sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Tuvan talvivalot

Toiveissani olevat ikkunoiden vieressä sijaitsevat pistorasiat eivät ole ilmestyneet suunnitelluille paikoilleen vieläkään, mutta mikäs kiire niillä on. Saa niitä valoja muuallekin kuin ikkunoihin, ja mieluiten ilman rasittavia jatkojohtoja.

Ikkunakaapin päällä nökötti pitkään käyttämättömänä ollut Ikean lasikuvullinen tarjotin. Mikä mahtava paikka kaamoksen kesytykseen tarkoitetuille tähtivaloille.
 Pistorasiakin sopivasti hollilla ja johdon saa kätevästi kaapin taakse piiloon. Ja tällä kertaa osasin ostaa valot riittävän pitkällä johdolla. Salin valot onnistuin ostamaan naurettavalla kahden metrin johdolla. Että edes kehtaavat myydä sellaisia räpellyksiä.
 Kuvat on nyt laatua heikko, mutta koittakaa kestää, hämärä aika vuodesta on just tätä. Siksikin tykkään, että näitä aina päällä olevia valoja on vähän siellä sun täällä.
Päivän paras uutinen lienee se, että Eino-myrskyn pahin raivo kiersi kaukaa nämä seudut vaikka aika vauhdilla nurkissa viuhui ja vihelsi. Vanha talo on vanha talo eikä tällaista taida saada ikinä täysin tiiviiksi. Toisaalta, onpahan siten terve talo, ei toivotut kasvustot ei kuulemma viihdy vetoisissa oloissa.

16 kommenttia:

 1. Kyllä se on tervettä että nurkista vähän henkäisee syystuuli sisään, vaikka se viileältä tuntuukin. Mutta onpahan hengitysilman laatu hyvä! Unikin tulee paremmin sellaisessa talossa.
  Ihana valokupu! Minullakin on valosarjoja vähän joka huoneessa, juuri siksi, että niitä voi pitää koko ajan päällä ja näkee kulkea. Kiva tunnelmakin niistä tulee.
  Silmäni vaan taitavat olla vähän väsyneet, luin otsikon "Tuvan talvivauriot" ikään kuin puiden tai pensaiden talvivauriot :-D Ei kai teillä kukaan pupu tupaa järsi, tai lumi paina tupaa kaarelle! Taidan lukea niin paljon puutarha-aiheisia tekstejä, että aivoni muodostavat automaattisesti niitä sanoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tintit kyllä nokkii ahkerasti tuvan ikkunapuitteita, joten talvivaurioitakin voi olla tuvassa luvassa :D Ihme naputtelua, kun ikkunoissa ei ole edes kittiä, silikoniako syövät?
   Minullakin on tarkoitus levittää valosarjat joka huoneeseen, on ihan olla vain niiden valossa.

   Poista
 2. Valoja täytyy olla tähän vuoden aikaan, muuten on tosi synkkää! Kivat valot löysit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumeton maa tekee jotenkin tästä ajasta vielä synkempää. Siispä lisää valoja!

   Poista
 3. Sopivat yhteen kuin nappi silmään. Minäkin olen juuri virittelemässä ekstravaloja, tällä kertaa ikkunanpokiin. Helppoja nämä valosarjat, kun voi vaihdella paikkaa heti, jos alkaa kyllästyttää tai tulee parempi idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan lasikuisti on korjattu sisältäpäin virittelen sen ikkunoihin valosarjat. Vaatii tietysti ne pistorasiatkin joita ei vielä ole siellä(kään).

   Poista
 4. Tunnelmalliset valot. Myös ikkunakaappi on kaunis ja kiintoisa, en ole tuollaista ennen nähnytkään. Vanhat ikkunat lasiovina siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaappi on tehty vanhoista ikkunoista itse. Minä kunnostin ikkunat ja mies teki ympärille kaapin.

   Poista
 5. ihanat valot! meilläki muuten vetää,ku oikeen kovasti tuulee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Veto ikäänkuin kuuluu asiaan vanhassa talossa :)

   Poista
 6. Minäkin kiinnitin huomion nimenomaan siihen ikkunakaappiin, kaunis ja varmasti toimiva idea!

  tv Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaappi on toimiva, näkee heti astiat lasien läpi, ja tulee pidettyä järjestys yllä kaapin sisällä.

   Poista
 7. Ihana kaappi ja kaunis tuo valojuttu. Itsekin laittelin hieman valoja viikonloppuna, mutta patterikäyttöisiä kun meillä ei ole kuin tuvassa pari pistokerra ja käytävätilassa yksittäinen pistoke.

  Tiedä sitten noista tuullen vinkumisista. Jovelassa ei vingu kuin se porstuan ja kuistin välinen ovi, joka ulvahtelee kovalla tuulella. Pidän siitä äänestä. Se on omalla tapaa kodikas samalla tavalla kuin lattialautojen narina. Meillä se ulina kertoo tosin siitä, ettei kuistilla ole ikkunoita vielä ollenkaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaappi on kyllä kiva. Vielä on yksi samanlainen ikkuna korjaamatta, siitä saisi tehtyä vaikka pikkukaapin.

   Minäkin pidän tuulen äänestä, ja lattialautojen narinasta. Saliin jätettiin ihan tahallaan narinakohta lankkuihin juuri kulkuväylälle. Siitä ei kukaan astu salaa yli. Kodikkaita ääniä ja vanhaan taloon kuuluvia. Meillä ulvoi eilen lasikuistilla vaikka ikkunat on paikoillaan. Kuistia ei ole eristetty ja siitä vetää joka raosta ja kolosta.

   Poista

Kiitos kommenteista :)