keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Possut pois

Possunpunainen sohva vietiin heti tammikuussa entisöintikurssille. Siellä sohva sai kuivua ja lämmetä rauhassa viikon verran, ja sitten aloitin työni sen kanssa. Jatkoin siitä mihin jäin omassa autotallissa, eli maalinpoistoa kuumailmapuhaltimella. Kolosten rapsuttelua raapalla, ja hiomista hiekkapaperilla.
 Possunpunaista on vielä vähän muistona sohvan sisäosissa ja sinne saa jäädäkin uuden maalikerroksen alle. Pinkki on niin vahvassa, että sitä on turha poistaa koska sohva joka tapauksessa maalataan.
 Kannen tilalle tulee pari patjaa jolloin tästä tulee samalla myös vierassänky, ei tosin kellekään kaksimetriselle vieraalle. Keskenkasvuiset mahtuu kuitenkin hyvin.
Sohvan pintakäsittelyn päätin tänään. Koska sohvassa on ollut tuon ruskean sävyn päällä ootraus ennen lukuisia uudempia maalikerroksia, tulee sohvasta jatkossakin ootrattu. Ikinä en ole ootrausta tehnyt, mutta kurssi on juuri tätä varten, aina voi oppia uutta. Ootrauksesta tulee hyvin tumma, lähes musta. Kuvioita en vielä tiedä, todennäköisesti jotain talonpoikaista, ei mitään mahonkijäljitelmää. Sen verran opin ootrauksesta jo tänään, että ensi kerralle tarvitsen mukaan pohjamaalin. Ootraus tehdään sen päälle kotikaljalla. Viimeinen kerros on lakkaus tai jokin perinteisempi käsittely.

En malta odottaa ensi tiistaita jolloin pääsen jo pohjamaalia tekemään, siitä viikko ja pääsen kokeilemaan ootraamista. Talviloma tuo pienen tauon, mutta se hyödynnetään kuivumiseen.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Toivotaan :) Ootrausta en ole koskaan edes kokeillut, mutta ei kait sitä ole mahdotonta amatöörientisöijänkään oppia.

   Poista
 2. Kaunis <3 Minäkin tykkäisin kunnostaa vanhoja huonekaluja, jos siihen riittäisi aika. Ehkä sitten joskus kun lapset ovat vähän isompia. Ihanaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös tykkään tuon sohvan muodoista, piti vain nähdä sen pinkin kerrostuman alle. Ehdottomasti kannattaa aloittaa oma harrastus, minulla ei muuten pää kestäisi kun olen kotona töissäkin. Entisöinnissä käyn yhden illan viikossa, aloitin kun nuorin lapsi oli 1v. Nyt täyttää jo 9 vuotta.

   Poista
 3. Onpa kaunis sohva! Lopputuloksen kuvia odotellessa! :)
  Mulla olis pari vuotta sitten ollut mahdollisuus saada ilmaiseksi vastaava kapistus. Sydän itki verta kun piti kieltäytyä...meillä ei kerta kaikkiaan ole tilaa... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi itkenyt minunkin sydän <3 Meillä onneksi saa aina sysättyä navetan ylisille jos ei heti mahdu kotiin. Siksi näitä hamstrauksia tulee aina välillä vastaan. Tästä sohvasta maksettiin, mutta vanhaksi puusohvaksi todella vähän, etenkin kun saatiin vielä ryijy kaupanpäälle.

   Poista
 4. Aika iso työ. Mielenkiintoista nähdä uusi väri ja ootraus, kun työsi valmistuu.
  Minäkin olen jokunen vuosi sitten ollut työväenopiston entisöintikurssilla. Minulla oli siellä ensin pienempiä töitä, mutta sitten kunnostin tuollaisen vanhan sohvan. Pystyin vain aloittamaan sen kurssilla ja sitten tein loppuun kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taitaa olla entisöintihistoriani kookkain työ. Nyt pitäisi käydä valitsemassa ja ostamassa pohjamaali, kun vain ehtisi.
   Minulla kävi sohvan kanssa toisin päin, aloitin kotona ja kurssilla teen loppuun, jos suinkin vaan aika riittää :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)