keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Ei pysy kevään perässä

Aikaisesta keväästä johtuen havahduin eilen siihen, että en meinaa pysyä kaiken maasta nousevan kasvutahdin ja tämän ihanan lämpöaallon perässä. Mies käänsi jo kasvimaatkin, eikä minulla ole vielä siemenet lajiteltuina ja valmiina. Lantun ja nauriin voisi jo istuttaa kun eivät hätkähdä pienestä pakkasesta.
 Kasvihuone on pesemättä ja sen multa kääntämättä ja kitkemättä. Ja tuo edessä oleva rytöläjä eli kukkapenkki pitäisi purkaa pois.
 Enpä ole ehtinyt siivota edes yrttipenkkiä, olisi syytä tarkistaa mitä siellä on selvinnyt lumettomasta talvesta. Piparminttu nyt ainakin on selvinnyt, sillä oli kasvattunut kivan pitkän juuren laatikon ulkopuolelle.
 Mansikkamaa on siistimättä, rivien väleihin olisi syytä lisätä olkea tai muuta katetta. Enpä ole ehtinyt.
Kasvimaan viereiset perennapenkit on tässä kunnossa. Siis tosi kauniit ja huolitellut.
 Jotain olen ehtinyt. Eilen illalla laitoin lapion heilumaan ja sain luumulehdon yläosan toisen puolen valmiiksi. Ei puutu enää kuin kuorma hiekkaa ja tuvan lattian pehkuja ja niiden sekoittaminen multaan. Ja sitten pääsen istuttamaan. Tosin se multa puuttuu mitä tuohon pitää lisätä, mutta eiköhän sitä jostain saada. Toivottu ainakin on.
Ensialkuun siirrän kuvassa näkyvään ulkokulmaan rohtoraunioyrtin taimet jotka sain naapurista muutama vuosi sitten. Taimet on taas syytä jakaa ja muutenkin paikan vaihto on paikoillaan pois ukonhatun edestä. Tilalle kaipaan jotain matalampaa mikä ei peitä ukonhatun kaunista kukintaa.

11 kommenttia:

 1. Ne on ihania ja samalla selälle käyviä nuo kevään urakat! Ja mieli ei tekisi sisään sitten, kun on päässyt alkuun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkä on jumissa, hartiat ja käsivarret kipeinä, mutta mitä sitä ei tekisi kauniin pihan eteen :) Kyllä huomaa että talvi on löysäilty ja lihakset ovat saaneet vain löhötä.

   Poista
 2. Ihan totta, nyt on jo ehtinyt toivoa voivansa painaa jarrua. Onneksi viilenee ;-)
  Hienot nuo teidän projektit ja rytöiset penkit ihan asiaankuuluvia tähän aikaan vuodesta. Tuolta niiden kuuluukin näyttää ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rytöt kuuluu asiaan, mutta en näin nopeasti etenevää kevättä muista puutarhaurallani. Ja ihan varmasti kaiken ehtii tehdä, oikeasti tästä vain nauttii.

   Poista
 3. Minulla ei ole isoja kasvimaita, mutta sama huomio: nyt tulee poikkeuksellisen aikaisin kaislan niitto eteen ja sitähän ei tajuttu aikatauluttaa vielä huhtikuulle, huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole ennen tarvinnut näitä töitä tehdä huhtikuussa, yhtenä vuonna laitettiin kasvimaa jo vappuna, mutta yleensä sinne on päästy vasta äitienpäivän tienoilla. Toivottavasti on satokin nyt ajoissa.

   Poista
 4. Kyllä sitä kevään tullen kotipuutarhurilla puuhaa riittää ja tosiaan tämä lämpöaalto meinaa sekoittaa pään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhaa riittä ja oikeastaan on ihan mahtavaa päästä puutarhatöihin näin aikaisin.

   Poista
 5. Oi miten ihanan kuohkea maa sun kasvimaalla! Mä meinaan kans tänä kesänä jotain vähän viljellä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa alkaa olla hyvää. On sitä monta vuotta muokattukin. Lähtötilanne oli savimaa ja puolen metrin koiranputket ja muut rikat. Ihana huomata, että kitkentä tuottaa tulosta. Laatikot on näppärä tapa viljellä pientä alaa.

   Poista

Kiitos kommenteista :)