torstai 9. tammikuuta 2014

Sitruunainen mustikkapiirakka

Yleisön toiveesta alemman postauksen mustikkapiirakan ohje. Piirakka on muunneltu tästä ohjeesta. Jostain kumman syystä oli kaupoista vanilja- ja sitruunarahka loppu, joten ohjeen vaniljarahkan tilalla käytin maustamatonta rahkaa jonka maustoin hitusella vaniljasokeria. Rahkaa laitoin vain puolet ohjeen määrästä, ja loput korvasin tällä herkulla:
Samalla jätin kokonaan ohjeen muut sitruunaiset ainesosat pois. Laittamaani mustikkamäärää en osaa arvioida, ehkä reilu puoli litraa laitoin pellilliseen, minusta sai olla reilusti mustikkaa kuten ohjeessa sanotaan. Pohja vaikutti tekovaiheessa ohuelta, mutta paiston jälkeen oli juuri sopivan paksu. Minun uunissa piirakka paistui vähän tummaksi, joten seuraavalla kerralla lasken lämpötilan 175 asteeseen ja paistan ilman kiertoilmaa.

Jos sinne lemoncurd purkkiin jää jotain leipomisen jälkeen, niin kokeile maustamattoman jogurtin tai rahkan sekaan. Tosin minä syön tuota sitruunatahnaa ihan suoraan purkistakin, on se niin hyvää.

2 kommenttia:

  1. Täytyy laittaa muistiin ja kokeilla kun seuraavan kerran tehdään mustikkapiirakkaa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta, täytyy testata nyt viikonloppuna heti :)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)