perjantai 10. tammikuuta 2014

Kuivan kelin katit

Ihminen jolla on ulkoilevia kissoja, ei oikeastaan tarvisisi muunlaista ilmapuntaria tai sääennustetta. Sen kun vilkaisee onko kissa sisällä vai ulkona. Jos katti on sisällä, tietää sään olevan tähän aikaan vuodesta joko liian kylmä tai liian märkä. Viimeisimpinä päivinä sää on ollut lähinnä liian märkä, suorastaan superloskainen.

Talossa majailee siitä syystä mitä pehmeimmissä ja lämpimimmissä paikoissa kolme kuivan kelin kissaa. Iines valloittaa salin lampaantaljan, ja on sen oikeutettu kuningatar. Kumpikaan pojista ei edes yritä Iineksen taljalle.
 Aatu, josta alkaa jo ikä näkyä, on vallannut teinipojan huoneen. Eikä ihme, se on talon lämmitetyin huone, pönttöuunissa on tulet joka päivä.
 Seitsenkiloinen myyräpoliisi Otto näyttää haukotusmallia. Kun ulkona on kaikkialla märkää loskaa tassun ranteeseen asti, ei edes Otto vaivaudu pihalle.
 Käpertyy mieluummin isoveikan kainaloon kehräämään kuin lähtisi pihalle ruokaansa ansaitsemaan.
Ei minua haittaa lumettomuus ja ainainen pimeys, mutta märkyys saisi jo riittää. Onneksi sääennuste alkaa näyttää jo vähän muutakin kuin vesisadetta.

13 kommenttia:

 1. Oooo, hyö ovat söpöjä! Mulla on ollut kauan sitten ihan samannäköiset kissat ku Aatu ja Otto!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo taitaa olla sellaiset peruskatit väritykseltään :)

   Poista
 2. Ihania kisuja! Meillä oli aikanaan pikkukoira, joka ei myöskään märästä kelistä välittänyt vaan käväisi nopeasti vaan pihalla pissalla ja sitten äkkiä sisään. Nämä nykyiset hurtat eivät märkyydestä ole moksiskaan vaan porskuttavat iloisesti lätäköstä toiseen. Lenkin jälkeen onkin sitten komento suihkuun. Ei minuakaan haittaa vaikka kurakelit jo loppuisivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kuraisia kissantassunkuvia kodinhoitohuoneen lattia täynnä. Joa haluaisi sen pysyvän täysin puhtaana, pitäsii pestä ainakin kolme kertaa päivässä. Pyyhe ruokakuppien ympärillä auttaa vähän koska sinne suuntaavat aina happihyppelyn jälkeen.

   Poista
 3. Ihanaa kissanelämää :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on ollut tuohannen märkää ja liukasta, ne on kaikista inhottavimmat kelit. Nyt on lunta ja pakkasta niin kuin talvella ruukaa olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taiis alka aliukkaat nyt kun lunta on satanut hiljalleen ja vesi on jäätynyt sinne alle.

   Poista
 5. Kun pakkaset pukkaa on sohvapaikat meilläkin äkkiä mennyt:) Meillä tosin Piukkis ulkoilee säällä kuin säällä, vähintään tallihommiin lähtee mukaan. Nyt meidän vanhin kisu Elmeri ei oikein lähde ollenkaan enää ulos vaan makaa sohvalla omassa nurkassaan tai pojan sängyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo hommiin tai lenkille seuraavat kissat on ihania! Meillä Iines on ainut joka lähtee kävelyille mukaan.

   Poista
 6. Tuo on niin totta! Kissoista tietää kyllä kelin ja vuodenajan. Kukaan ei vietä öitä ulkona ja sisällä alkaa kissanhiekka-astioihin ilmestyä muutakin kuin pölyä. Meillä tosin toinen nuorista kissoista on ulkona kelillä kuin kelillä. Tänään kun pakkasta on kymmenen astetta, kissa on joutunut ramppaamaan sisällä vähän väliä lämmittelemässä. Mutta aina parinkymmenen minuutin lämmittelyn jälkeen taas ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On muuten rasittavaa se edestakaisin sisälle ja ulos ravaaminen mitä kissat joskus tekee. Aina naukumista, joko oven sisäpuolella tai ulkopuolella :D

   Poista
 7. Ihania kisuja! Meillä ovat vissiin sen verran nuoria vielä, että viihtyvät ulkona kelillä kuin kelillä eivätkä jää oven suuhun miettimään mennäkö vai ei :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)