maanantai 9. helmikuuta 2015

Eteisen valaisin

Uskon vahvasti siihen, että tietyt esineet tulevat vastaan ilman aktiivista etsintää. Siksi en etsi tulevaa kampauspöytääni etsimällä, kyllä se vielä löytyy ja tulee eteen sopivassa kohtaa. Eteisen valaisimen kanssa oli sama juttu. Välillä selasin netistä huutokauppa- ja torisivuja, kirppareilla kuljin silmät auki, ja ajattelin, että kyllä se kattolyhty jostain löytyy tai kohdalle sattuu.  Kesällä mies löysi kirpparilta vitosella Tynell:n valaisimen, ja mietimme sitäkin eteiseen. Mutta sopuun ei päästy, toinen halusi Tynell:n ja toinen säilyttää jo katossa olevan valaisimen. Annoimme kokoa valaisin asian olla.

Mutta lauantaina Se löytyi. Juuri sellainen kattolyhty josta olen unelmoinut, oikeastaan tämä oli jopa kauniimpi kuin uskalsin edes ajatella. On hiotut lasit, kaikki osat tallessa ja paikka kolmelle polttimolle. Ja se kaikkein tärkein, hinta varsin kohtuullinen verrattuna nettimarkkinoiden maksettuihin hintoihin. Ja valaisin tuli vastaan ihan sattuman ansiosta ihan kuin olisi odottanut juuri meidän eteiseen pääsyä.
 Meinasin kiljua riemusta kirpparilla vaikka piti näyttää ihan muuta. Sillä katsokaapa valaisimen kaaria, ja seinän yläosan koristemaalausta. Miten käyvät toisiinsa ja noudattelevat samaa teemaa.
 Valaisin on umpimessinkiä, painava kuin mikä. Korkeus on vielä huono, mutta joku on joskus vienyt ketjusta palaset jotta valaisin käy matalampaan huoneeseen. Eteisessä kun on korkeutta vanhaan tyyliin liki kolme metriä niin tarvitaan lisää ketjua. Sen jo selvitin, että uusia messinkilenkkejä saa hankittua kohtuuhintaan. Tarve on lisätä pituutta parisenkymmentä senttiä. Kunhan ketjua on jatkettu, otan valaisimesta lisää kuvia.
Jos valaisimeen voi rakastua, niin minä rakastuin tähän. Patinaakin juuri niin kuin pitää, en pyyhkinyt kuin paksun pölykerroksen pois ja jätin kiillottamiset väliin. Kyllä kannatti odottaa.

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin on, tuntuu vaan etten saanut vielä kunnolla kuvatuksi valalsimen upeutta. No, kunhan saadaan ketjua lisää.

   Poista
 2. Mahtava löytö. Onnea! Joskus oikea vaan sattuu kohdalle aivan yllättäen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus ne vaan tulee kohdalle, kuten kesällä komuutti ja tuolit eteiseen, tai vuosia sitten puusohva jota nyt kunnostan tai isännänhuoneen sohvakalusto.

   Poista
 3. Aivan ihana!! Kelpais kyl miullekkin mein aseman kattoon.

  t. eläinhattu Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin ihana kuin mikä, voittaa jopa sen Tynellin. Kävisi asemankin kattoon, ehkä johonkin entiseen odotustilaan. Joskus olen nähnyt noita myytävän hallilampun nimellä.

   Poista
 4. Voi ei, miten täydellinen. Huippuhieno, joten onnea löydöksestä. Sieltä se tupsahti, kun oikein jaksoi odottaa.

  Tuo on kyllä hyvä hankintafilosofia, että vain paras kelpaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain paras kelpaa, no, eteisen matto on kyllä kompromissi. Vaan pitää niitäkin olla :)

   Poista
 5. Siulla on kaunis koti ja hyvä maku =) Mukava seurata tätä blogia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu. Aina yhtä mukava kuulla että blogista tykätään :)

   Poista
 6. Voi ihmettä, tuo on kaunis ja sopii täydellisesti eteiseenne. Ei voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kaunis. En malta odottaa että mies ehti hakea kettinkiin lisää lenkkejä jotta saadaan valaisin alemmaksi ja paremmin esille.

   Poista
 7. Voi miten kaunis voisimpa sanoa että täydellinen.

  VastaaPoista
 8. Voi sentään minkä löydön teitkään.Upea valaisin.Kateudesta vihreänä täällä katselen ;)
  Miltähän vuosikymmeneltä valaisin onkaan ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa ikää. Voi olla uustuotantoakin, mutta hyvin taitava sellainen jos uusi on. Ruuvit on vanhanmalliset ja sähköt vaikuttaa jälkikäteen tehdyiltä vaikka uusituilta. Bukowskilta olen noita katsellut, mutta en ole raaskinut huutaa.

   Poista

Kiitos kommenteista :)