lauantai 21. maaliskuuta 2015

Siivousvinkki

Keittiöön kertyvä rasvapöly on ällöä. Se kerää itseensä likaa kuin sieni, ja on hankala poistaa. Meillä kolmantena yhtälössä on noki jota väistämättä tulee uunilämmitteisessä talossa. Eikä meillä tuvassa ole lämmönlähteenä muuta kuin puuliesi ja leivinuuni. Molemmat lämmityskaudella jokapäiväisessä käytössä.
Ylläolevasta syystä en niin kovin rakasta keittiön avohyllyjä ja avoimia kaapinpäällysiä. Silti meillä on molempia. Syystä että tuvassa on huonekorkeus yli kolme metriä ja kalusteita on turhaa jatkaa kattoon saakka. Ja vanha, talon alkuperäinen astiahylly oli ihan ehdottomasti saatava tupaan käyttöön entisöinnin jälkeen.
Mutta, minulla on salainen ase pölyä ja likaa vastaan. Se on sanomalehti niiden kaappien päällä jonne silmä ei näe. Sanomalehti on helppo vaihtaa kevätsiivouksen yhteydessä, heittää uuniin ja laittaa uusi tilalle. Ja säästyn pyyhkimisen vaivalta, ainakin suuremmilta osin. Jäljelle jää kyllä vielä kaikkien purkkien ja purnukoiden pesu pölystä ja liasta kerran vuodessa. No, jotain oheispuuhaa on keksittävä kun puutarhaan ei vielä pääse. Tuvan suursiivous alkoi tänään, eikä sitä tehdä yhdessä päivässä.

14 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Meilläkin käytetään sekä leivinuunia että puuhellaa, joten nokipölyä kertyy.
  Hyvää ja aurinkoista kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Olipa hyvä vinkki, taidan ottaa käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyttöön vaan, vielä jos jaksaa laittaa lehden tai paperin joka on tisamlleen kaapin kokoinen, mun sanomalehdet jäi tällä kertaa vähän vajaaksi.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Yoimii, ja ei niitä papereita tai lehtiä kukaan näe korkeiden kaappien päältä.

   Poista
 4. Täytyypä kokeilla vinkkiäsi. Rasvainen pöly keittiökaappien päällä on hankalaa pyyhittävää. Siihen hommaan pian pitäisi ryhtyä. Huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin inhoan sen pyyhkimistä, mutta papereiden kanssa ei tarvitse!

   Poista
 5. Loistoidea! Meillä salissa katosta tippuu vielä sitä vanhaa eristehiekkaakin, joten kaappien päällisten putsaaminen on xtrahönöä. Tämä vinkki on todella tarpeen!

  Jos ehdit, niin voitko tulla tuonne mun puolelle aitaa kertomaan vielä siitä tomskujen salaojaputkijutusta :) Mulle jäi hieman epäselväksi (aloittelija), että missä järjestyksessä ne sinne koriin laitetaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meilläkin sitä mujua tulee tietyistä paikoista alas, on eri rasittavaa töhnää :D
   Minä tulen kertomaan tomaatin salaojituksesta!

   Poista
 6. Ihan tosi, hyvä idea! Taidankin kokeilla samaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa laittaa, selviää pikkasen vähemmällä :)

   Poista
 7. Hei tuohan on aivan mahtava idea! Meillä on sama ongelma, kun kaapin päällykset huitelevat korkealla kolmimetrisissä huoneissa. Siksipä olenkin jättänyt kurkkaamatta sinne kovin usein. :D Nyt täytyy ottaa vinkki käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konsti on hyvä helpotus siivoukseen, kaapinpäällyset tuntuu jotenkin oikein imevän kaiken pölyn päällensä.

   Poista

Kiitos kommenteista :)