maanantai 2. maaliskuuta 2015

Vaaleanpunainen kielo

Puutarhahaukka pääsi Tallinna valloilleen kun huomasi, että sielläkin oli saapunut kauppoihin siemenpussit, multasäkit ja kaikki muu puutarhaan liittyvä. Daalioitten ja muiden juurakoiden seasta osui silmiini hennon vaaleanpunainen sävy. Herttinen sentään, myynnissä oli vaaleanpunaisen kielon juurakoita, ihan siinä ruokakaupan valikoimissa.  Kahdella juurakolla oli hintaa n. 4,5 euroa.
 Tässä kohtaa tarvitsen teidän muiden puutarhurien neuvoja. Onko kielot parempi istuttaa nyt heti sisälle ruukkuun, vain onko parempi odotella että saan ne istutettua keväämmällä suoraan maahan? Juurakot ovat ilmavassa pussissa turpeen seassa.
Ostin varmuudeksi kaksi pussia jos vaikka kannattaa kokeilla molempia tyylejä. Ja jos saan kaikki neljä juurakkoa hengissä pidettyä, niin ajattelin, että saan neljällä juurakolla kokeiltua kieloja vähän eri paikoissa puutarhaa. Paremmat mahdollisuudet siihen, että edes yksi viihtyisi meillä.

Ja vinkiksi muille matkaajille, siihen sataman Rimiin jäi vielä muutama pussi.

11 kommenttia:

 1. Voi elämä, nuo ei voi olla mitään muuta kuin ihania!!! Kielo on ihan kärkipäässä mun kaunein kukka-listalla.

  Näin keväisin kun siemen- ja multapussit ilmestyvät kauppoihin mun pihakuume kasvaa huippulukemiin. Voihan parvekkeella jotain kasvattaa, vaan ei siinä oikein pääse multaterapioimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kielot on minullakin kärkipäässä. Toukokuussa on tavoitteena löytää Türista sellaien ihmeellisyys kuin kerrottu kielo. Multa on hyvää terapiaa :)

   Poista
 2. Mä en yleensä tykkää vaaleanpunaisista kukista, mutta olen suunnitellut, että kieloja haluan kyllä myös vaaleanpunaisina :) Ja voikukkia! Mutta vasta sitten, kun ne saavat sen keskustankin muuttumaan vaaleanpunaiseksi... Ihania ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas olen ihan hulluna vaaleanpunaisiin kukkiin, muutkin käyvät kunhan eivät ole keltaisia. En tiennytkään, että voikukkia on vaaleanpunaisina. Niitä keltaisia hävitän joka vuosi, ja seuraavan vuonna on taas kaikki nutkat täynnä.

   Poista
 3. Oi, suloinen löytö. Toivottavasti olet löytänyt istutusvinkkejä. Minä en ainakaan osaa neuvoa. Joskus aikoinaan istutin kielot syksyllä, kun löysin puutarha-alesta. Monivuotisia ovat kuitenkin, niin luulisi niiden kestävän kylmääkin, jos vain löydät sulan paikan. Eihän ne juurru kuitenkaan ennen kasvukauden alkua. Ehkä kuitenkin odottelisin vielä hetken ennen ulos istuttamista. Säilyisivätkö vaikka kellarissa? Onnea kieloille. toivottavasti saat ne menestymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ei ole vinkkejä tullut, netissäkin oli vähän. Taidan kuitenkin ottaa riskin ja laitan sisälle ruukkuun kasvamaan. Kieloa näköjään kasvatetaan paljon jouluksi, joten kaipa saman voi tehdä maaliskuussa. Ja muutaman viikon päästä ne varmaan voi laittaa jo uloskin.

   Poista
 4. Me ostettiin kesällä valmis taimi vaaleanpunaisia kieloja.Kauniita. En osaa neuvoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iskin tänään juurakot multaan kukkaruukkuihin. Katsotaan kuinka käy :)

   Poista
 5. Oih, suloisuuden suloisuus, vaaleanpunaiset kielot!! Ihanat. Toivottavast lähtee kaikki tai ainakin osa kasvamaan!! Peukut pystyssä täällä;)

  VastaaPoista
 6. Miten suloisia, olisi lähtenyt minunkin ostoskoriini jos olisin noihin tötmännyt.

  VastaaPoista
 7. Jäädäämpä odottelemaan josko joku osaisi vastata tuohon kysymykseesi. Itsekin mietein samoja kukkasia, sillä niitä kasvaa meillä jo "luonnostaan" yhden puunrungon juurella. Luulen siis että siinä viihtyisi itsekasvattamatkin. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)