maanantai 9. maaliskuuta 2015

Ei vaan meillä

Kateudesta vihertyneenä katselen ja luen muiden blogeista haravoinneista, puutarhan kevättöistä ja kukkaan auenneista sipulikukista. Ei vaan meillä. On lunta, jäätä, vettä, kylmää ja vielä niin talvista. Tosin, tämän päivän auringonpaiste ja pieni tuuli sai aikaan lumipeitteen ohenemista ihan silmissä.
 Ja kun ottaa sopivan kuvakulman, saa yhteen kuvaan mahtumaan vihreää ihan kivasti. Kuvasta ei näy, mutta alareunan perennapenkistä bongasin jo ekat pionin piipot taivasta kohti kurkottamassa. Ja samassa voi todeta, että ainakin yksi viime kevään Türin pioneista on toistaiseksi hengissä.
 Ja kasvimaalla tein tällaisen löydön! Valkosipulit ovat ensimmäistä kertaa lähteneet kasvuun lumipeitteen alla. Siitä taisi olla apua, että lannotin nämä erittäin runsaalla kanankakalla ja laitoin sipulit maahan todella syvälle. Vielä kun saisi satoa edes vähän.
 Kaikki ei ole mennyt ihan putkeen, ennemmin päin jänöä. Tuossa nurmikon reunassa on viime kesänä istutettu lehtipuuaidanne jolle on käynyt huonosti. Jänikset ovat pentele syöneet kaikki koivun ja isotuomipihlajan taimet. Ihan jokaisen. Kyllä kuulkaa harmitti kun huomasin. Ja harmittaa vieläkin. Nyt täytyy kaivaa syödyt taimet pois, täytyy yrittää löytää riittävä määrä ensiluokkaisia koivuntaimia omasta pihasta, kaivaa ne ylös ja istuttaa tähän. Sekä pyytää ystävältä, vieläkö hänellä olisi ylimääräisiä isotuomipihlajan taimia puutarhassaan. Ensi talveksi teen bunkkerin taimien ympärille, tai sähköaidan. Saa pupujussikat kyytiä, ruokkikoot ittensä muitten puutarhoissa.
Kyllä se kevät kohisten tulee, tai meidän pihassa pitää sanoa liristen. Pientä puroa on siellä täällä ja olipa pieni tulvakin. Nuorin poika ulkoili koulun jälkeen ja oli saanut päähänsä viedä kiviä siltarumpujen päihin tuossa pihatiellä. Tietäähän sen miten kävi, kohta oli tie veden vallassa. Vaan kivaa oli ja vaatteet sen näköiset kun sisään palasi. Ja isänsä teki hetken töitä, että patorakennelmat oli purettu.

12 kommenttia:

 1. Teillä sentään on vähän jo maata näkyvissä. Meillä on vielä lunta ihan riittämiin. Haikeana saa katsella toisten kevättöitä, kun itsellä on lähinnä pihan hiekottamista liukkauden estämiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin hiekotettiin viikonloppuna, ja lanattiin tieltä pahimmat loskat pois. Jälkimmäinen kannatti, nyt on lumeton tie, vaikkain vastapainoksi mutainen kuin mikä. Savimaa puskee hiekka- ja sorakerroksen läpi joka kevät. Lisätään puuhalistaan yksi hiekkatien kunnostus.

   Poista
 2. Minäkin katsoin, että teillä kuitenkin näkyy jo ihanasti maata! ♥

  Ihaile meidän pihaa, tänään otettu kuva:
  https://farm8.staticflickr.com/7600/16144610484_4692441a66_z.jpg
  Aijai, kevät niin loistaa kuvassa! :D
  Lunta järjestäen 40-50 cm koko piha täynnä, uh!

  Tämä on aina joka kevät samanlaista, naapureilla ja ylipäänsä täällä päin joka puolella on jo melkein tai täysin lumetonta, kun meidän pihassa on yhä täysin talvi päällä vielä pitkään. Tuttuja jaksaa aina naurattaa ja kyläläisetkin naureskelevat meidän "erityispihalle" mutta itseäni ei naurata kamalasti, kun haluaisin kevään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on niin malttamaton tähän aikaan vuodesta, sormet syyhyää päästä haravoimaan, istuttamaan ja nuuhkimaan kevään kukkia. Tervetuloa lukemaan blogia!

   Poista
 3. Voi! Tuostahan ei ole kuin pieni tovi siihen, ettei lunta ole enää senttiäkään. Sääihmiset lupaavat lämpimiä. Humaus vaan ja Päivänpesässä on kevät täydessä tohinassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos yhtä lämmintä on kuin eilen, niin lumettomuuten ei tosiana ole kuin humaus :) ja toinen humaus tarvitaan että saadaan pihasta kuiva.

   Poista
 4. Jee, äkkiä ne lumet lähtee sitten kun osuu sopiva sää! Ja voihan poika ja vesileikit, kyllä ne vain lapsena oli ihan parasta elämässä :-) (ja itse asiassa joskus vieläkin)
  Voi hitsi, ehkä ne taimet kuitenkin vielä lähtisi versomaan, jos juuret on tallella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat keksii kaikenlaista :) mutta teen minäkin niitä puroja. Ihanaa puuhaa!
   Taimet saattaa lähteä versomaan, mutta koivut ainakin on vaihdettava, muuten niistä tulee kaksilatvaisia ja haluan yksilatvaiset. 12 taimea, suht samankokoista pitäisi löytää omasta pihasta.

   Poista
 5. Kyllä se kevät sieltä tulee! Minäkin tässä yritän toppuutella rapsimisfiilistä, koska meilläkin on ihan märkää, vaikka lumet jo hävisivät. Nythän on kuitenkin vasta maaliskuu ja luntakin voi vielä tulla! Mutta nautitaan näistä pienistä kasvun ihmeistä! Pupuille hus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on tosi märkää vaikka lumet lähtisivät. Ja todennäköisesti saadaan vielä monta kertaa räntää, lunja ja jäätä taivaalta. Mutta kun mieli on niin malttamaton :)

   Poista
 6. Mulle tuli tänä vuonna vähän haikea mieli, kun lumet alkoivat sulaa jo helmikuussa. Johtuu varmaan siitä, että kaikki talviloman hiihto- ja luistelusuunnitelmat menivät puihin. Ja melkein ärsyynnyin kaikista keväthehkutuksista. Mutta eilen auringon paistaessa ja lumen sulaessa ihan silmissä tuli ihan toinen olo. Se pieni kateus kaikista pihapuuhajutuista ja harmitus kun oma piha on vielä paksun lumen peitossa. Toisaalta mulla olisi vielä paljon sisällä tekemistä ennen kevätpuuhia, toisaalta tekee mieli ulkotöihin. Hankala yhtälö. Meillä on pihalla paljon enemmän ja paksummin lunta kuin teillä, joten ei vielä pääse haravoimaan tai mitään muutakaan tekemään. Äkkiähän nää lumet häviävät kun sulaminen alkuun pääsee. Tällekin viikolle on luvattu pelkkää plussaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on sisäpuhaa vielä vaikka mitä, kevätsiivoukset ja muut kaikki kesken. Ja harrastukset vielä iltaisin, ei nyt olisi edes aikaa puutarhalle. Ja toisaalta hyvä jos ei kevät tule liian aikaisin, niin ei vie pakkahen ja halla liian arkoja kasveja.

   Poista

Kiitos kommenteista :)