torstai 23. heinäkuuta 2015

Säästetään ensi vuoteen

Vielä keväällä suunnittelin, että tänä kesänä maalaan lasikuistin ikkunakarmit jotka piti maalata jo viime kesänä. Viime kesänä homma ei lähtenyt käyntiin eteisen remontin takia. Lasikuisti oli niin täynnä rakennusrompetta ettei siinä voinut alkaa irroitella ikkunoita ja aloittaa karmien rapsutusta.

Kesäkuussa en viitsinyt työhön ryhtyä koska en ollut lomalla, ajattelin että parempi tehtä työ kun tulee heinäkuu ja hyvät säät, voi olla ikkunat pois paikoiltaan rauhassa ja maalit kuivuu nopsaan auringossa. Nyt lähinnä kysyn että missä ihmeen auringossa?
 Totuus on että ei tässä säässä aleta irroittaa kymmentä ikkunaa ja rapsutella karmeja jos on sattuu olemaan sateetonta. Karmit on vielä tarkoitus maalata pellavaöljymaalilla joka kuivuu todella hitaasti, lämpö ja valo edistää kuivumista mutta muutama päivä menee joka tapauksessa yhden kerroksen kuivumiseen.
 Maali on jo ostettu, pellavaöljymaali kyllä säilyy ensi kesään, ei hätää. Itseäni vain harmittaa katsella ruskeita karmeja kun tiedän että ne voisivat jo olla ulko-oven väriset.
Keväällä ostetun puutarhakaluston tuolit ovat aika usein nojallaan seinää vasten, sateelta suojassa räystään alla. Pöytä reppana saa olla oman onnensa nojasssa. Muutaman kerran on saatu nauttia ateria ulkona ja istuskeltu tuoleissa mutta ei mitään normikesän tahtiin.

Viikonloppuna on sitten sateesta viis, maalaan silti aitan kaidepuut jos mies vain ehtii tehdä niihin koristelut valmiiksi. Onneksi on navetan yliset jonne on ennenkin viritelty maalaustelineitä sateen takia.


17 kommenttia:

 1. No hei, mikäs kiire nyt teillä! Omaan silmään ne vaan osuvat, minä näen kauniin verannan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä onneksi ole kiire :) Onhan karmit jo kaksi vuotta odotelleet kunnostusta. Ikkunat sentään on jo tehty.

   Poista
 2. Suosilla vaan ens kesään, onhan teillä tässä jo enemmän kuin tarpeeks projektia yhdelle kesälle! Ihan samaa mieltä kuin Elise, veranta on jo nyt niin uskomattoman kaunistunut entisestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kaunis, vielä kun joskus sisäpuoli on siinä kuosissa missä sen haluan olevan. Mutta pikkuhiljaa edetään, lasikuistia ei voi raapata sisältä kesäaikaan, mutta kunhan syksyllä kylmenee otan taas pari panelia käsittelyyn.

   Poista
 3. Ihanat karmit ja julmettu urakka. Meilläkin maalattiin mökin ikkunat kesällä, mutta se ei ollut ihan noin mittava näpertely. Ison talon ikkunat kerran hioneena voin sanoa, että ei enää ikinä! Tai katsellaan 10 vuoden päästä miltä silloin tuntuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunoiden kanssa näpertely oli melko mittavaa :D onneksi se on tehty pari vuotta sitten. Karmit jäi silloin tekemättä kun pukkasi talvea päälle, ikkunatkin on vain väliaikaisin systeemein kiinni = nauloilla.

   Poista
 4. Kauniinmalliset ikkunat on kuistissa. Hyvinhän nuo menevät ensi kesään. Itse en olisi huomannut ajatellakaan ruskeaa väriä karmeissa. Onko ovi vanha? Me jouduimme teetämään uuden ja tahtoo turvota aika lailla syksyisin ja talvisin. Teidänkin ovi taitaa olla 130 cm leveä kokonaisuudessaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruskeaa onneksi pilkottaa vain vähän. Ovet eivät ole sen vanhemmat kuin jostan ehkä 1970-luvulta. Tosin ne on vanhaan malliin tehdyt. Alkuperäiset ovet on tallessa mutta katsoimme ettei niitä kannata asentaa tuohon kun "uusi" ovi on ihan hyvä kunnostuksen jälkeen. Ovissa oli paneelit päällä mutta poistimme ne ja maalasimme ovet. Piti ihan käydä mittaamassa leveys, on n. 125cm kokonaisuudessaan ilman karmeja.

   Poista
 5. Tervehdys! Tosi kauniit ikkunat. Ja hauskat oli nuo ilmakuvat puutarhasta. Teillä on kyllä valtava puutarha, miten saatkin pidettyä sen niin siistinä! Meillä piha on taas ihan räjähtänyt, niin käy joka kesä näihin aikoihin, alkukesästä kuvittelen aina että olisi homma jotenkin hallussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhan siistinä pitoon on pari niksiä. Yksi on se että mies leikkaa nurmikot ja siistii trimmerillä ne paikat mihin leikkuri ei tehoa. Ja sitten minä kitken, kitken ja kitken. On lempipuuhaani (jonkin sortin hullu?). Ja kun kitken ahkeraan niin jossain kohta rikat luovuttavat ja saan hetken rauhan.
   Mutta on meilläkin pahoja paikkoja, hedelmätarha ja etenkin vatut on sellaiset jossa rikat meinaavat ottaa vallan.

   Poista
 6. Enpäs edes huomannut noita ruskeita karmeja ennen kuin luin. Tuo sisäänkäynti on kokonaisuudessaan niin kaunis.
  Enempää ei ehdi kuin ehtii.
  Tosi ripeästi siellä hommia tehdään.
  Luonto panee nyt vähän kapuloita rattaisiin tänä kesänä noissa maalausurakoissa.
  Saa nähdä saadaanko mekään saunan pukuhuoneen ikkunoita maalattua tänä kesänä vaikka niin suunniteltiin talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on että eniten häiritsee omaa silmää :) Samalla kun maalaan karmit niin laitan ikkunoihin takaisin niistä puuttuvat saranat. Lasikuistin ikkunoista peräti neljä on avattavaa mallia ja haluaisin ne sellaisina pitää. Voisi sen jälkene pitää kuistia vaikka yhtenä kasvihuoneena, nyt on huono kun ei saa kunnon tuuletusta.
   Mutta ehkä ensi kesänä :)

   Poista
 7. Veranta on niin kaunis koristelteellisine ikkunoineen, että varmasti karmit harmittavat lähinnä itseäsi. Tiedän tuon tunteen, kun haluaisi tarttua toimeen, mutta joku ulkopuolinen asia estää. Siksi en sano, että tee nyt tai tee myöhemmin. Sitä tekee kuitenkin niin, kuin itse parhaaksi näkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos elokuussa on kaunista niin saatan ottaa työn alle. Tai sitten aitassa on riittävästi puuhaa. On mukava toisaalta kun ei ole pakko mihinkään :)

   Poista
 8. Voih, kuulostaa niin tutulta. Minullakin on kaikenlaista, mikä odottelee hellesäätä, mutta ei kun ei. Enää en usko, että tänä kesänä sellaista kunnolla kuivaa kautta tuleekaan. Meillä on ollut ennätysvähän sadetta verrattuna muuhun maahan, mutta silti aurinkoisinakin päivinä tulee aina jokunen kuuro kuitenkin, mikä estää sellaiset pitkäkestoisemmat ulkotyöt. Samalla huomaan, että kyllä edellisinä kahtena kesänä oltiin kyllä todella onnekkaita säiden suhteen. Meidän suurimmat maalausurakat ajoittuivat juuri viime kesään. Toivottavasti sinne teille tulisi kuiva ja aurinkoinen syksy - ehkäpä sinulla löytyy rako silloin toteuttaa maalaustyöt? Tai sitten vaan suosiolla ensi kevääseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä viime kesänä kesäkuu oli aivan katastrofi mutta muu kesä pelasti paljon. Tänä kesänä kaikki on ollut samaa paitsi kesäkuussa satoi täällä tosi vähän. Silloin olisi voinut toki maalata, mutta ajattelin odotella lomia. Nyt on loma mutta ei säitä:)
   Aina ei mene putkeen mutta eiköhän ensi vuonna saada uusi kesä.

   Poista
 9. Todella kauniit ikkunat, vaikka niissä varmasti riittää askartelemista.
  Tuo tuolien nojailu näyttää todella tutulta. Meilläkään tuolien pehmusteet tai muut ulkokamat eivät ole päässeet ulkoilemaan kuin muutamiksi tunneiksi joinakinpäivinä. Niitä täytyy kanniskella edes takaisin. Ei ole ollut myöskään maalauskelejä liiaksi. No, ehkä vielä elokuun päivinä saadaan istuskelu ja maalausilmoja, toivottovasti...

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)