sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Kompostimultaa

Viime keväänä lehtikompostien tyhjennys jäi vasta alkukesään. Ja tyssäsi toisesta kompostista löytyneeseen ampiaispesään. Nyt ajattelin olla viisaampi ja tehdä työn ennen ampiaisten ilmaantumista.
 Aloitin vasemmapuoleisesta kompostista. Sen varjon puolen reuna olikin vielä jäässä. Siitä huolimatta sain kompostista 7 kottikärryllistä multaa puutarhaan levitettäväksi.
 Siilasin mullan ehkä turhankin tarkasti, kaikki isompi materiaali pääsi jatkamaan maatumista kompostiin. Samalla tuli sekoitettua eri vaiheessa oleva tavara keskenään. Viime vuonna multa meni kaikki kasvimaalle, tänä vuonna vuorossa on perennapenkit ja muut istutukset.
 Välillä satoi rakeita urakalla mutta en antanut sen häiritä. Enemmän häiritsi olo joka ei muutoin ollut ihan hyvä.
Kipeäksihän sitä oli tulossa. Sunnuntain olen viettänyt sohvalla kahden paksun viltin alla ja lähellä vessaa. Iines tiesi että palvelija on sairaana ja makaa sohvan selustalla lähelläni. Normaalisti se ei ole tähän aikana vuodesta koko päivää sisällä.
Toisen laatikon tyhjentäminen siirtyi suosiolla eteenpäin.

9 kommenttia:

 1. Voimia toipumiseen! Nyt ehtii se jäätynyt kompostin osiokin sulaa. Ihana on Iineksen pörröturkki ja huolenpito!

  VastaaPoista
 2. Muhevaa kompostia! Epäilen että meillä komposti on vielä jäässä, mutta ehkä sitä voisi mennä ensi viikonloppuna tökkimään. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 3. Voi ei, vatsatauti on ikävä mutta onneksi se menee yleensä nopeasti ohitse! Täälläkin on muuten välillä satanut räntää.

  VastaaPoista
 4. Heti ku menin päivällä pihalle, rupes satamahan jotaki räpäskää. Ei onneksi montaa minuuttia tullu.
  Parane rauhas, komposti ei mihinkää karkaa.

  VastaaPoista
 5. Ihana sairasvahti sinulla siellä nököttää sohvan selustalla. Kyllä sinne puutarhaan vielä ehtii, kunhan tauti on voitettu. :)

  VastaaPoista
 6. Paljon sait muhevaa kompostimultaa. Pitäisi minunkin käydä kurkistamassa, mitä kompostille kuuluu. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 7. Hyvää multaa! Me tyhjensimme viisi heinähäkkiä jo syksyllä. Paranemista sinulle!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)