lauantai 25. helmikuuta 2017

Onnittelut valmistuneelle + ruukkuja

Eilen päättyi yksi jakso vanhimman pojan elämässä. Taskuun tupsahti ahkeran opiskelun saattelemana ammattitutkinto. Suunniteltu valmistumisaika oli toukokuun loppu mutta koska poika sai kaikki palkkatyöt loma-ajoilta hyväksiluvuiksi niin valmistuminen koitti jo nyt helmikuussa. Tässä kohtaa saa varmasti olla äitinä lapsestaan ylpeä. Ja erityisen ylpeä ja tyytyväinen äiti on siitä, että poika aloittaa ensi viikolla vakituisessa palkkatyössä. Matka aikuisuuteen on hyvällä mallilla.
 Ruusukuva (neilikkaruusu "White Grootendorst") pojan kunniaksi. Juhlat järjestämme keväämmällä kunhan tarkenee olla ulkonakin.
 Tällä viikolla tapahtui toinenkin iloinen asia. Olin jo ihan unohtanut osallistuneeni Viherpiha-lehden kuukauden piha-kilpailuun. Niinpä ilmoitus siitä, että helmikuun numerossa on kuva puutarhastamme ja pieni juttu oli melkeinpä yllätys.
 Palkkioksi kuukauden piha-maininnasta sain 100e arvosta Orthexin altakasteluruukkuja. Säälittää vähän valkoisten hienojen ruukkujen puolesta mutta suurimmat ruukut ovat oivallisia kasvihuoneeseen tomaateille. Ja pienet yrttiruukut aion myös ottaa käyttöön, niitä voisi kokeilla jo nyt. Muuten nämä eivät ehkä talon sisätiloissa ole ihan tyyliäni mutta luulen että moderniin sisutukseen ovat erinomaisia. Vaan eiköhän näille kaikille käyttöä löydy.
Jalo ilmestyi kuvatessani paikalle ja ilmoitti että nyt on aika ottaa hänestäkin kuvia. Tämä pieni "vauvamme" täytti juuri puoli vuotta. Ulkoiluun opetteluun tuli vähän katkosta pakkasen ja lumen takia, kumpikaan ei kuulemma tunnu pienen tassuissa hyvälle.

20 kommenttia:

 1. Onnea nuorelle! Tilasin minäkin Viherpihan netin kautta, mutta mitään tilausvahvistusta ei ole tullut. Kaunis kissapoika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minulle ei tule tällä hetkellä mitään puutarhalehteä, mieli tekisi tilata jokin. Jalo on todellinen komistus, puolivuotiaana jo suurempi kuin emonsa.

   Poista
 2. Onnea sekä pojalle, että kuukauden pihalle. Sait kätevät ruukut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ruukut vaikutti käteviltä, yrttiruukuissa oli ihan omanlainen kastelusysteemi joka voisi toimia tällaisen tumpelonkin kanssa.

   Poista
 3. Lämpimät onnittelut niin pojalle kuin äidillekin! Parasta tuossa lienee se, että lapsella on myös työpaikka opintojensa päätteeksi. Se ei tänä päivänä enää ole itsestäänselvyys.

  Huomasin tuon kuvan Viherpihassa ja hetken piti sitä katsella, ennenkuin keksin, mistä se on tuttu. Katja-etunimi viitoitti oikeaan blogiin.

  Jalosta onkin kasvanut komea nuori mies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työpaikka suoraan koulun penkiltä on kuin lottovoitto, hyvä siitäkin että palkasta on hyvä säätää tulevaa armeija-aikaa varten.
   Se on hauska miten ei heti tunnista jos asiayhteys on "väärä". Etunimi on blogista tuttu mutta sukunimikin on saatu sinne ympättyä :)

   Poista
 4. Lämpimät onnittelut molemmille! Työpaikka ja vielä opiskellulle alalle on tänä päivänä kyllä lottovoitto. Ja miten sykähdyttävältä onkaan tuntunut tuo juttu lehdessä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä on poika itsekin tyytyväinen, pääsee heti aloittamaan työelämää ja tienaamaan itse omat rahansa.

   Poista
 5. Voi hyvää Päivää! Valtaisat onnittelut valmistuneelle. Se työpaikka heti koulun jälkeen on hurjan suuri asia - kun on koulutus ja työkokemusta, niin se avaa aina vain uusia ovia. Aivan mahtava juttu ja onnittelut täältäkin!

  Jalo on isokokoinen velmu, näyttää ihan aristokraattiselle ellei peräti pastoraaliselle. Rapsutukset lähetän, ja toivon niiden sijoittuvan tuonne liperien kohille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Työpaikka on hieno asia. Jalo on melkoinen velmu, pitää alkaa tosissaan suunnitella kissaherran kastraatiota ennen kuin meno yltyy :)

   Poista
 6. Onnea sekä pojalle että sinulle! No, kukapa tuolla ulkona viihtyisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minä en ainakaan viihdy kuin pakolliset :D

   Poista
 7. Onnittelut täältäki! Tyäpaikkakaa ei oo nykyysin iha päivänselevää ja viälä vakipaikka.
  Tunnistin heti kuvan leherestä ja hyvät oli palakinnot. Hankiin syksyllä mustana nuata ruukkuja sisäkasviille. Niiren ansiosta non viäläki hengis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, työt ei ole itsestään selvä asia näinä aikoina. Kiva kuulla ruukkujen toimivan. Valkoinne on kyllä vähän arka väri mutta toimivuushan se on pääasia.

   Poista
 8. Onnea lapselle! Ja onnea kuukauden pihalle!

  VastaaPoista
 9. Onnittelut monista hienoista tapahtumista! Tunnistin heti lehdestä, kenen piha. :) Jalon ilme on aika filosofinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jutun kuva on sama kuin yläbannerissa, lempikuviani puutarhasta.

   Poista
 10. Onnittelut sinulle tai teille :)
  Minusta toi etukansikuva on tosi kiva.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)