löysit! Toivottavasti lähtevät kasvamaan hyvin. Tosi jännät värit noissa pionin kukissa : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toivon minäkin, puuvartisia pioneja en ole koskaan kokeillut.

   Poista
 5. Kivat färit piooniis, jopa keltaanenki :) Hitsi, heiniä vois käyrä kattomas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiniä on aina kokeiltava vaikka niiden kanssa käy aina surullisesti.

   Poista
 6. Meidän Lidlissä oli jäljellä vain kaksi pinkkiä pionia, kun kävin. Olisin halunnut muuta väriä, joten jäi sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkkiä on pensaspioneissakin, nyt halusin minäkin muutakin väriä.

   Poista
 7. Voi että, mahtaisikohan tuossa lähellä olla, jos ennen eskaria menis piipahtaa... :) Ihanat ostokset ja kiva välillä ihan poikkeuksellisia värejä! Nuo heinät on ihania! Olen kahteen kertaan ostanut punertavan, mutta maassa ei ole talvehtinut, olisi pitänyt varmaan viedä isän autotalliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ainakin käydä katsomassa. Ei ole talvehtinut heinät minullakaan, yritetään taas :)

   Poista
 8. Toivottavasti uusista kasveistasi on iloa pitkään.

  Jossakin alkukevään postauksessa kerroit, että olet saanut muutetuksi esim. kanttausjätteen mullaksi pitämällä kasvijätettä muovisäkissä vuoden. Tepsisisiköhän tuo konsti myös vuohenputkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdenkin kesän ilo on kiva. Tehoaa varmasti vuohenputken kanssa. Säkki vain tiiviisti kiinni ja vähän vettä perään jos materiaali on ihan kuivaa. Minä olen uskaltanut laittaa vuohenputken lehtikompostiinkiin ja sinne on kuollut.

   Poista
 9. Harmi, kun meillä ei ole ihan lähellä Lidliä. Tai ehkä se on vaan hyvä, ettei tule ostettua lisää kasveja, kun täälläkin on jo vaikka mitä. Todella kauniit pionit löysit. Kasvakoot upeiksi komeiksi kukiksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Houkutuksia tulee kun Lidl on lähellä. Teillä kyllä kasvaa jo vaikka ja mitä ja lisää vain löytyy.

   Poista
 10. Vinkistäsi kävin tänään Lidlissä. Pioneista oli jäljellä enää hintakyltti.
  Puuvartisia pioneja miulla ei ole ollutkaan, joten en osaa niistä kwrtoa mitään. Ja sinulla taitaa olla kokemusta pioneista vähintään yhtä paljon kuin minulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioneja ei tullut montaa per myymälä, yksi ainut laatikko. Hinta oli erittäin kohdillaan kun olen netistä katsonut mitä puuvartiset yleensä maksavat. Toivottavasti ovat nyt sitten monivuotiset.

   Poista
 11. Hei, minäkin ostin noita! Paitsi että mulla on kaksi lilaa ja yksi valkoinen. Olin aamukahdeksalta jo kyttäämässä etten jäisi ilman. Kuormia ei oltu vielä purettu ja myyjä kävi kaikki läpi, ei löytyny. Oli kyllä pettyny fiilis. Töiden jälkeen sitten kurvasin sitä kautta ja onnistuin saamaan viimeiset kolme! Olinpa kyllä ikionnellinen! Koristeheiniä ei ollut meidän Lidliin tullu ollenkaan.
  Oikeanlaista paikkaa olen nyt tässä sitten miettinyt näille, että se suoja ja aurinko toteutuisi. Saapa nähdä miten meille käy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamukasilta olin minäkin, lähes kuormaa purkamassa :D Myyjä sanoi ensin että laatikossa on tomaatteja mutta onneksi huomasin että eipäs kuin ne pionit mitä etsittiin. Suoja aurinko, vaikea yhdistelmä ainakin meidän pihassa.

   Poista
 12. Minäkin olin samoilla ostoksilla! :) Minulla tarttui mukaan kaksi eri sävyistä punaista, lila ja keltainen. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinäkin sait keltaisen. En tiedä oliko niitä laitettu sattumanvaraisesti eri myymälöihin vai jokaiseen yksi.

   Poista

Kiitos kommenteista :)