maanantai 20. heinäkuuta 2015

Osta ilmakuva

Meillä käy pihassa lähes joka kesä ilmakuvien myyjä. Toistaiseksi emme ole ostaneet, tekosyitä on riittänyt, kuten keskeneräinen talon ulkovuori, maalaamaton talon katto tai repsottava aitan katto. Kuva olisi ehkä jo hankittu mutta minua vähän häiritsee ettei meillä ole sellaista vanhaa ilmakuvaa mikä löytyy lähes joka vanhan maalaistalon seinältä. En tiedä onko sellaista edes koskaan otettu. Mitä tekee uudella jos ei ole vanhaa vertailupohjaksi.

Vaan nyt on yhdenlaiset ilmakuvat, mies napsi kännykällään yhtenä päivänä kuvia aitan katolta. Olkaa hyvät, näin linnut näkevät Arvilan puutarhan.
Luumulehto, risuaita ja sen päädyssä salainen puutarha. Vasemmalla pilkottaa kasvimaata.
Vanhan kaivon pumppuhuone, uusi nurmikko ja toinen kivimuuri. Uusi, isompi kasvihuone tulee kivimuurin jatkeeksi sitten joskus. Nurmikolla näkyvä hevosenkenkä on syreenimajan alku jota ei sittenkään tullut.Aitan harjan yli talolle ja saunalle päin. Vasemmalla näkyy hedelmä- ja marjatarhaa.


Hedelmä- ja marjatarha. Uudet omenapuuni näyttää ihan onnettomilta, mutta pieniähän ne vielä ovat. Laatikoissa on pensasmustikka, kaaret on verkkoja varten, ne pitäisi jo viritellä paikoilleen. Isot pöheiköt on keltainen ja punainen vadelma.


Palataan vähän oikealle josta löytyy kasvimaa. Tyrin penkki on istutus tuossa alhaalla, eipä ole koolla pilattu, sanoisin näin linnun silmin.


Viimeisessä kuvassa koko kasvimaa. Oikeassa reunassa pilkottaa risuaita ja luumulehto. Pihan korkeuseroista johtuen, ja suurista puista, ei aitalta näe yläpihalle tai arboretumiin. Jos ne haluaisi kuvata, pitäisi kiivetä navetan katolle. Navetan päädyssä on ikkunat, mutta niiden läpi ei kuvia oteta, niissä on ikilika.

Kuvat näytti sen, että äkkiä lisää puita tänne alapihalle. Huomenna aion heti siirtää kivijalan vierestä muutaman koivun ja kuusentaimen nurmikon reunoille kasvamaan. Kymmenen vuoden päästää saadaan siten jo ihan erilaiset kuvat.

edit. Toivottavasti kuvat nyt näkyvät. Poistettu ja lisätty uudestaan.31 kommenttia:

 1. Hö, kuvat eivät näy, mutta se voi johtua pätkivästä netistäni.
  On onni asua saarella, jonne ei kukaan kaupunstelija vaivaudu tulemaan - olisi vähän epäkustannustehokasta matkustaa monta tuntia laivassa vain saadakseen myytyä ehkä kaksi kuvaa tai yhden pölynimurin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitäisi näkyä, siirsin iphoton kautta kuten yleensä. Harvoin meilläkään ketään käy mutta ilmakuvakauppiaat tuntuvat olevan sitkaita :D

   Poista
  2. Nyt näkyy :-) Ooh, ollapa lintu!

   Poista
 2. Ei näy kuvat täälläkään. :/

  VastaaPoista
 3. No voihan sanonko mikä! Yritetään uudestaan, kuvat on kopioita, ei omasta iphotosta siirrettyjä. Minulla ne näkyvät!

  VastaaPoista
 4. Hyvin kuvat näkyvät. Kaunis hyvinhoidettu piha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaukaa kun katsoo niin rikkaruohot ei näy :D Ei vaan, aikahyvin on hoidettu, marjatarha on se paikka mikä on ollut vähän hunningolla tänä kesänä.

   Poista
 5. On teillä valtavan kokoinen tuo alapiha ja todella kaunis. Puita kyllä näyttää mahtuvan vielä lisää. On varmaan hienoa nähdä työnsä jälki ja näin suurina kokonaisuuksina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se tilava etenkin nyt kun tuli uutta nurmikkoa lisää yhden omakotitalotontin verran. Nyt pitää saada äkkiä puita lisää.

   Poista
 6. No nyt ne ihanat maalaismaisemat näkyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on aidot maalaismaisemat, naapureitakin on ihan lähellä mutta jäävät kaikki toiseen suuntaan.

   Poista
 7. Puita ja jotain suuremman kokoista kasvia. Kauniilta teidän piha ja puutarha näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti lisää puita ja kookkaita pensaita! Kuvista näkee hyvin miltä näyttää kun puutarhaa aletaan tehdä vanhasta pelto- ja laidunmaasta. Ei siellä kasva mitään heti :)

   Poista
 8. Kylläpä näkyy hienosti kaikki aikaansaannoksenne. Me saimme juuri sattumalta ilmakuvaa tilastamme, kun siskoni mies tuli kylään. Hän tarjoaa ilmakuvapalveluita, mutta kuvasi toki omaksi ja meidän iloksemme tilan pyytämättä. Emme ole vielä saaneet materiaalia itsellemme nähtäväksi, mutta mielenkiinnolla odotan! Tällainen perspektiivi on aina kuitenkin poikkeava ja siitä - kuten näistä sinun kuvistasi - näkee niin hyvin kokonaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ammattilaisen ottamat kuvat onkin ihan toista luokkaa! Ilmakuvista näkee hyvin kokonaisuuden ja meillä ainut tilaisuus saada kaikki rakennukset samaan kuvaan.

   Poista
 9. Näyttääpä hienolta! Olette saaneet paljon aikaan. On varmasti ihanaa, että tilaa on vaikka mille unelmille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmia on pää pullollaan, jos edes 10% toteutuu niin olen tyytyväinen. Ei yksi ihminen kaikkea ehdi :)

   Poista
 10. Nää on upeita kuvia! Katolta näkee kokonaisuutta paremmin. Teillä on hieno piha. Kun meille tehtiin talkoilla tuota uuden puolen kattoa, kehuivat lähes kaikki talkoisiin osallistuneet pihaa, kun se näyttäytyi katolta aiva erilaiselta. Kimmo lupasi ottaa kuvia, kun en itse katolle uskalla. No, siitä on kohta kolme vuotta ja kuvat vielä puuttuvat :) Täytyy kai muistutella asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt patistat kiipeämään katolle, teidän pihasta saa huikeita kuvia katolta päin.

   Poista
 11. Olettepa tehneet valtavan työn pihan kanssa. Näyttää mukavalta kun kaikki 'toiminnot' on ryhmitelty omille alueilleen. Tuo "porttikongi" on myös ihana. Mikä köynös siinä kasvaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alueita on tarkoitus yhdistellä kasvien avulla pikkuhiljaa toisiinsa, kuitenkin pitäen alueet omanlaisinaan. Kiinanportissa kasvaa humala, lempiköynnöseni, aina rehevä ja kasvaa ihan itsestään.

   Poista
 12. Ison työn olette tehneet! Kyllä tuota kelpaa katsella. Todella kaunis.

  - Maria

  VastaaPoista
 13. Hienoja ilmakuvia! Hahmottaa tonttianne ja uusien kivimuurien kokoa ja sijaintia paremmin. Tilaa teillä riittää. Oletko ikinä ottanut askelmittari lukemaan, jos ryhdyt puutarhahommiin? Joskus mainitsit, että välillä tarvittavat välineet ovat toisella puolella pihaa (meillä on sama homma, mutta kun tilaa on niin paljon vähemmän, tulee matkaakin vähemmän).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaa riittää. Maan kamaralla kivimuurit näyttää kookkailta, mutta ilmasta käsin ihan pieniltä. En ole koskaan testannut askelmittaria, meillä ei taida olla sellaista, mutta helposti kävelen päivän aikana kilometrejä jos teen puutarhahommia. Kivimuurilta navetan kulmalle missä säilytän työkaluja on matkaa lähes 100m. Ja samasta työkalupisteestä on matkaa lantakasalleni aboretumiin ehkä samaiset 100metriä. Ei tarvitse montaa keikkaa heittää kun on kävellyt kilometrin. Monesti kuljen kottikärryjen kanssa ja kyydissä on tärkeimmät välineet vaikka en ole varma tarvitsenko niitä. Ei aina joudu hakemaan jos tarve tulee :)

   Poista
 14. Meilläkin Uudellamaalla käy aina silloin tällöin ilmakuvakauppiaita. Kerran eräs kauppasi uuden lisäksi myös vanhaa, 1950-luvun ilmakuvaa talostamme. Kaikki vanhemmatkin kuvat ovat kuulemma arkistoituna heillä. Taisi olla tämä firma http://www.suomenilmakuva.fi/ Kannattaa kysellä varmaan tuolta, jos vanhemmat ilmakuvat kiinnostavat. Ehkä myös kyläläisiltä voi kysellä tietävätkö he, onko kylän taloista ylipäätään otettu vanhempia ilmakuvia. Hinnat noissa firmoissa ovat kyllä melko suolaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kylällä on otettu taloista ilmakuvia paljonkin, olen nähnyt useamman.

   Poista

Kiitos kommenteista :)