sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Moneymaker, Tiny Tim, Maja, Tigerella, Supersweet ja Gardener`s Delight

Tein jo pientä suunnitelmaa kevään taimikasvatuksen suhteen. Ja taas havaitsin saman ongelman kuin joka vuosi. Kun ostan pussin sieltä, toisen täältä ja kolmannesta paikasta 10 koska maksavat poistossa vain 0,05e per pussi, niin lopulta minulla on aivan mieletön määrä siemenpusseja. Onneksi siemenet eivät kauheasti vanhene vaikka niissä on päivämäärä, ja niillä on helppo ilahduttaa puutarhatöistä pitävää ystävää. Noita viiden sentin pusseja vein ystävälle useita. Tomaatinsiemeniä vaihdellaan muutenkin kun yhdessä pussissa on aina yhtä lajiketta liikaa.
Tomaattia yksinään on 17 pussia, lajikkeet ovat otsikossa. Tänä vuonna panostin erityisesti avomaantomaatteihin (Moneymaker ja Maja) sekä kirsikkatomaatteihin. Ensimmäisiin on syynä kesien epävakaiset säät, ja jälkimmäisiin, se että niitä meillä syödään eniten kesällä.
Siemenet läpikäytyäni totesin, ettei keväällä kauppoihin ilmestyvistä siemenhyllyistä tarvitse ostaa kuin keltaista porkkanaa. Kaikki myyt löytyivät syksyn poistomyynneistä. Yllättävän paljon säästää kun siemenet ostaa alennuksesta. Keltaista porkkanaa en harmikseni löytänyt syksyllä enää mistään, voi olla että on mennyt jo keväällä hyvin kaupaksi sillä keltaista ei ole läheskään jokapaikassa tarjolla. Meillä taas tykätään syödä todella paljon keltaista porkkanaa sekä kasvattaa sitä. Sen kimppuun ei käy samalla tavoin tuholaiset kuin oranssiin porkkanaan, ja maku on aina hyvä.

Eikä tässä kuulkaas ole enää pitkä aika helmikuuhun jolloin voi tehdä ensimmäiset kylvöt!


8 kommenttia:

 1. Jopa sait siemenet edullisesti! Kohtahan sitä päästään jo kylvöpuuhiin. Itselläni taitaa olla vielä viimevuotisia tomaatin siemeniä jemmassa. Keltaista porkkanaa en ole koskaan kasvattanut. Kuulostaa mukavalta tuttavuudelta. Sitä voisinkin kokeilla tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin edullisesti kun sain, niin ihan pakko oli hamstrata, itselle ja ystävälle :)
   Ehdottomasti kannattaa kokeilla keltaista porkkanaa.

   Poista
 2. Toiset naiset shoppaa vaatteita...minä siemeniä. itselläni on suuri peltirasia täynnä siemeniä tälle vuodella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla vähän sama juttu, ennemmin siemeniä kuin vaatteita :)

   Poista
 3. Gardeners Delight on hyvä ja meillä tuli ainakin kasvihuoneessa kivasti tomaattia. Tosi hyvällä hinnalla olet siemenet löytänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 5 centtiä on kyllä tosi vähän siemenpussista. Tuo Delight on minulle uusi tuttavuus, tai en ainakaan muista sitä aiemmilta vuosilta.

   Poista
 4. Oletpa tehnyt hyviä löytöjä! Hyvää loppiaista!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)